Enquête

Deze zomer gaat Iron Maiden in het Gelredome en op Graspop overwegend oude klassiekers spelen. Daarna wil de band echter tijdens een (intiemere) zaaltournee het recente dubbelalbum Senjutsu integraal spelen. Kijk jij daar naar uit?

Ja, ik wil Senjutsu graag in zijn geheel live horen
Heel Senjutsu hoeft van mij niet zonodig, maar ik ga toch wel
Ik moet er nog eens over nadenken of ik naar die tournee wil
Ik zou het op een festival bekijken, maar ga niet naar een aparte zaalshow
Ik vind Iron Maiden live leuk, maar sla de Senjutsu-tour liever over
Ik ga alleen naar shows waarbij Iron Maiden vooral oude nummers speelt
Ik hoef Iron Maiden sowieso niet (meer) live te zien, ongeacht de setlist
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  26 februari:
 • Atheist, Cadaver, Hideous Divinity, From Hell en Typhus
Kalender
Vandaag jarig:
 • Chad Fisher (Armory) - 38
 • Eddie Van Halen (Van Halen)† - 67
 • Leszek "Les L. Kaos" Dziegielewski (Behemoth) - 52
 • Matthew Heafy (Trivium) - 36
 • Pablo González Sarre (Elfonía) - 45
 • Tom Keifer (Cinderella) - 61
 • Willie Adler (Lamb Of God) - 46
 • Wouter Huitema (Devious) - 39
Review

Whitesnake - Flesh & Blood
Jaar van release: 2019
Label: Frontiers Records
Whitesnake - Flesh & Blood
Het laatste studioproject van Whitesnake is The Purple Album uit 2015. Het is een collectie songs uit de Deep Purple-tijd van zanger David Coverdale in een modern jasje. Een prima plaatje, maar toch hadden fans liever een nieuw studioalbum gehoord. De meest recente albums Good To Be Bad (2008) en Forevermore (2011) zijn behoorlijk sterke platen waar ik niet genoeg van kan krijgen. Coverdale had alleen geen zin meer om zijn kostbare tijd te spenderen in de studio aan nieuw werk. En op zich geef ik hem geen ongelijk, want de 67-jarige zanger heeft niks meer te bewijzen. Maar een nieuw Whitesnake-album zou er toch nog altijd wel ingaan.

Speciaal voor mij (ja toch?) is Coverdale alsnog hard aan het werk gegaan in de studio, met Flesh & Blood als resultaat. Even was het spannend of hetzelfde niveau van de twee voorgangers zou worden gehaald. Die albums zijn geschreven met toenmalig gitarist Doug Aldrich, maar hij zit sinds 2014 niet meer in de band. Ditmaal heeft Coverdale de songs gecreëerd met niet één, maar twee bandleden: Aldrich’s opvolger Joel Hoekstra en Reb Beach, die van alle bandleden ooit het langst bij Whitesnake zit.

Het nieuwe songwritersteam zorgt gelukkig ook voor kwaliteit. De constante waarde van Whitesnake is dan ook Coverdale, die met het geraamte van de songs komt, waarna Hoekstra en Beach daar hun creativiteit op mogen loslaten. Soms doen ze dat beiden, zoals in opener Good To See You Again en Hey You (You Make Me Rock). Beach heeft bijgedragen aan de swingende single Shut Up And Kiss Me en Hoekstra toont zijn akoestische kunsten in After All. Enkele songs zijn door Coverdale alleen geschreven: het titelnummer en Heart Of Stone, dat eigenlijk een remake is van de Whitesnake-klassieker Crying In The Rain.

Flesh & Blood is vooral een gevarieerde plaat geworden, mede dankzij de input van de twee gitaristen. Trouble Is Your Middle Name, Well I Never en Get Up zijn typische spierballen-hardrocksongs. Gonna Be Alright en Sands Of Time hebben een slepend tempo, waarbij de laatste aan een Dio-epic doet denken. Luchtige uptempo zomersongs zijn er in de vorm van Shut Up And Kiss Me en Always & Forever. De snarenplukkers werken in alle nummers goed samen, waardoor het gitaarwerk sprankelender is dan voorheen.

Coverdale kan trots zijn op het resultaat. Nog altijd kan hij een aardig potje zingen. Dat is live tegenwoordig wel anders, maar in de studio doet zijn stem het nog naar behoren. De ongeïnspireerde teksten zien we maar door de vingers. “Get up, I wanna see you get down”, “You have my love and my devotion, It’s deeper than the ocean”… Zijn beste dagen als tekstschrijver liggen ver achter hem. Gelukkig hebben alle nummers aanstekelijke refreinen, waardoor je stiekem toch die simpele rijmpjes aan het meezingen bent. Flesh & Blood is een sterke Whitesnake-plaat, de zoveelste in de imposante discografie van David Coverdale.

Tracklist:
1. Good To See You Again
2. Gonna Be Alright
3. Shut Up & Kiss Me
4. Hey You (You Make Me Rock)
5. Always & Forever
6. When I Think Of You (Color Me Blue)
7. Trouble Is Your Middle Name
8. Flesh & Blood
9. Well I Never
10. Heart Of Stone
11. Get Up
12. After All
13. Sands Of Time

Score: 87 / 100

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 9 juli 2019

Meer Whitesnake:

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.