Finntroll in Poppodium 013, Tilburg
Enquźte

Graspop heeft 109 namen vrijgegeven van bands die in 2023 zullen aantreden, waaronder 39 acts die voor het eerst naar Dessel komen. Naar welke nieuwkomer kijk jij het meest uit?

1914
Antimatter
Black Mirrors
Bloodywood
Cyclone
Dark Angel
Draconian
End
Enter Shikari
Fields Of The Nephilim
Greg Puciato
Hippotraktor
I Prevail
Loathe
Lorna Shore
Pantera
Rancid
Soen
Stand Atlantic
The Answer
The Halo Effect
The Menzingers
Vicious Rumors
Voivod
een andere band die voor het eerst op Graspop staat

[ Uitslag | Enquźtes ]

  27 november:
 • Amorphis en Eluveitie
 • Archgoat, Whoredom Rife en Theotoxin
 • Nightwish, Beast In Black en Turmion Kätilöt
 • The Gathering en Green Carnation
 • Therion
 • 28 november:
 • Nightwish, Beast In Black en Turmion Kätilöt
 • 29 november:
 • Evanescence en Within Temptation
 • 30 november:
 • Įrstķšir
 • Evanescence en Within Temptation
 • Your Highness, Tangled Horns en Bear
 • 1 december:
 • Įrstķšir
 • Powerwolf, Dragonforce en Warkings
 • 2 december:
 • Bleed From Within, Humanity's Last Breath en Allt
 • Lordi
 • Poppy
 • 3 december:
 • Being As An Ocean, As Everything Unfolds en Acres
 • Tarja
Geen concerten bekend voor 27-12-2022.
Kalender
Vandaag jarig:
 • Alberto Agulló (Hapax) - 43
 • Charlie Benante (Anthrax) - 60
 • Danyell Stampe (Slymenstra Hymen) (Gwar) - 55
 • Frank Schilperoort (Devious) - 40
 • Georg "Sir G." Lenhardt (Die Apokalyptischen Reiter) - 42
 • Gilles Moinet (The Old Dead Tree) - 46
 • Jimi Hendrix (The Jimi Hendrix Experience)† - 80
 • Joćo Rodrigues (Oratory) - 44
 • Kjetil Manheim (Mayhem) - 54
 • Manni Schmidt (Grave Digger) - 58
 • Mike Bordin (Faith No More) - 60
 • Shane Embury (Napalm Death) - 55
 • Tim Yeung (Hate Eternal) - 44
Review

Dragonforce - Valley of The Damned
Jaar van release: 2003
Label: Noise Records
Dragonforce - Valley of The Damned
Na de inmiddels welbekende demo dan eindelijk het volledige album van Dragonforce. Volgens Sanctuary Records hebben we hier te maken met de nieuwe sensatie op power metal gebied. Maar dat word de laatste tijd wel vaker gezegd over een bepaalde metalband.

Dragonforce speelt snelle melodieuze power metal met catchy melodieėn en de gebruikelijke hoge power metal zang. Zoals de meeste bands dus, maar toch is Dragonforce wel van een iets ander kaliber dan bijvoorbeeld een band als Celesty of Arwen want in plaats van constant Helloween zo goed mogelijk na proberen te doen hebben ze wel iets meer een eigen stijl. Het is eerder gedaan en beter, maar met name op gebied van zang is het iets anders. De zanger zingt zowel heel hoog als wat lager, maar in een ballad als Starfire gebruikt hij ook invloeden van een zanger als Jon Bon Jovi. Op het grootste gedeelte van het album is zijn zang zeer sterk, maar in de allerhoogste regionen wil zijn stem nog wel eens overslaan.

Er zijn nog wel meer dingen aan te merken op de cd, namelijk dat de productie vrij hol en galmend is en dat zanger ZP nog wel eens compleet verzuipt in de mix, dat is erg jammer want dat is natuurlijk iets dat niet erg meewerkt aan het luistergenot bij spetterende muziek als van deze band. Met name in Valley of The damned (het nummer) is hij nauwelijks te horen en doordat hij zo hard moet zingen valt het dus menig keer op dat z'n stem overslaat. Jammer is ook dat sommige nummers nogal op elkaar lijken en ik meende meerdere riffs vaker te horen. Met name Revelations lijkt een opeenpakking van riffs en keyboardstukken uit andere nummers. Het refrein klinkt wel heel bekend en dan krijg ik een beetje een goedkoop gevoel. Vooral als blijkt dat de zang wel heel erg vals is en veel te opwindend voor dit nummer.

Niet gelijk denken nu dat dit een slecht album is, integendeel. Valley of the Damned bevat een negental prima power metal songs met een hoog meezing gehalte en met name het gitaarwerk is sensationeel. De gitaristen toveren de ene na de andere grandioze gitaarpartij uit hun instrumenten, al begint het na een tijdje wel te vervelen, want het zijn alleen de gitaristen die bezig zijn. Op een zeer egocentrische manier spelen ze het album vol maar als het toch even kan dan is keyboarder Vadim meestal goed bezig en laat een aantal zeer sterke toetsenpartijen over ons heenkomen. Tekstueel is het allemaal typisch power metal over gevechten met draken en ritten over de wolken, wat natuurlijk altijd een aparte feeling met zich mee brengt.

