Enquête

Welke protestsong over de impact van de mensheid op de natuur of het klimaat spreekt jou het meest aan?

Annihilator – Stonewall
Atheist – Mother Man
Cattle Decapitation – Manufactured Extinct
Disturbed – Another Way To Die
Earth Crisis – Inherit The Wasteland
Gojira – Amazonia
Kamelot – The Human Stain
Kreator – Toxic Trace
Lamb Of God – Reclamation
Megadeth – Countdown To Extinction
Metallica – Blackened
Napalm Death – On The Brink Of Extinction
Nevermore – Matricide
Nuclear Assault – Critical Mass
Ozzy Osbourne – Revelation (Mother Earth)
Parkway Drive – Dark Days
Sacred Reich – Crimes Against Humanity
Saxon – Hole In The Sky
Sepultura – Biotech Is Godzilla
Soundgarden – Hands All Over
System Of A Down – ATWA
Tesseract – Eden
Testament – Greenhouse Effect
Vektor – Dying World
een andere protestsong over milieu- of klimaatproblemen

[ Uitslag | Enquêtes ]

Kalender
Vandaag jarig:
  • Ben Moody (Evanescence) - 41
  • Christopher Bradley (Beneath The Massacre) - 39
  • Luis Moya (Poema Arcanus) - 48
  • Morie "Heath" Hiroshi (X Japan) - 54
  • Steve Riley (L.A. Guns) - 66
  • Steven Adler (Guns N' Roses) - 57

Vandaag overleden:
  • Rhett Forrester (Riot) - 1994
Review

Impellitteri - Venom
Jaar van release: 2015
Label: Frontiers Music
Impellitteri - Venom
Chris Impellitteri weet niet van ophouden. Sinds 1987 bestookt hij ons met stevige US heavy metal, vol flitsend doch melodieus gitaarspel. Groot succes bracht het hem niet, maar zijn noeste arbeid verdient absoluut waardering. In tegenstelling tot veel collega-shredders gaat het de snarenplukker al lang niet meer om oeverloze notenneukerij en snelheidsrecords. Nee, Impellitteri en zijn mannen schrijven liever sterke songs.

Met Venom brengt de Amerikaanse band de tiende studioplaat uit, drie ep's niet meegerekend. En het blijkt gelijk één van de betere. Venom is namelijk op de eerste plaats een lekker vet geproduceerd en stevig ingespeeld werkje. Ongetwijfeld deels de verdienste van nieuwe slagwerker John Dette, de draaideurdrummer die onder meer Testament en Evildead medio jaren negentig kortstondig van getrommel voorzag. Dette legt samen met zijn bassende collega James Amelio Pulli een stevige basis, waarop zanger Rob Rock en snarentovenaar Impellitteri ongestoord gas kunnen geven.

Dat Rob Rock achter het gilstokje staat, is een zegen voor Impellitteri. Zijn karakteristieke stemgeluid is zoals altijd een ware traktatie. Hoog, laag, zuiver en gevoelig. De man kan het eigenlijk allemaal. Voor al te emotionele zanglijnen is echter weinig ruimte, want de vaart zit er vrijwel de gehele plaat goed in. Songs als het titelnummer, Nightmare en Face The Enemy knuppelen behoorlijk met ijzersterk gitaarwerk, mooie zangpartijen en de oerdegelijke ritmesectie. Met name de riffs knallen bijzonder prettig de boxen uit. Zo is de basisriff van Venom zo'n lekker typische en iconische gitaarpartij.

Of Impellitteri ditmaal succes boekt, is de vraag. De gitarist oogst al jaren flink wat successen in Japan en dat is nu ongetwijfeld niet anders. Maar Venom bezit de potentie om uit te groeien tot moderne klassieker. Met sterke, compacte songs, een goede productie en topmuzikanten die stuk voor stuk ruimte krijgen om (gedoseerd) te schitteren, is het deze volhouder zeker gegund.

Tracklist:
1. Venom
2. Empire Of Lies
3. We Own The Night
4. Nightmare
5. Face The Enemy
6. Domino Theory
7. Jehovah
8. Rise
9. Time Machine
10. Holding On

Score: 82 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 18 juni 2015

Impellitteri - Venom
Reactie van bakvet op 18-06-2015 om 10:24u

Duidelijke review. Vorige albums vond ik niet altijd even sterk, maar deze ga ik nu weer checken.

Impellitteri - Venom
Reactie van Old Mhb op 18-06-2015 om 14:31u
Score: 85 / 100

Deze band / gitarist staat bij mij altijd in de nooit geen topalbum, maar zeker de moeite waard modus. Niks blijft echt hangen, ondanks dat hij leuke nummers heeft, maar anderzijds vind ik zen schijven best leuk. Bovenmaatse middenmotor zou ik zeggen.

Impellitteri - Venom
Reactie van Hans op 19-06-2015 om 00:17u
Score: 70 / 100

als Impellitteri-fan van het eerste uur stelt dit album me teleur Riffs die ik al 10x gehoord heb, weinig fantasie in composities...nee. hij heeft betere albums gemaakt. Ik zet Stand In Line maar weer een keer op.

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.