Enquête

Deze zomer gaat Iron Maiden in het Gelredome en op Graspop overwegend oude klassiekers spelen. Daarna wil de band echter tijdens een (intiemere) zaaltournee het recente dubbelalbum Senjutsu integraal spelen. Kijk jij daar naar uit?

Ja, ik wil Senjutsu graag in zijn geheel live horen
Heel Senjutsu hoeft van mij niet zonodig, maar ik ga toch wel
Ik moet er nog eens over nadenken of ik naar die tournee wil
Ik zou het op een festival bekijken, maar ga niet naar een aparte zaalshow
Ik vind Iron Maiden live leuk, maar sla de Senjutsu-tour liever over
Ik ga alleen naar shows waarbij Iron Maiden vooral oude nummers speelt
Ik hoef Iron Maiden sowieso niet (meer) live te zien, ongeacht de setlist
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  27 januari:
 • Bullet For My Valentine
 • 29 januari:
 • Ann My Guard en Kingfisher Sky
 • Fleddy Melculy en Rise A Thousand
 • Up The Irons
Kalender
Vandaag jarig:
 • Daniel González (Darksun) - 41
 • Heikki Pöyhiä (Twilightning) - 41
 • Huddie "Lead Belly" Ledbetter† - 134
 • Jarpen (Elvenking) - 44
 • Kita (Lordi) - 48
 • Louie Clemente (Testament) - 57
 • Melissa Bonny (Ad Infinitum) - 29

Vandaag overleden:
 • Jimmy Bain (Dio) - 2016
Review

KYPCK - Cherno
Jaar van release: 2008
Label: Century Media Records
KYPCK - Cherno
Doom metal uit Finland, met Russische teksten, je moet er maar opkomen. KYPCK waagt zich eraan. De band bestaat uit enkele ex-leden van een ander droefgeestig collectief, genaamd Sentenced. Dat droeve karakter zet men muzikaal voort, al zijn er muzikaal verder weinig overeenkomsten. We krijgen traditionele doom metal voor de kiezen met logge riffs, zwaarmoedige zangpartijen en trieste melodielijnen. De grauwe hoes ademt gelijk al een kil Siberisch sfeertje uit en vanaf de eerste noten is de toon al gezet. Droefheid ten top.

KYPCK (de Russische spelling van de stadsnaam Kursk) weet de juiste snaar treffend te raken. Een intro en negen loodzware composities passeren de revue. Opmerkelijk is natuurlijk het feit dat de band zich bedient van Russische teksten. Een constatering die overigens erg positief uitpakt. De expressieve zang van de heer Seppänen is één van de smaakmakers op het album. Nummers als 1917 en Predatel klinken dankzij de zang niet alleen deprimerend, maar ook erg ijzig. De teksten behandelen stuk voor stuk schokkende gebeurtenissen uit de geschiedenis van Rusland en daarnaast leent de taal zich ideaal voor droefenis. KYPCK lijkt dat gegeven optimaal te hebben uitgebuit.

Muzikaal hebben de heren de zaakjes goed voor elkaar. Men mag graag een goede riff meerdere keren gebruiken, maar hinderlijk repetitief wordt het gelukkig nergens. De slagwerker zorgt er met zware mokerslagen voor, dat alles net even een tikje harder aankomt. Natuurlijk komen de voornaamste invloeden van een (tragere) Candlemass en een (minder progressieve) Solitude Aeturnus, maar dankzij de zang kunnen we KYPCK toch zeker niet als een kloon aanwijzen. De plaat heeft een goede productie meegekregen, zodat de echte doomliefhebber zich weer heerlijk kan laten meeslepen in de muzikale kou die hier geschapen wordt. Uitstekend album van deze mannen.

Tracklist
1. Gidrolokator
2. Rozhdestvo V Murmanske
3. Predatel
4. 1917
5. Chernaya Dyra
6. Stalingrad
7. Ne Prosti
8. Ocherednye
9. Odin Den iz Zhizni Yegora Kuznetsova
10. Demon

Score: 80 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 15 augustus 2008

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.