Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-10-2021

Wolves In The Throne Room - Two Hunters
Jaar van release: 2007
Label: Southern Lord
Wolves In The Throne Room - Two Hunters
Eén van de meest bejubelde bands in de black metal-underground van de laatste jaren is toch wel het Amerikaanse Wolves In The Throne Room. Het debuutalbum Diadem Of 12 Stars werd nog uitgebracht via het onbekende label Vendlus Records, maar vanaf dit tweede album resideren de heren bij het kwaliteitslabel Southern Lord – toch geen kleine speler op het gebied van experimentele extreme metal in alle vormen en maten. Het optreden op Roadburn en het dit jaar verschenen derde album Black Cascade heeft de populariteit van deze band alleen maar meer doen toenemen, zodat we misschien zelfs van een kleine hype kunnen spreken – hoe relatief die term in dit geval ook mag zijn.

Two Hunters was mijn eerste kennismaking met deze band en die beviel – en bevalt nog steeds – uitstekend. Met de zalvende, gruizige intro Dea Artio wordt vanaf het begin de juiste stemming gecreëerd en de band weet in de drie navolgende, lange nummers een uitstekende balans te vinden tussen introspectieve, kalme passages en sneller geraas, waarbij overigens altijd het meditatieve, esoterische gitaargeluid centraal staat. Wat dat betreft doet Wolves In The Throne Room me meer dan eens aan een band als Drudkh denken, maar ik ben ervan overtuigd dat ook liefhebbers van de melancholische klanken van Agalloch en de kinderlijk betoverende sfeer van Alcest hiermee uit de voeten zullen kunnen.

De vier nummers op Two Hunters vormen een mooi, vloeiend geheel, waarin de luisteraar zonder problemen helemaal weg kan dromen. Zo gaat het wat snellere Vastness And Sorrow naadloos over in het hemels beginnende Cleansing. Dat nummer schakelt halverwege weer ineens over naar een hoge versnelling. De souplesse waarmee dat gebeurt, maakt duidelijk dat we hier met uitstekende musici te doen hebben. Ook productioneel gezien klinkt het album precies goed: de productie is helder en vol, maar het gitaargeluid heeft precies het juiste licht dissonante geluid om de muziek niet te ‘lief’ te laten klinken. Two Hunters is dan ook verplichte kost voor mensen die hun dagelijkse portie black metal het liefst in de vorm van uitgesponnen, volwassen, hypnotiserende composities horen.

Tracklist:
1. Dea Artio
2. Vastness And Sorrow
3. Cleansing
4. I Will Lay Down My Bones Among The Rocks And Roots

Score: 86 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 19 november 2009

Koop dit album in

Meer Wolves In The Throne Room:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Baldurs Tod op 19-11-2009 om 17:41u
Score: 97 / 100

Enorm goed album.
Het is trouwens gewoon "Two Hunters".

Reactie van Metalhead99 op 20-11-2009 om 20:40u
Score: 80 / 100

Het is inderdaad gewoon 'Two Hunters'. Dit was ook voor mij het kennismakingsalbum van Wolves In The Throne Room en mij bevalt hij inderdaad ook prima. Ik ben al fan van Drudkh en Agalloch en ik vind dat WITTR er perfect tussen past.