Enquête

Welke protestsong over de impact van de mensheid op de natuur of het klimaat spreekt jou het meest aan?

Annihilator – Stonewall
Atheist – Mother Man
Cattle Decapitation – Manufactured Extinct
Disturbed – Another Way To Die
Earth Crisis – Inherit The Wasteland
Gojira – Amazonia
Kamelot – The Human Stain
Kreator – Toxic Trace
Lamb Of God – Reclamation
Megadeth – Countdown To Extinction
Metallica – Blackened
Napalm Death – On The Brink Of Extinction
Nevermore – Matricide
Nuclear Assault – Critical Mass
Ozzy Osbourne – Revelation (Mother Earth)
Parkway Drive – Dark Days
Sacred Reich – Crimes Against Humanity
Saxon – Hole In The Sky
Sepultura – Biotech Is Godzilla
Soundgarden – Hands All Over
System Of A Down – ATWA
Tesseract – Eden
Testament – Greenhouse Effect
Vektor – Dying World
een andere protestsong over milieu- of klimaatproblemen

[ Uitslag | Enquêtes ]

Kalender
Vandaag jarig:
  • Ben Moody (Evanescence) - 41
  • Christopher Bradley (Beneath The Massacre) - 39
  • Luis Moya (Poema Arcanus) - 48
  • Morie "Heath" Hiroshi (X Japan) - 54
  • Steve Riley (L.A. Guns) - 66
  • Steven Adler (Guns N' Roses) - 57

Vandaag overleden:
  • Rhett Forrester (Riot) - 1994
Review

Impellitteri - Wicked Maiden
Jaar van release: 2009
Label: Metal Heaven
Impellitteri - Wicked Maiden
Om het bal maar gepast te openen: sinds zijn eerste EP uit 1987 was ik helemaal weg van deze Amerikaanse snelheidsduivel op gitaar. Even legendarisch is de opvolger Stand In Line met Graham Bonnet als zanger, voor mijn gevoel de beste schijf die Chris Impellitteri ooit heeft gemaakt. Grin And Bear It was de eerste kennismaking met Rob Rock als zanger en ook die draaide ik helemaal grijs. Op routine volgde er nog wat albums, tot de teleurstellende terugkeer van Graham Bonnet op System X, in 2004 gevolgd door de tot dan toe laatste cd Pedal To The Metal met zanger Curtis Skelton, een teleurstellend album met een heel andere stijl, en wat klonk als een half afgemaakte demo.

Klinkt als een deceptie; dat klopt. Maar de aankondiging dat Rob weer terugkwam op het oude nest deed de hoop weer opbloeien. De apotheose heet Wicked Maiden. Chris, nu in plaats van een stratocaster getooid met een Dean gitaar, bewijst de wereld weer dat hij een begenadigd gitarist is; de ene na de andere riff schudt hij moeiteloos uit de mouwen. Rob Rock is "back where he belongs" (hij coverde op zijn laatste Driver-album het Impellitteri-nummer I'm A Warrior), en oudgedienden James Pulli op bas en Glen Sobel op drums (alhoewel Brandon Wild op de hoes als drummer wordt genoemd speelde Sobel de drumpartijen in) horen ook helemaal bij de familie.

Power en melodie gaan als vanouds weer hand in hand op dit album op nummers als Wicked Maiden, Garden Of Eden en Wonderful Life. Hier en daar zijn zelfs kleine pianopartijtjes waar te nemen, en dat komt de melodielijnen toch wel ten goede, ter ondersteuning van de vaak dubbele gitaarpartijen. Het doet mij persoonlijk erg deugd om de band weer in topvorm mee te mogen maken. Een beter statement dan dit album had Chris niet kunnen maken.

Het is te merken dat er 3 jaar aan dit album met de uiterste zorg is gewerkt, van schrijven tot en met het opnameproces. Dat de band komende zomer op Sweden Rock staat verbaast me niet, en hopelijk zullen ze (na de tour door Japan en de USA) in het tweede Europese deel van hun tour ook Nederland aandoen, want dan ben ik er zeker bij! De vlag mag uit in Thousand Oaks, California. Way to go, Chris !

Tracklist:
1. Wicked Maiden
2. Last Of A Dying Breed
3. Weapons Of Mass Distortion
4. Garden Of Eden
5. The Vision
6. Eyes Of An Angel
7. High School Revolution
8. Wonderful Life
9. Holy Man
10. The Battle Rages On

Score: 90 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 13 april 2009

Impellitteri - Wicked Maiden
Reactie van Roy op 15-04-2009 om 12:16u
Score: 90 / 100

Top plaat! Rob Rock yeah \m/

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.