Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-10-2021

Krisiun - Southern Storm
Jaar van release: 2008
Label: Century Media Records
Krisiun - Southern Storm
Dit jaar staat metalen Brazilië weer groots op de kaart. Niet alleen het Cavalera-exportproduct zet een (naar verluid behoorlijk matig) verse telg op vaste bodem, ook de deathmetalveteranen van Krisiun steken de handen uit de mouwen met als gevolg dat de aarde weer ouderwets dreunt. De gebroeders Kolesne/Camargo lijken net zo lang in de aardvesten te hebben gebeiteld totdat deze het met een woedende zucht hebben mosten begeven. Wederom is het Krisiun gelukt de oerkracht neer te halen.

Na de vrij matige AssassiNation is Southern Storm een heugelijk staaltje metaal. Krisiun is een band waar speelkracht en intensiteit de kapitein is. Krijgt deze scheurbuik, dan zinkt het schip. Omdat de band sinds jaar en dag geen innovatieve muzikale bronnen aanboort en zich rostvast achter de volumieuze kogelregen van loodzware detahmetal schaart, moeten de nummers op z'n minst het vel goed van het vlees rossen, willen ze album in, album uit blijven boeien. Niet altijd blijkt dit het geval, echter is Southern Storm weer op alle fronten een ferme piek.

Al is het alleen om het nummer Massacre Under The Sun. De hele cd is een moordwals, nummers als deze staan echter model voor de onstuitbare furie die alleen de beste deathmetal kan ontketenen. Onwijs lompe bass, snoei-maar dan ook snoeiharde drums die een genadeloze dodenmars ophoesten, grauwende riffs en een zieke slotstorm die de albumtitel alle eer toespeelt. Braziliaanse deathmetal staat bekend om de destructieve botheid van massief geluid en Southern Storm is deze zomer met verve de belichaming van dit geweld.

Met de cover Refuse/Resist maakt Krisiun deze keer een broederlijke geste richting Sepultura, echter blijft de hoge hoed hiermee voor de rest vrijwel onaangeroerd, zoals altijd, eigenlijk. Voor de zoveelste keer blijft Krisiun haar bloody roots trouw. Nog steeds tapt de band uit de vertouwde vaten, maar injecteert de nummers met een ongekende dosis adrenaline en agressie die de grendels voor alle remmingen wegblazen. De warmklankige Black Wind schept een minimale kalmte, voor de rest is de storm beslist geen briesje.

Tracklist:
1. Slaying Steel
2. Sentenced Morning
3. Twisting Sights
4. Minotaur
5. Combustion Inferno
6. Massacre Under the Sun
7. Bleeding Offers
8. Refuse/Resist (Sepultura cover)
9. Origin Of Terror
10. Contradictions Of Decay
11. Sons Of Pest
12. Black Wind
13. Whore Of The Unlight

Score: 90 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 16 juli 2008

Koop dit album in

Meer Krisiun:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van iron_dennis op 17-07-2008 om 13:16u

HEBBE!!!!

Reactie van sjonnie op 18-07-2008 om 12:36u
Score: 80 / 100

AssassiNation was voor Krisiun's doen een erg goed album hoor, lekkere productie ook. Southern storm heeft ook top productie. Het enige nadeel aan krisiun is dat de nummers iets te veel op elkaar lijken, waardoor de cd gaat vervelen. That said, het is wel echt een keihard geluid, de moeite waard in ieder geval. Ik weet niet of ik deze beter vind dan assassiNation.. tracks als House of God, Bloodcraft, Refusal en Father's perversion zijn erg vet!

Reactie van midian op 18-07-2008 om 21:59u
Score: 1 / 100

ik ben zelf fan van goede deathmetal zoals bands als nile/morbid angel/hate eternal. als ik dan naar krisiun luister snap ik niet helemaal waarom er weer een 9 gegeven wordt. het is gewoon saai, zwaar eentonig en vooral helemaal niks.pff wat een bagger

Reactie van midian\'s vader op 19-07-2008 om 00:35u
Score: 90 / 100

Hate eternal's nieuwe album dan. DAT IS PAS BAGGER! Slechtste productie ooit, eentonig en overrated!

Reactie van Grafhoer op 21-07-2008 om 09:39u
Score: 95 / 100

Midian ga je mond spoelen! liefhebber van deathmetal? laat me niet lachen man! Assassination is een van de beste death-metalplaten aller tijden, en deze plaat is misschien nog wel beter.
Niets dan respect voor deze helden!

Reactie van Bronnieponnie op 02-09-2008 om 13:09u
Score: 90 / 100

Krisiun heerst en "Southern Storm" is één van hun beste albums tot dusver. Beukt van A tot Z, verveelt geen moment. En zo hoort het ook.

Reactie van frisianbeatdown op 04-04-2009 om 18:30u
Score: 9 / 100

check deze gasten maar eens live..en zeg dan nog maar eens dat ze bagger zijn....