Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

28-09-2020

Verse - Aggression
Jaar van release: 2008
Label: Bridge Nine Records
Verse - Aggression
Was 2007 nog een enigzins minder jaar voor de hardcore-punk liefhebber, 2008 kan toch de geschiedenisboeken in als een uitstekend jaar. De band Verse draagt hier ook zijn steentje aan bij. Verse komt uit Providence, USA en heeft onlangs haar derde album Aggression uitgebracht op het bekende hardcorelabel Bridge Nine. De hardcore-punk van Verse ligt in het verlengde van die van labelgenoot Have Heart, maar je zou Verse anno 2008, naar mijn mening, ook kunnen omschrijven als een combinatie van bands als Battery, Downset en Quicksand.

De eerdere albums van Verse (Rebuild uit 2004 en From Anger And Rage uit 2006) waren met name snel en aggressief. Op het Aggression zijn deze elementen nog steeds aanwezig, maar er zijn toch ook enkele kleine veranderingen doorgevoerd. Het aantal snelle nummers is bijvoorbeeld afgenomen, maar hier tegenover staat dat er meer ruimte is gemaakt voor groove en emotie. Tevens zijn de nummers ook net wat doordachter dan het oude materiaal. Zanger Sean Murphy gaat op dit album volledig uit zijn dak en spuugt zijn gal op de huidige Amerikaanse regering. Barrack Obama zou de muziek van Verse goed kunnen gebruiken om tijdens zijn campagne de heren Bush en McCain op hun nummer te zetten.

Het album gaat van start met het groovy low-tempo nummer The New Fury, om daarna fel, snel en aggressief te knallen met het geweldige nummer Old Guards, New Methods. Naar mijn mening één van de beste hardcore-punk nummers uit 2008. Hier komen alle eerder genoemde elementen van Verse (snelheid, groove, emotie en aggressie) tot hun ultieme recht. Verdere absolute aanraders zijn het lekker raggende Signals, het opgefokte Unlearn en het ietwat melodieuze Earth And Stone.

Let wel, de nummers van Verse nestelen zich niet bepaald eenvoudig in je hoofd. De muziek heeft een paar luistersessies nodig, maar dan krijg je er ook wel een zeer lekker album voor terug. De band levert kwaliteit en weet de lat voor dit type hardcore-punk zeer hoog te leggen. In November is Verse live te aanschouwen in Nederland, go check it out zou ik zeggen.

Tracklist:
1. The New Fury
2. Old Guards, New Methods
3. Suffering To Live, Scared Of Love
4. Signals
5. Scream
6. Story Of A Free Man - Chapter One: The End Of Innocence
7. Story Of A Free Man - Chapter Two: The Cold Return
8. Story Of A Free Man - Chapter Three: Serenity
9. Blind Salvation
10. Unlearn
11. Earth And Stone
12. Sons And Daughters

Score: 87 / 100

Reviewer: Ard
Toegevoegd: 26 oktober 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]