Helloween & Hammerfall in Tilburg
Enquête

Op Dynamo Metalfest spelen Death Angel, Dress The Dead, Exodus en Testament uit de Bay Area. Welke song van deze acts of van een band waarbij een lid van de gelegenheidsgroep Bay Area Interthrashional heeft gespeeld, wil jij het liefst op DMF 2022 horen?

D.R.I. – Beneath The Wheel
D.R.I. – The Five Year Plan
Death Angel – Seemingly Endless Time
Death Angel – Thrown To The Wolves
Death Angel – Voracious Souls
Dress The Dead – 1969
Exodus – Bonded By Blood
Exodus – The Toxic Waltz
Exodus – War Is My Shepherd
Forbidden – Chalice Of Blood
Forbidden – Step By Step
Heathen – Death By Hanging
Heathen – Hypnotized
Hirax – Bombs Of Death
Hirax – El Diablo Negro
Machine Head – Davidian
Machine Head – Old
M.O.D. – Get A Real Job
Testament – D.N.R. (Do Not Resuscitate)
Testament – Into The Pit
Testament – Over The Wall
The Boneless Ones – Keg Kept A Flowin'
Toxik – There Stood The Fence
Toxik – World Circus
een andere song van de bovengenoemde bands, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 19-09-2022.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andrea Ferro (Lacuna Coil) - 49
  • Ian Gillan (Deep Purple) - 77
  • Joey Tempest (Europe) - 59
  • John Deacon (Queen) - 71
  • Marco Coti Zelati (Lacuna Coil) - 47
  • Michael Todd (Coheed And Cambria) - 42
  • Steve Grimmett (Grim Reaper)† - 63
  • Steven Sanders (Spoil Engine) - 46
Review

Absu - Absu
Jaar van release: 2009
Label: Candlelight Records

Absu - Absu

Maar liefst acht jaren na hun meesterwerk Tara, komt Absu eindelijk met de opvolger, simpelweg getiteld Absu. De enthousiaste black/thrash die deze Amerikanen de aflopen jaren lieten horen, heeft al veel veranderingen ondergaan en ook deze keer is dat wederom het geval. Waar Tara een super-enthousiast en heel uitbundig album was, neigt Absu qua beleving meer naar het oudere werk, hoewel nog steeds veel elementen uit de voorganger aanwezig zijn.

De veranderingen nemen echter niet weg dat dit nog steeds op en top Absu is. De voor deze band typerende melodielijnen zijn nog volop aanwezig, de thrashy riffjes komen met grote regelmaat om de hoek kijken en ook Proscriptor’s zang is weer van een even hoog niveau, al laat hij op Absu veel minder hoge uithalen en ijzingwekkende krijsen horen. Wat er met Absu veranderd is, is de algehele aanpak van het album. De weg die ingeslagen is, klinkt meer doordacht, de muziekstukken beter opgezet, de productie is wat ruwer dan voorheen en de band experimenteert meer. Hierdoor is de muziek ook minder spetterend dan op Tara geworden, maar met deze uitvoering is dat absoluut geen ramp.

Op het moment dat ik de voorgaande zin schreef, moest ik denken aan het nummer Girra’s Temple, waarin Absu deze bewering met alle mogelijke manieren lijkt te ontkennen, of In The Name Of Auebothiabathabaithobeuee, wat een overgang tussen beide albums lijkt. Beide zijn heel enthousiast en spetterend, net zoals we gewend zijn. Nu is Absu echter ook heel sterk bezig geweest in andere richtingen, zoals ze met de surreëele sfeer in 13 Globes laten merken. Hevig ramwerk wordt hier soms afgewisseld met experimenteel klinkende ‘time-outs’, die een geheel nieuwe dimensie aan het spectrum van Absu’s werk toevoegt. Eentje die hoe verder het album vordert, steeds welkomer wordt.

