Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

05-12-2020

Volbeat - Live: Sold Out (dvd)
Jaar van release: 2008
Label: Mascot Records
Volbeat - Live: Sold Out (dvd)
2007 was het grote jaar van Volbeat. De band van de charismatische frontman Michael Poulsen brak met het album Rock The Rebel / Metal The Devil vele records in thuisland Denemarken, en zorgde met hun tour door Europa voor veel uitverkochte zalen. Dat succesjaar is nu vastgelegd op twee dvdís voor de mensen die deze geweldenaars opnieuw willen zien.

Het concert van Volbeat in het Nijmeegse Doornroosje was voor mij het absolute muzikale hoogtepunt van 2007. Zelden zag ik een band zo enthousiast spelen met een geluid wat bijna helemaal synchroon loopt met het studiomateriaal. Dat gevoel kreeg ik weer terug na het zien van deze dvd. Op de eerste disc staan negentien tracks. In tegenstelling tot vele live-dvdís, waar alleen maar opnames zijn van ťťn concert, is dit een compilatie van verschillende optredens die Volbeat gegeven heeft. Bij zes nummers wordt er zelfs geswitcht tussen de verschillende locaties. Hoewel het nogal hyperactief overkomt, doet het geen afbraak aan het geluid of de kijkplezier.

Het is wederom een feest van herkenning voor mensen die Volbeat afgelopen jaar hebben gezien. De kracht en het plezier dat ze op het podium uitstralen is goed terug te zien. Op deze dvd springen vooral de nummers
I Only Wanna Be With You, Sad Manís Tongue, Always With You en het prachtige The Gardenís Tale eruit als echte publieksfavorieten. En dit ook nog eens allemaal samen met goed beeld- en geluidskwaliteit.

Het bonusmateriaal bestaat uit vijf videoclips en wat fotoís op de eerste disc, en een documentaire op de tweede disc. Hierop staan interviews met de band- en crewleden (waar ze voornamelijk veren in elkaars reet stoppen) en wordt de band gevolgd tot hun slotconcert in het legendarische Store Vega te Kopenhagen. Leuk om eens op een saaie zondagmiddag te kijken, maar geen must.

Bij een topjaar hoort een top-dvd. En die hebben we gekregen. Negentien tracks met uitstekend beeld en geluid en leuke extraís. Voor de Volbeat-fanaten is deze dvd absoluut een aanrader. Voor de mensen die nog niet zo bekend zijn met de band eigenlijk ook. Een geweldig zoethoudertje voor het volgende album.

Tracklist: (Disc 1)
1. Introduction
2. The Human Instrument (Mixclip)
3. Danny And Lucy (With Full Force 2007)
4. Caroline #1 (With Full Force 2007)
5. Radio Girl (Mixclip)
6. Mr. & Mrs. Ness (Wacken Open Air 2007)
7. Sad Manís Tongue (Mixclip)
8. A Moment Forever (Summer Breeze 2007)
9. Rebel Monster (Summer Breeze 2007)
10. Soulweeper 2 (Hamburg-Markthalle)
11. Devil Or The Blue Catís Song (Berlin-Knaack)
12. Caroline Leaving (Berlin-Knaack)
13. Soulweeper (Mixclip)
14. Pool Of Booze (Cologne-Live Music Hall)
15. Something Else (Cologne-Live Music Hall)
16. Always With You (Cologne-Live Music Hall)
17. Intro/Encore (Copenhagen-Store Vega)
18. I Only Wanna Be With You (Mixclip)
19. River Queen (Copenhagen-Store Vega)
20. The Gardenís Tale (Copenhagen-Store Vega)
21. Outroduction

Videoclips: (Disc 1)
1. I Only Wanna Be With You
2. The Gardenís Tale
3. Soulweeper
4. Radio Girl
5. Sad Manís Tongue

Picture Gallery (Disc 1)
Documentary (Disc 2)

Score: 90 / 100

Reviewer: Matthijs
Toegevoegd: 11 april 2008

Koop dit album in

Meer Volbeat:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Volbeat - Live: Sold Out (dvd)
Reactie van Een Metalfan op 11-04-2008 om 20:57u

Muziekale hoogtepunt was niet in nijmegen..t geluid stond er niet echt goed hooooor,,in de 013 was het qua sfeer beter en ook t gitaar geluid stond er veel voller afgesteld..en op d,r best waren ze alijd nog in de little devil [tilburg]
Blijft al met al een prima meezingzuipbeukbandtje die gewoon niet al te groot moet worden,anders komen dit soort avondtjes gewoon niet meer terug....................................

Volbeat - Live: Sold Out (dvd)
Reactie van Bas op 12-04-2008 om 01:44u

Volgens mij heeft die hierboven er niet veel van begrepen. Nijmegen was top! En deze band gaat wel degelijk heel groot worden.

Volbeat - Live: Sold Out (dvd)
Reactie van Gust op 12-04-2008 om 12:28u
Score: 80 / 100

Goeie dvd, dat wel, maar die zes nummers (of zoiets) waarin beelden van verschillende optredens door elkaar lopen trekt ťcht wel geen ruk. Waar moet alles altijd gefilmd worden door ADHD'ers? Gelukkig is het filmen tijdens de overige nummers wel ok.

Volbeat - Live: Sold Out (dvd)
Reactie van Een Metalfan op 14-04-2008 om 21:58u
Score: 90 / 100

goeie dvd!!!!!!!!!!! volbeat rocksss!!!!!!!!!!!!!!!

Volbeat - Live: Sold Out (dvd)
Reactie van Rob G op 15-04-2008 om 13:29u
Score: 85 / 100

Coole DVD en Volbeat is live natuurlijk een super band. Moet wel zeggen dat ik de nummers van de 1e CD stukken toffer vind dat van de 2e plaat, maar al met al een leuke dvd.