Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Fuck The Facts - Disgorge Mexico
Jaar van release: 2008
Label: Relapse Records
Fuck The Facts - Disgorge Mexico
Disgorge Mexico is het tweede Fuck The Facts album voor Relapse. Het vorige album, Stigmata High Five kwam regelmatig door mijn speakers denderen. Erg benieuwd was ik dan ook naar het nieuwe album.

Waar Stigmata High Five al vol stond met behoorlijk unieke, nerveuze en dissonante grindcore daar gaat men op Disgorge Mexico nog een stapje verder in het uitbouwen van die sound. Nergens valt men helemaal terug op de clichés waar veel grindcore bands op teren, maar men gebruikt onderdelen uit de grind en geeft daar een compleet eigen draai aan, met als gevolg dat Fuck The Facts behoorlijk modern en fris klinkt. De riffs, breaks en tempowisselingen vliegen je nog steeds om de oren maar op gezette tijden weet men ook iets wat lijkt op ademruimte in hun nummers in te bouwen. De traag opgebouwde nummers Kelowna en The Storm zijn hier perfecte voorbeelden van. De rechtgeaarde grindfan komt echter ook aan zijn of haar trekken getuige nummers als Borders, No Return of Driving Through Fallen Cities.

Wat verder blijft verbazen zijn de vocalen van zangeres (jazeker) Mel, in niets doet zij onder voor haar veelal mannelijke collega’s. Sterker nog, haar vocalen klinken zelfs nog een stukje zieker, manischer en opgefokter als het gros van de grindzangers.

Het blijft lastig om Fuck The Facts te typeren, maar ik denk dat als je je een voorstelling kan maken van ‘Converge goes Pig Destroyer’ waarbij ook de Japanse posthardcore koningen van Envy (vooral in de meer uitgesponnen, epischere nummers) regelmatig om de hoek komen kijken, dat je dan een heel eind komt.

Productioneel gezien valt er ook niets op dit schijfje aan te merken, de relatief onbekende producer Craig Boychuck (oa. Electro Quarterstaff en Propagandhi) heeft zijn taken prima uitgevoerd en Disgorge Mexico van een erg helder en bijna ‘kaal’ geluid voorzien. Iets wat mij, in tijden waar geplastificeerde Pro-Tools producties de overhand hebben, erg veel plezier doet.

Concluderend kan ik zeggen dat Disgorge Mexico een erg imposant plaatje geworden. Mensen die van bovenstaand verhaaltje trouwens niets wijzer zijn geworden en het geheel zelf eens willen beluisteren voordat ze tot aanschaf overgaan doen er goed aan om de Myspace pagina van de heren, en dame, eens te checken. Hier kan je het gehele album namelijk streamend beluisteren.

Tracklist:
1. Borders
2. No Return
3. Absence And Despite
4. Kelowna
5. As Empires Expand And Collapse
6. Dead End
7. Driving Through Fallen Cities
8. La Culture Du Faux
9. State Of Panic
10. No Place For
11. The Storm
12. Apathy Is A Karma Killer
13. Golden Age
14. The Pile Of Flesh You Carry
15. Sleepless

Score: 89 / 100

Reviewer: Armand
Toegevoegd: 3 augustus 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]