Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-02-2021

Lazarus A.D. - The Onslaught
Jaar van release: 2009
Label: Metal Blade Records
Lazarus A.D. - The Onslaught
Om de nieuwe thrashgeneratie te promoten, bracht Earache Records een jaar geleden het verzamelalbum Thrashing Like A Maniac uit. Onder het motto ‘Thrash is back!’ kreeg het aanstormend talent de kans om zich extra te promoten. Tussen alle redelijk grote namen als Evile, Municipal Waste en Gama Bomb stonden ook enkele onbekende bands, waaronder Lazarus.

En nu is hier dan The Onslaught, het debuutalbum van de band. Het aardige is dat deze plaat al in 2007 in eigen beheer is uitgebracht. Alleen verscheen het in een oplage van slechts 1000 stuks en was het geluid werkelijk niet om aan te horen. Het materiaal sloeg aan en de heren van Lazarus mochten een contract bij Metal Blade ondertekenen. Omdat er alleen in de V.S. al twee andere ‘Lazarussen’ actief waren, voegde de band de afkorting A.D. achter hun naam.

Het geluid is het eerste wat me opvalt aan deze plaat. Net als de vorige keer James Murphy weer verantwoordelijk voor de productie. Blijkbaar had hij wat goed te maken want The Onslaught  klinkt deze keer echt stukken beter. Hij heeft Lazarus A.D. een groovy en vooral heel modern geluid gegeven. De plaat doet hierdoor regelmatig aan het laatste werk van Exodus denken. Zanger Jeff Paulick doet er wat dat betreft nog een schepje bovenop, doordat hij precies als Rob Dukes zingt.

De nieuwe plaat trapt uitstekend af met Last Breath. De muziek thrasht lekker door en de luisteraar krijgt nauwelijks kans om op adem te komen. Het geheel klinkt lekker strak en het gitaarwerk is gemeen en furieus. Thou Shall Not Fear is overduidelijk de beste song van de plaat en bevat een van de beste riffs die ik de laatste tijd gehoord heb. Toch ben ik niet volledig onder de indruk. Tegen het einde van de cd kakt het materiaal wat in. Toch blijven er genoeg goede nummers over om de thrashers onder ons tevreden te houden. Heb je niks tegen moderne invloeden? Dan moet je Lazarus A.D. zeker een kans geven.

Tracklist:
1. Last Breath
2. Thou Shall Not Fear
3. Damnation For The Weak
4. Absolute Power
5. Revolution
6. Rebirth
7. Lust
8. Forged In Blood
9. Every Word Unheard
10. Who I Really Am

Score: 78 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 2 maart 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Lazarus A.D. - The Onslaught
Reactie van R. op 02-03-2009 om 20:35u
Score: 80 / 100

Hallo Ruud,

Ik vraag me af of je de eerste versie wel gehoord hebt, want het geluid is echt niet veel anders dan op de eerste persing.. Of heb je er maar gewoon een draai aan gegeven?

Lazarus A.D. - The Onslaught
Reactie van Edwynn op 03-03-2009 om 13:04u

In de tussentijd een nieuwe stereotoren gekocht ;)

Lazarus A.D. - The Onslaught
Reactie van VADERNL op 09-03-2009 om 06:34u
Score: 65 / 100

ben het eens met de review maar wilde nog toevoegen dat de CD lekker begint maar al heel snel vervalt in saaie mid-tempo nummers.
Beetje jammer....ik had graag meer snelheid \ dynamiek gehoord.

Gewwoon even beluisteren voor je tot aanschaf over gaat.
Vooral na het 4e nummer kakt het vreselijk in.

Lazarus A.D. - The Onslaught
Reactie van Ria op 20-10-2011 om 23:40u
Score: 95 / 100

Een van de vetste en beste metalalbums ooit. Mooi gitaargeluid en goede zanger. Alle nummers zijn klasse! Dit is KICKEN!!!