Enquête

Wat is jouw favoriete studio-album uit november 2021?

Archgoat – Worship The Eternal Darkness
Black Label Society – Doom Crew Inc.
Bullet For My Valentine – Bullet For My Valentine
Converge & Chelsea Wolfe – Bloodmoon: I
Crazy Lixx – Street Lethal
Cynic – Ascension Codes
Der Weg Einer Freiheit – Noktvrn
Exodus – Persona Non Grata
Gov't Mule – Heavy Load Blues
Hemelbestormer – Collide & Merge
Hypocrisy – Worship
In Mourning – The Bleeding Veil
Khemmis – Deceiver
Lock Up – The Dregs Of Hades
Lordi – Superflytrap / Lordiversity
Negură Bunget – Zău
Obscura – A Valediction
Omnium Gatherum – Origin
Proscriptor McGovern's Apsû – Proscriptor McGovern's Apsû
Rhapsody Of Fire – Glory For Salvation
Stormkeep – Tales Of Othertime
Swallow The Sun – Moonflowers
Unleashed – No Sign Of Life
Voices – Breaking The Trauma Bond
een ander album uit november, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 06-01-2022.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Anders "Andy" Johansson (Diablo Swing Orchestra) - 43
  • Freddy Persson (Nostradameus) - 45
  • Randy Rhoads (Ozzy Osbourne)† - 65
  • Tim Roth (Into Eternity) - 46

Vandaag overleden:
  • Huddie "Lead Belly" Ledbetter - 1949
Review

Infestus - Chroniken Des Ablebens
Jaar van release: 2008
Label: Debemur Morti Productions

Infestus - Chroniken Des Ablebens

Duitse black metal weet mij altijd wel te verrassen, zo ook het nieuwste album van Infestus. Waar veel Duitse bands ongekend melodieus, heel bruut of mysterieus zijn, doet Infestus weer iets heel anders. Nummers waarin de nadruk ligt op zware, sfeervolle en bij tijden opzwepende stukken. Daarnaast hoor je ook regelmatig invloeden uit de natuur, zoals een band als Inarborat dat zo mooi kan laten klinken. Al is het bij Infestus vele malen subtieler aanwezig. Op een enkele onoprecht klinkende, emotionele uitbarsting na, is Chroniken Des Ablebens een heel vloeiend album geworden, met een eigen en toch erg Duits geluid.

Dat Duitse en eigen geluid uit zich uitstekend in nummers als Manifesto Invidiae, waarin goed gespeeld wordt met verschillende tempo’s, fluisterende stemmen en goed uitgewerkte melodieën. Afwisseling is gegarandeerd op dit album, maar over de nummers heen moet je soms je aandacht er goed bijhouden, wil je dat het je opvalt. Een klein puntje van kritiek slechts, want Chroniken Des Ablebens gaat absoluut niet vervelen. Nog meer van die leuke, afwisselende kleinigheidjes, hoor je in regenachtig geruis of een einde met symfonisch klinkend gepingel, wat in Entering Eternal Oblivion voorkomt.

Voordat jullie lezers een verkeerd beeld van Infestus gaan krijgen, moet ook even gezegd worden dat ze agressief uit de hoek kunnen komen. Infestus doet dat mooi in Des Untergangs Untertan en Entfesselt – Des Todestrieb, waarin het tempo beduidend hoger ligt dan in de voorgaande nummers en waarin een razende en vloeiende ondertoon in te ontdekken is. De natuurlijke invloeden komen voor de oplettende luisteraar als accenten terug in deze overwegend stevige nummers. Prachtig is ook het melodieuze gitaarspel dat je op enkele momenten hoort. Het ligt aardig op de achtergrond, waardoor het tempo geen moment uit de muziek gehaald wordt.

Kort samengevat kan je zeggen dat Infestus’ Chroniken Des Ablebens een klassiek stukje Duitse degelijkheid is, waar een liefhebber van Duitse black metal hoogstwaarschijnlijk iets mee zal kunnen. Ik wil jullie het album dan ook van harte aanbevelen. Mooie eerste aankoop, in het nieuwe jaar!

Tracklist:
1. Sterbend
2. Entering Eternal Oblivion (mp3)
3. Manifesto Invidiae
4. Des Untergangs Untertan
5. Entfesselt – Der Todestrieb
6. Willingly Anticipating Death
7. Ready To Leave

Score: 84 / 100

Reviewer: Erik
Toegevoegd: 8 januari 2009

Meer Infestus:

Infestus - Chroniken Des Ablebens
Reactie van iron_dennis op 09-01-2009 om 01:49u
Score: 80 / 100

Wederom een vette plaat uit Duitsland! Maar die laatste van Orlog vond ik toch de plaat van 2008, of niet Erik?

Infestus - Chroniken Des Ablebens
Reactie van Erik op 09-01-2009 om 15:15u

Die heb ik nog niet gehoord, maar ik zal hem binnenkort eens een luisterbeurt gunnen. Om eerlijk te zijn denk ik niet dat hij bij mij hoog zal scoren, want de vorige van Orlog vond ik ook niet bijzonder sterk. Toen ik hem voor de eerste keren hoorde, vond ik hem geweldig, maar al na een paar luisterbeurten begon ik mijn interesse te verliezen.

Als ik mag kiezen tussen het beste Duitse album, ga ik voor Deathgate Arkanum of Inarborat. Ben er nog niet uit, maar ik zal binnenkort mijn top 10 bij de medewerkerinfo plaatsen. :)

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2021 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.