Het album is dus niet echt slecht, maar over het algemeen is de muziek het telkens net niet. Begrijp me niet verkeerd als ik zeg dat het spel perfect is, de zang z'n momenten kent , maar naarmate het album vordert lijkt inspiratie lichtelijk weg te zijn. Topnummers zijn Black Fire , Black Winter Night , Evening Star en Disciples of Babylon. Ook de rest is best aardig maar niet meer dan dat, behalve dan de lelijke draak Revelations.

Dragonforce blijkt de belofte van meest catchy power metal band van Engeland dus maar deels waar te maken , maar om te zeggen dat we nu een nieuwe Iron Maiden of Sonata Arctica in huis hebben gehaald. Nee, en daar kan de typische heavy metal hoes ook niets aan veranderen. Mooi stukje werk dat wel. Maar het gaat om de muziek natuurlijk.

Tracklist
1.Invocation of Apocalyptic Evil
2.Valley of the Damned
3.Black Fire
4.Black Winter Night
5.Starfire
6.Disciples of Babylon
7.Revelations
8.Evening Star
9.Heart of A Dragon

Score: 72 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 21 januari 2003

Meer Dragonforce:

Dragonforce - Valley of The Damned
Reactie van Weichy op 22-01-2003 om 08:36u
Score: 70 / 100

Leuk schijfje. Jammer van de productie, maarja, Tommy Hansen die de mix verzorgt, dan had je het kunnen verwachten (zie ook Time Of The Oath van Helloween). Black Winter NIght is wel een heel erg heerschend album. Goeie review ook!

Dragonforce - Valley of The Damned
Reactie van Een_Metalfan op 22-01-2003 om 12:56u
Score: 70 / 100

goed album maar niet super.

Dragonforce - Valley of The Damned
Reactie van Een_Metalfan op 28-01-2003 om 16:51u
Score: 65 / 100

Een leuk cd'tje, maar niet iets wat het bij mij lang zou volhouden in de cd-wisselaar. Na Valley of the Damned (het nummer) enkele maanden geleden gehoord te hebben, had ik hoge verwachtingen van deze band. Uiteindelijk blijkt het gewoon de zoveelste 'twaalf in een dozijn' powermetalplaat te zijn. De solo's zijn best te pruimen van tijd tot tijd, maar na een poosje worden ze best saai. Ik bemerk hier en daar zelfs wat punkinvloeden. De titel 'Black Winter Night' klinkt veelbelovend, maar blijkt niet echt een uitzondering te zijn op de 'happy-happy-happy' stijl die deze mensen spelen. Begrijp me niet verkeerd: ik ben dol op powermetal, maar op momenten waarop de tekst zich er echt niet echt voor leent, krijgen we riedeltje na riedeltje. Terwijl de zanger zingt over het tragisch heengaan van de held, huppelen de overige bandleden olijk door de studio, bij wijze van spreken. Ik ben dus minder enthousiast :)

Dragonforce - Valley of The Damned
Reactie van highking op 04-02-2003 om 18:35u
Score: 70 / 100

Ik heb 'm net binnen via BOL.COM (worden daar geen links meer naartoe geplaatst tegenwoordig?), zal gerust ergens goedkoper te krijgen zijn, maar vond het wel makkelijk zo. Wat een kutgeluidskwaliteit (mooi woord voor galgle trouwens), de demo klonk stukken beter, ondanks dat dat 128kbit MP3 was! Muziek zelf vind ik wel stukken beter als op de demo, veel nummers zijn wat langzamer, wat de kwaliteit van de muziek zeker bevorderd! Mja, ik ben er wel blij mee, maar als je hem nog moet kopen zou ik toch kijken of ie nog ergens goedkoper te krijgen is.

Dragonforce - Valley of The Damned
Reactie van speedfreak op 30-09-2004 om 21:17u
Score: 8 / 100

Voordat ik deze cd ging beluisteren,dacht ik POWEMETAl uit Engeland? Want laten we eerlijk zijn,powermetal is toch een echt duits/scandinavische aangelegeheid. Maar ik was verrast,geweldig snelle (zeer snelle) en pakkende nummers. alle nummers zitten technisch goed in elkaar,en de passie druipt ervan af. de produktie is wat minder,maar dat heeft ook zijn charmes bij een eerste album van een band. In een woord geweldig.

Dragonforce - Valley of The Damned
Reactie van satyr op 06-11-2006 om 12:20u
Score: 80 / 100

wat een laaaaage score zeg dit is haast even goed als al hun andere werken dragonforce is gwn 1van de beste powermetal bands ooit

Dragonforce - Valley of The Damned
Reactie van Jeroen op 06-11-2006 om 12:56u
Score: 72 / 100

Het geluid, de zang, de speltechniek en de afwisseling schieten hier nog tekort in vergelijking met latere werken. Tot vandaag toe kan ik er niet meer van maken. Overigens is het een prima cijfer

Dragonforce - Valley of The Damned
Reactie van satyr op 21-11-2006 om 09:13u

dat is mss jouw mening jeroen maar ik vind het haast even goed als hun latere albums maarja kom en bwt het geluid is logish hy is mss ook ouder en dan nog is de sound heel goed van dit album en de technieken!!!ok de zang is hier iets minder maar dat maakt het geheel voor my toch niet slecht

Dragonforce - Valley of The Damned
Reactie van Een Metalfan op 07-08-2007 om 20:41u
Score: 100 / 100

ik heb een vraagje......

is deze groep christelijk of niet ik mot dat weten want hij klinkt goed

Dragonforce - Valley of The Damned
Reactie van henk op 31-08-2014 om 19:55u
Score: 90 / 100

prima cd ben een enorme fan

Finntroll in Poppodium 013, Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.