Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

22-06-2021

Anorexia Nervosa - Drudenhaus
Jaar van release: 2000
Label: Osmose Productions
Anorexia Nervosa - Drudenhaus
Wie kent deze groep nihilistische duivels inmiddels niet. Ze brachten al eerder het gothische Exile uit en na het hier beschreven Drudenhaus de plaat New Obscurantis Order.
Drudenhaus is dus het tweede volledige album van deze orkestrale black metal band en het had absoluut meer succes dan het buitengewoon zwaarmoedige debuut, waarop men zware industriële doom metal speelde. Op de eerder verschenen mini-cd Sodomizing the Arch Angel speelde men al meer in deze stijl, maar toen werd de band verweten teveel naar Cradle of Filth geluisterd te hebben.

Op deze cd hebben ze duidelijk een meer eigen gezicht. Enorm snelle razende black metal volgepropt met enorme hoeveelheden samples en keyboards. Voornamelijk om de muziek een orkestraal karakter te geven. Negen nummers lang ramt de band er op los met veel oog voor detail. De zanger Hreidmarr heeft een zeer extreme hysterische stem die wonder boven wonder elke keer boven de muziek weet uit te komen. Kun je zo'n woud van geluid verdragen dan ontdek je een van de meest geweldige symphonische black metal cd's die de afgelopen jaren verschenen zijn. Complexe songstructuren, wervelende kippenvel verwekkende gitaarsolo's. Met name in de nummers A Doleful Night in Thelema en Tragedia Dekadencia worden alle unieke elementen van de band op een sublieme manier samengesmolten. De heldere productie maakt van alles een duidelijk hoorbaar geheel.

Ik hoor je nu zeggen, tja zo klinken wel meer black metal bands. Melodieuze black metal is niet true. Fuck that! allemaal nonsens. Terwijl de muziek heel agressief is blijft de band al het geraas vermengen met een grote dosis melodie. Er is ook geen enkele band die zo volgepakt klinkt als deze. Elk gaatje in de muziek is dichtgestopt met bergen synthesizers en samples. Het is moeilijk om van deze fantastische complexe cd die niet voor iedereen is weggelegd een goed beeld te geven, dus luister het album zeker eens. Je zal niet teleurgesteld zijn. Anorexia Nervosa word immers al jaren gezien als DE Franse black metal act naast Seth , Arkhon Infaustus en Antaeus.
Ook is het misschien gaaf om het zijproject van de zanger eens te checken.The Count Nosferatu Kommando. Maar ga eerst op zoek naar deze plaat, want dit is niet om te missen.

Tracklist
1. A doleful Night in Thelema
2. The Drudenhaus Anthem
3. God Bless the Hustler
4. Enter the Church of Fornication
5. Tragedia Dekadencia
6. Divine White Light of a cumming Decadence
7. Dirge & Requiem for my Sister Whore
8. Das ist Zum erschiessen schön
9. The Red Archromance

Score: 93 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 18 maart 2003

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van summoner op 18-03-2003 om 22:36u
Score: 85 / 100

Goeie plaat inderdaad, maar ik prefereer New Obscurantis Order, aangezien ik vind dat daar iets sterkere songs op staan. Maar Drudenhaus is ook erg goed. :-)

Reactie van Een_Metalfan op 19-03-2003 om 09:27u
Score: 82 / 100

Yep, maar als de band zich niet had verbeterd bij een nieuwe plaat was t slechte zaak geweest natuurlijk ;) Prima plaat!

Reactie van Trooper op 22-03-2004 om 20:44u

Anorexia nervosa krijgt bij mij ook een plaats in de beste franse bands naast antaeus en scarve, maar ook bij de melodische black metal zoals dimmu en cof.