Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-10-2021

Harem Scarem - Hope
Jaar van release: 2008
Label: Frontiers Records
Harem Scarem - Hope
Om te beginnen met de trieste conclusie: dit is het laatste album van de Canadese rockers, die toch al bijna twee decennia kwaliteitsplaten afgeleverd hebben. De titel Hope doet anders vermoeden, of het moet zijn dat ze bedoelen dat er hoop is aan het eind van hun eigen tunnel.. Ik was onder de indruk van voorganger Human Nature dus mijn verwachtingen waren hooggespannen.

De verwachting wordt voor een deel ingelost. De band is sterk in het schrijven van songs, en de heren zijn nog steeds niet vies van meerstemmige vocalen. Alhoewel de vorige schijf wat toegankelijker was en hier een donkerder sfeertje overheerst, heeft de band een aardig testament gemaakt. De zang doet me hier en daar denken aan House Of Lords maar verder gaat een vergelijking met die band volledig mank.

In het begin heb ik even wat moeite met dat donkere sfeertje, maar bij Days Are Numbered begin ik dat een beetje los te laten, want de versnelling gaat er ineens in en het lijkt alsof het wolkendek opentrekt. Maar de hoop dat het melodieuzere de overhand gaat krijgen vervliegt; de songs zijn weliswaar sterk maar overtuigen me niet. Dan komt er een ballad aan met de naam Shooting Star en die klinkt weer erg lekker; het nummer bouwt traditioneel op tot aan een middenstuk, waarna een snerpende gitaarsolo voor kippenvel moet gaan zorgen. Dat de huid daarbij glad blijft is dan ook erg jammer. De herkansing,Nothing Without You, zet akoestisch in met Harry Hess die de gevoelige snaar weet te raken (goede zanger hoor !) maar ik krijg nergens dat "yes-gevoel". Tenslotte wordt Europa vereerd met een bonustrack : een akoestische uitvoering van Higher die vorige keer de Japanse bonus was op Human Nature.

De hoop is, na dit album, inderdaad vervlogen. Ik vind dit album ten opzichte van zijn voorganger wat tegenvallen. De echte overtuiging ontbreekt, en het knalt wat minder, ik mis dat energieke en frisse. Desondanks is het geen slecht album, maar ik had de band een beter afscheid gegund. Try before you buy.

Tracklist:
1. Watch Your Back
2. Time Bomb
3. Hope
4. Days Are Numbered
5. Dark Times
6. Beyond Repair
7. Never Too Late
8. Shooting Star
9. Calm Before the Storm
10. Nothing Without You
11. Higher [Acoustic]

Score: 75 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 10 augustus 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]