Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Belphegor - Walpurgis Rites – Hexenwahn
Jaar van release: 2009
Label: Nuclear Blast Records
Belphegor - Walpurgis Rites – Hexenwahn
Belphegor houdt van regelmaat. Sinds 2002 houdt de band daarom ook keurig vast aan een strak releasepatroon: ieder jaar een full-lenth, gedurende de periode van twee jaar, een jaartje hetzij niks, hetzij een zoethoudertje. Dan weer twee albums, weer een jaar geen nieuwe muziek en dan begint de albumlegbatterij weer te ronken. Vorig jaar kwam er een album na een pauzejaar, dus conform de ervaringen uit het verleden kunnen we ook dit jaar weer wat nieuws verwachten. Belphegor stelt niet teleur en hier is 'ie dan: Walpurgis Rites – Hexenwahn.

Negen nieuwe nummers die geheel in het verlengde van de voorgangers liggen. Sterker nog, op Walpurgis Rites – Hexenwahn lijkt Belphegor grotendeels dezelfde structuren en nummeropbouw aan te houden als op Bondage Goat Zombie. De cleane stem, voor het eerst op het laatstgenoemde album opgedoken, heeft Hulmuth maar weggelaten, dus voorlopig is dat bij een eenmalig uitstapje gebleven. Voor de rest is echter vrijwel iedere riff herkenbaar en het Duitstalige nummer Der Geistertreiber is een mooi vervolg op Sexdictator Lucifer. Hetzelfde tempo, dezelfde militante sfeer en dezelfde stem die de tekst dicteert.

Het is inmiddels lastig geworden om iets origineels over Belphegor te schrijven, aangezien de band nog maar zeer zelden met originele of nieuwe dingen komt. Op Walpurgis Rites – Hexenwahn is dat sowieso niet het geval. Slepende riffs, donker, melancholisch en demonisch geluid, vrouwengekrijs, kerkklokkensamples en de diepe stem van de frontman die over satanisme, sado-masochisme en occultisme verhaalt. Belphegor blijft de roots trouw, alleen zijn de scherpe blackmetalrandjes al lang nauwkeurig bijgevijld.

Tracklist:
1. Walpurgis Rites
2. Veneratio Diaboli - I Am Sin
3. Hail The New Flesh
4. Reichswehr In Blood
5. The Crosses Made Of Bone
6. Der Geistertreiber
7. Destroyer Hekate
8. Enthralled Toxic Sabbath
9. Hexenwahn - Totenkult

Score: 77 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 6 oktober 2009

Koop dit album in

Meer Belphegor:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Han op 06-10-2009 om 15:33u
Score: 90 / 100

Onbegrijpelijk bij LORDS OF METAL een zeer hoge waardering 95 punten.
Bij METALFAN eindelijk maar als middenmoot.

Reactie van G. op 06-10-2009 om 16:35u
Score: 75 / 100

Bij Lords Of Metal zijn ze overenthousiast en krijgt bijna elke nieuwe cd, van welke artiest dan ook, 85 punten of meer. Daardoor zijn de reviews daar ook weinigzeggend, naar mijn mening. Bij Metalfan.nl wordt er over het algemeen gelukkig wat kritischer naar nieuwe releases gekeken.

Reactie van scorpion op 06-10-2009 om 17:32u
Score: 90 / 100

ze geven daar wel te hoge scores ja, komt daar regelmatig voor dat een cd een 100 krijgt.

nieuwe cd van belphegor is wel weer erg goed geworden.

Reactie van Een Metalfan op 06-10-2009 om 22:46u
Score: 80 / 100

Ik vind deze cd gaaf.
Persoonlijk had de drummer alleen wat meer mogen beuken, en hadden de Duitse vocalen er wat mij betreft uit gemogen want daar hou ik niet zo van.

Reactie van EricMaiden op 06-10-2009 om 23:45u
Score: 85 / 100

Ik ben ook niet zo van de duitse vocalen en der zitten paar nummers tussen die me niet zo zinnen.. Maar toen ik de cd aanzetten klapte het er wel echt meteen overheerlijk in met Walpurgis Rites.. Toch een zeer fijne plaat geworden!!

Reactie van iron_dennis op 07-10-2009 om 13:54u

Maar ja, of het nog de moeite is om aan te schaffen wanneer je al een aantal platen van deze heren in bezit hebt weet ik niet.

Reactie van Haico666 op 05-11-2009 om 16:09u
Score: 80 / 100

Hier is weer niets nieuws onder de zon maar precies wat je van Belphegor kan verwachten: hoogstaande kwaliteits death/black waar ik persoonlijk niet genoeg van kan krijgen! Een zoveelste herhalingsoefening van Lucifer Incestus? Misschien, sinds het cultalbum daarvoor (Necrodaemon Terrorsathan) zijn ze die weg blijven rijden maar zolang het van deze kwaliteit blijft mogen ze van mij nog jaren in herhaling vallen!!!