Helloween & Hammerfall in Tilburg
Enquête

Op Dynamo Metalfest spelen Death Angel, Dress The Dead, Exodus en Testament uit de Bay Area. Welke song van deze acts of van een band waarbij een lid van de gelegenheidsgroep Bay Area Interthrashional heeft gespeeld, wil jij het liefst op DMF 2022 horen?

D.R.I. – Beneath The Wheel
D.R.I. – The Five Year Plan
Death Angel – Seemingly Endless Time
Death Angel – Thrown To The Wolves
Death Angel – Voracious Souls
Dress The Dead – 1969
Exodus – Bonded By Blood
Exodus – The Toxic Waltz
Exodus – War Is My Shepherd
Forbidden – Chalice Of Blood
Forbidden – Step By Step
Heathen – Death By Hanging
Heathen – Hypnotized
Hirax – Bombs Of Death
Hirax – El Diablo Negro
Machine Head – Davidian
Machine Head – Old
M.O.D. – Get A Real Job
Testament – D.N.R. (Do Not Resuscitate)
Testament – Into The Pit
Testament – Over The Wall
The Boneless Ones – Keg Kept A Flowin'
Toxik – There Stood The Fence
Toxik – World Circus
een andere song van de bovengenoemde bands, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 19-09-2022.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andrea Ferro (Lacuna Coil) - 49
  • Ian Gillan (Deep Purple) - 77
  • Joey Tempest (Europe) - 59
  • John Deacon (Queen) - 71
  • Marco Coti Zelati (Lacuna Coil) - 47
  • Michael Todd (Coheed And Cambria) - 42
  • Steve Grimmett (Grim Reaper)† - 63
  • Steven Sanders (Spoil Engine) - 46
Review

Ensiferum - From Afar
Jaar van release: 2009
Label: Spinefarm Records
Ensiferum - From Afar
Mijn collega Rik concludeerde bij het vorige album van Ensiferum al dat de band een blijvertje was in het folk metalwereldje. En met de nieuwe plaat From Afar doen de heren en dame (jawel een dame, de nieuwe toetseniste Emma Silvennoinen) van Ensiferum daar nog een schepje bovenop. From Afar is voor mij in ieder geval de beste prestatie die deze Finnen tot nu toe hebben geleverd.

Waar ikzelf oude platen van Ensiferum soms wat saai en voorspelbaar vond klinken, is dat gevoel nu compleet verdwenen. Het nieuwe album is episch, meeslepend, op z’n tijd hard en meedogenloos en melodieus op het juiste moment. Weliswaar niets nieuws onder de zon, maar wel erg sterk uitgevoerd. Zanger en groupie-verslinder Petri Lindroos heeft nog nooit zo goed geklonken en achtergrondkoren en clean vocals versmelten met elkaar tot een samenhangend geheel. From Afar klinkt al met al een stuk gebalanceerder dan voorganger Victory Songs.

Hoogtepunten zijn er op dit album genoeg te vinden, zoals de nummers From Afar en Twilight Tavern, die beide perfect materiaal zijn voor een single. In het Heathen Throne zit een stukje van het Kalevala: het nationale Finse epos en ook lijkt het alsof sommige stukken van dit nummer rechtstreeks uit een film komen. Zowel dit nummer als de The Longest Journey klokken beide meer dan tien minuten en in die tijd komt de epische kracht van Ensiferum prachtig naar voren. Stone Cold Metal valt na drie minuten wat uit de toon door opeens over te gaan op een cowboy- en prairiemelodie, maar dat werkt wonderwel erg goed. Het enige minpuntje is het nietszeggende instrumentale intro By The Dividing Streams. Maar ach, daar hebben ze de 'forward'-knop voor uitgevonden.

Kortom, dit is een hele sterke plaat geworden. Dat kon ook bijna niet anders, aangezien Tero Kinnunen (Nightwish) de producer was en Hiili Hiilesmaa (HIM, Sentenced) verantwoordelijk was voor de eindmix. Ensiferum heeft mij met From Afar aardig weten te verrassen en het resultaat is zeker een plaatsje in mijn top tien van 2009 waard. Of zoals ze het zelf zeggen: ‘Iron. Blood. Battle metal. Ensiferum are back. Now a Legend.’ Moeders, houd uw dochters dus binnen wanneer Ensiferum in het land is!

Tracklist:
1. By The Dividing Stream
2. From Afar
3. Twilight Tavern
4. Heathen Throne
5. Elusive Reaches
6. Stone Cold Metal
7. Smoking Ruins
8. Tumman Virran Taa
9. The Longest Journey (Heathen Throne part II)

Score: 90 / 100

Reviewer: Nicole
Toegevoegd: 17 november 2009

Meer Ensiferum:

Ensiferum - From Afar
Reactie van EricMaiden op 18-11-2009 om 12:52u
Score: 95 / 100

Heerlijk album! Vooral From Afar, Twilight Tavern en Stone Cold Metal zijn echt top nummers.. Super fijne plaat gewoon.. heb hem daarom ook meteen maar besteld toen die verkrijgbaar was..

Ensiferum - From Afar
Reactie van Éomer op 18-11-2009 om 12:56u
Score: 82 / 100

Ensiferum kan weinig fout doen bij mij, maar "From Afar" is IMO hun minste album tot nu toe. Heb 't album nu al behoorlijk vaak gedraaid, maar de nummers pakken me lang niet zo goed als bij hun vorige releases.

Ensiferum - From Afar
Reactie van Utje op 20-11-2009 om 12:47u
Score: 88 / 100

Zeker weer een mooi album helaas in mijn ogen, nog steeds niet zo goed als Iron en Ensiferum. Maar al stukken beter dan Dragonheads en Victory Songs. Heb de cd ook direct gekocht toen het verkrijgbaar was en heeft me toch veel plezier gegeven.

cheers

Helloween & Hammerfall in Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.