Afwisseling is op Absu dus gegarandeerd en in ruime mate aanwezig, al lijkt het soms anders te zijn. Those Of The Void Will Re-Enter zet je even op het verkeerde been door ook weer surreëele sferen te introduceren, maar als de heerlijk fanatieke black/thrash losbarst, gaan die ideeën snel de deur uit. De heerlijke thrashy riffjes die dit genre zo’n fijne lading mee geven, zijn hier voor de verandering prominent vertegenwoordigd. Absu gaat hier nog even mee door, door verder in het album nog wat zwaardere metal te laten horen, met de nodige luchtige uitschieters waar deze band zo in uitblinkt. Nergens is het echter hetzelfde als ‘vroeger’, want altijd zitten de nummers vol met subtiele nieuwigheden, in de vorm van onverwachte pingels, of een nauwelijks opvallende, zweverige keyboardwaas.

Ik heb al veel positieve en negatieve reacties gelezen over dit album, maar ik sluit me aan bij de eerste groep. Nieuwe invloeden in oude bands zijn soms moeilijk te verteren, maar Absu weet ze telkens op een sublieme manier uit te werken, zo ook nu weer. Absu is fantastisch! Hard, enthousiast, surreëel, experimenteel, alles zit hierin, zonder dat de band ook maar één moment de indruk geeft te veel hooi op zijn vork genomen te hebben. Uitstekend!

Tracklist:
1. Between The Absu Of Eridu & Erech
2. Night Fire Canonization
3. Amy
4. Nunbarshegunu
5. 13 Globes
6. ...Of The Dead Who Never Rest In Their Tombs Are The Attendance Of Familiar Spirits
7. Magic(k) Square Cipher
8. In The Name Of Auebothiabathabaithobeuee
9. Girra's Temple
10. Those Of The Void Will Re-Enter
11. Sceptre Command
12. Ye Uttuku Spells
13. Twix Yesterday, The Day & The Morrow

Score: 92 / 100

Reviewer: Erik
Toegevoegd: 22 februari 2009

Absu - Absu
Reactie van grindman op 23-02-2009 om 10:41u
Score: 99 / 100

te gek album, en geen gezeik mee dat ie slecht is!!!!!!

Absu - Absu
Reactie van tankard op 25-02-2009 om 14:04u
Score: 84 / 100

ik vind het ook een heel sterk albu ookal heb ik veel slechte reacrties gelezen op zwaremetalen,ok het is geen 2de tara maar je kunt het zeker geen slecht album noemen!night fire canonization is tot hiertoe voor mij de beste song op het album

Absu - Absu
Reactie van iron_dennis op 26-02-2009 om 00:21u

Fantastisch album. Kritiek op internet vind ik persoonlijk onterecht! ABSU rules!

Absu - Absu
Reactie van Melancholio op 26-02-2009 om 16:27u
Score: 90 / 100

Heerlijke muziek, zoals we van Absu gewoon zijn. Alleen de teksten zeggen me (logischerwijze) niks. Zonder toelichting (zoals Sanders bij Nile bijvoorbeeld doet) heb je er niets aan. Doet me denken aan Dissection: de teksten op SOTLB waren zalig, van af het ogenblik dat men dan te veel boeken leest wordt het chaos :-)

Absu - Absu
Reactie van Erik op 26-02-2009 om 17:01u

Tara was een stuk spontaner en meer rechttoe rechtaan (positief bedoeld), dan dit album. Alleen denk ik dat dit album veel meer diepgang te bieden heeft, al zullen ze op het tekstuele vlak zo'n beetje even hoog scoren. De tijd zal het leren, maar ik sluit niet uit dat ik deze naar verloop van tijd beter dan Tara zal gaan vinden, al gaat dat moeilijk worden.

Absu - Absu
Reactie van Dirk op 06-03-2009 om 11:20u
Score: 93 / 100

Geweldige CD, Absu blijft verrassen en boeien. Veel interessanter dan alle herkauwde black en thrash die er momenteel uitkomt. Ik zit echt niet meer te wachten op Kreator nummer 13 hoor.. Mijn persoonlijke favoriet : Sceptre Command, dat blijft maar rossen, met geweldige riffs. Nu de volgende plaat alleen iets sneller uitbrengen!

Absu - Absu
Reactie van tankard op 11-03-2009 om 15:02u
Score: 87 / 100

heel goed album maar nog geen tara vind ik

Helloween & Hammerfall in Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.