Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-10-2020

Immolation - Majesty And Decay
Jaar van release: 2010
Label: Nuclear Blast Records
Immolation - Majesty And Decay
Slecht nieuws voor een hoop death metalbands die dit jaar weer gaan baren. Al vroeg dit jaar komt er een album dat maar moeilijk overtroffen gaat kunnen worden. Sowieso is het altijd buikkrampen en billenknijpen voor de concurrentie als Immolation nieuwe platen uitbrengt, dit jaar komt er nog een maagzweer bij, want de nieuwe Immolation is simpelweg allemachtig. Van cover art tot slotnoot, Majesty And Decay is groots, meeslepend en intens.

Immolation in volle glorie, dat is eigenlijk de boodschap van de twaalf nummers (tien daadwerkelijke nummers en twee intro's) tellende plaat. Al het beste van Immolation wordt op Majesty And Decay uitstekend samengevat. De aardedonkere, stroperige en obscure riffs, die de oren lijken te verstikken. De sadistische gitaaruithalen en donderende drumpartijen. De verpulverende stem van Ross Dolan en de naargeestige verbale lading die weinig heel laat van religies. Immolation is altijd een band geweest die het strijdknotsen liet regenen, op Majesty And Decay regent het echter zeemijnen. Het is een aardverschuiving die met gepaste, statige mid-tempo vaart dood en verderf zaait. A Token Of Malice, In Human Form, A Glorious Epoch... allemaal loodzware, intimiderende donderslagen waar maar weinig death metal tegenop zal kunnen.

De kracht van dit album schuilt, naast in de genoemde factoren, ook in de toegang tot het ontoegankelijke. Hoewel de muziek van Immolation wel degelijk extreem is, is het niet ondoorkombaar en kent de muziek, ondanks de smeuïge productie, genoeg definitie. Voor de luisteraar is dat een bijzonder prettig gegeven, het oor kan zich rondwentelen in de duistere muzikale poelen en de gepresenteerde gruwelen optimaal opnemen. Immolation grijpt met Majesty And Decay geregeld terug naar het sardonische van het oudere werk van de band en zet het kracht bij door middel van een ongekend massieve productie en gitaargeraas. Een absolute 'must-have'!

Tracklist:
1. Intro
2. The Purge
3. A Token Of Malice
4. Majesty And Decay
5. Divine Code
6. In Human Form
7. A Glorious Epoch
8. Interlude
9. A Thunderous Consequence
10. The Rapture Of Ghosts
11. Power And Shame
12. The Comfort Of Cowards

Score: 91 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 5 maart 2010

Koop dit album in

Meer Immolation:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Immolation - Majesty And Decay
Reactie van EricMaiden op 05-03-2010 om 12:11u
Score: 90 / 100

inderdaad een erg fijn album dat deze heren afgeleverd hebben

Immolation - Majesty And Decay
Reactie van Soulcollector op 06-03-2010 om 13:22u

Het nummer op hun myspace maakte me al lekker voor deze nieuwe cd. Stampende muziek met een zware doch heldere productie. Dat laatste is een hele vooruitgang ten opzichte van de vorige werken. Ik heb deze cd blind besteld, dus ik laat me binnenkort verrassen. De review beloofd veel goeds.

Immolation - Majesty And Decay
Reactie van VATERNL op 06-03-2010 om 13:59u
Score: 70 / 100

Leuke CD, vind het alleen jammer dat de productie wat rommelig is.
De drum staat er wat knullig op en de gitaren zijn niet lekker te volgen.

Ik weet dat het altijd wat "donker" klinkt bij deze band maar had gehoopt op wat verbetering.

Verder is het weer gewoon Immolation met wat meer snellere stukken erin gebouwd.

Immolation - Majesty And Decay
Reactie van Luc op 13-04-2012 om 17:53u
Score: 90 / 100

Fantastische cd. Het gitaarwerk is zo vet, stuk progressief, voortdurende veranderende inhoud. Nu nog meer van dit leren kennen