Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-11-2020

Whitesnake - Good To Be Bad
Jaar van release: 2008
Label: SPV / Steamhammer Records
Whitesnake - Good To Be Bad
Met de huidige line-up van Whitesnake heeft David Coverdal sinds 2003 de diverse podia op de wereld weer onveilig gemaakt. En met succes, want zoals op de dvd Live… In The Still Of The Night al duidelijk was, klinkt de band als herboren. De Whitesnake-klassiekers worden tegenwoordig in een bikkelharde versie gebracht, met dank aan de gitaristen Doug Aldrich en Reb Beach. Want vooral het gitaargeluid is flink omhoog geschroefd. Ik was dan ook razend benieuwd hoe dit moderne geluid zich zou uiten op een nieuw album. Alleen had David altijd al gezegd dat een nieuwe cd er niet in zou zitten. Het is er uiteindelijk toch van gekomen en zo kunnen we toch gaan genieten van nieuwe nummers. Samen met Doug Aldrich zijn er acht rockers en drie ballads geschreven. En die ballads zijn telkens weer een welkome rustpunt, wat je zult begrijpen als je in de volgende alinea's leest wat voor een impact het nieuwe album op mij heeft.

De cd heet Good To Be Bad en het beestje schreeuwt als nooit te voren. De tering zeg, wat knallen deze nummers gigantisch! De gitaren worden telkens weer zwaar ingezet, zodat het altijd naar adem snakken wordt. Het mooie is dat het spectaculaire gitaarspel van de cd 1987 gecombineerd wordt met de oude bluesrock waar Whitesnake ooit mee begon. De band gaat terug naar de roots, maar klinkt dankzij het moddervette geluid toch erg modern. Door de hele cd zit een dikke groove en de band klinkt supergemotiveerd. Uitschieters zijn er niet, want elk nummer is een knaller. Misschien dat ik A Fool In Love als favoriet kan bestempelen. De combinatie van blues-licks, een groots geluid én het feit dat het tempo me doet denken aan mijn favoriet Crying In The Rain (de 1987-versie), maakt dat ik dit nummer inmiddels het meest heb gedraaid. Maar weet je, ik draai net zo lief Lay Down Your Love of het uitermate soulvolle titelnummer.

Tekstueel stelt het dit keer weinig voor. David Coverdale is alweer tien jaar gelukkig getrouwd en simpelweg is de hele cd een liefdesbetuiging aan zijn vrouw. Dit is niet echt storend, maar ik vind de teksten van David altijd het best als hij zich weer eens in een rotperiode van zijn leven bevindt. Laten we maar hopen dat die scheiding er gauw aankomt. Aan de andere kant is Good To Be Bad hierdoor wel een lekkere feel-good-cd geworden. David’s zang is trouwens dik in orde. Hij wordt een dagje ouder en zijn stem is hier en daar wat schor, maar toch kan de man nog altijd zingen als de beste. Met zo’n goede nieuwe cd op zak kan Whitesnake nog jaren door. Mocht Good To Be Bad het laatste album van de band zijn, dan is het een knallend eindstuk geworden.

Tracklist:
1. Best Years
2. Can You Hear The Wind Blow
3. All For Love
4. All I Want All I Need
5. Call On Me
6. Lay Down Your Love
7. Summer Rain
8. Good To Be Bad
9. A Fool In Love
10. Got What You Need
11. ‘Til The End Of Time

Score: 90 / 100

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 29 april 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Whitesnake - Good To Be Bad
Reactie van Thijs op 29-04-2008 om 15:34u

[i]wat voor een impact het nieuwe album op mijn heeft.[/i]

-n

Whitesnake - Good To Be Bad
Reactie van Rinus op 29-04-2008 om 22:41u

K*T plaat.
Wel een sukkel die coverdale. Om een hele cd over je vrouw te bleren.
Om van te kotsen.

Whitesnake - Good To Be Bad
Reactie van Bass op 30-04-2008 om 16:26u
Score: 100 / 100

Vette plaat, alles dik in orde!


Fucking bad to the bone

Whitesnake - Good To Be Bad
Reactie van Remco op 15-12-2013 om 00:44u
Score: 8 / 100

@Rinus. Een hele cd over Satan bleren gaat ook vervelen