Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-10-2021

Whitesnake - Live / In Still Of The Night (dvd)
Jaar van release: 2006
Label: AFM Records
Whitesnake - Live / In Still Of The Night (dvd)
Het legendarische Whitesnake heeft altijd prachtige hardrock gemaakt. Met het album “1987” scoorde deze band rond ex-Deep Purple zanger David Coverdale megahits met “Here I Go Again” en “Is This Love”. Maar deze classics kunnen het muzikaal niet halen met de minder bekende bluesy hardrocksongs die ze óók maakten. In 2004 wou David Coverdale weer eens touren met zijn glorieband en hij trok alweer een blik open met de meest geweldige muzikanten. Van de partij zijn deze keer: gitaarvirtuozen Doug Aldrich (Dio) en Reb Beach (Alice Cooper), drumlegende Tommy Aldrige (Ozzy Osbourne, Gary Moore,..), basbeest Marco Mendoza en de mij onbekende toetsenist Timothy Drury. Het concert in het Londonse Hammersmith is gefilmd met dertien camera’s en wordt nu uitgebracht op dvd.

En wat voor een concert! Whitesnake zit in ongekende topvorm. De band oogt alsof ze bestaat uit viriele twintigers in plaats van oude lullen die terug hunkeren naar succes. De best-of set bevat alle bekende nummers en er is ook tijd genomen voor het bekende drum-en gitaarsolo moment. Dankzij de swingende ritmesectie en de lekker over-the-top zware gitaarpartijen komt het Whitesnake materiaal harder als ooit over. Vooral het sologitaarwerk is om je vingers van af te likken. En hoe doet David Coverdale het? Zijn stem is nog altijd vrij sterk en hij is nog steeds dezelfde playboy als veeleer. Zijn uiterlijk vindt hij nóg belangrijker als de muziek en daarom neemt hij altijd zijn vaste mensen mee die hem begeleiden met fitness en zijn haar en make-up (!) verzorgen. Met succes, want de vele mooie vrouwen in het publiek staan letterlijk te kwijlen.

De beelden zijn explosief, het geluid (té) zuiver (hebben ze duidelijk achteraf nog wat aan gesleuteld) en de sfeer subliem. Er staat maar één extraatje op het schijfje en dat is een korte, maar toch wel leuke documentaire over het totstandkomen van de reünie. Maar wat heb je uiteindelijk aan videoclips, eindeloze interviews en backstagemateriaal? Uiteindelijk draait een muziek dvd om de muziek en daarvan is “Live / In Still Of The Night” het ultieme bewijs. Te verkrijgen als losse dvd of als boxset inclusief cd.

Tracklist:
1. Burn
2. Bad Boys
3. Love Ain’t No Stranger
4. Ready An’ Willing
5. Is This Love
6. Give Me All Your Love
7. Judgement Day
8. Blues For Mylene
9. Snake Dance
10. Cryin’ In The Rain (Pt. 1)
11. Drum Solo
12. Cryin’ In The Rain (Pt. 2)
13. Ain’t No Love In The Heart Of The City
14. Don’t Break My Heart Again
15. Fool For Your Loving
16. Here I Go Again
17. Take Me With You
18. Still Of The Night

Score: 88 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 30 januari 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van ZardoZ op 30-01-2006 om 09:29u

Ik ben tijdens deze tour in Zwolle geweest (IJsselhallen) en het was inderdaad bikkelhard, dat had ik niet verwacht, want een paar jaar eerder zag ik ze in Nijmegen met Adje Vandenberg en dat was toch weer meer de bluesy Whitesnake. Ik ga de DVD zeker kopen.

Reactie van Michael op 08-02-2006 om 14:56u

Zoals er al stond:

Reactie van Michael op 08-02-2006 om 15:17u

Zoals er al stond: -Maar deze classics kunnen het muzikaal niet halen met de minder bekende bluesy hardrocksongs die ze óók maakten-.Doodzonde dus dat er niet meer van die nummers op de DVD staan!Een kanjer als Trouble, Sweet Talker, Keep on Giving Me Love (ok, was een solonummer)...of een op en top ondeugende Wine, Women And Song of zo!Wellicht een totale verrassing om eens het gelijknamige bandnummer te spelen! Zal mij echter niet stoppen deze DVD te kopen, Coverdale is een van de redenen waardoor ik van Hard-Rock ben gaan houden.De hoeveelheid klassieke Hardrock zangers van niveau zijn maar dun gezaaid.Coverdale was en IS er een van!Daarbij...ALLEEN maar positieve recensies gelezen.En dat Burn wordt gespeeld, is wel degelijk een verassing. Dus genoeg geklaagd het zal dus wel daadwerkelijk een DVD zijn om van te watertanden!Op naar de volgende studio elpee!!! Michael...

Reactie van harm op 15-12-2007 om 14:53u
Score: 90 / 100

Een, fantastische band het nummer ''Still of the Night'' is zo mooi dat ik meteen verkocht ben