Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Deleterious - Suspiciously Close To Infinity
Jaar van release: 2007
Label: Eigen beheer
Deleterious - Suspiciously Close To Infinity
Twee leden van deze band waren een aantal jaren geleden al actief met INRI. Men bracht destijds een EP uit waar ondergetekende niet warm of koud van werd. Deleterious zou je kunnen zien als een voortzetting van dat project, aangevuld met enkele andere bandleden.

Muzikaal gezien bewandelt deze band een heel ander pad. INRI speelde immers atmosferische en vrij trage black metal met de nodige doom invloeden, terwijl ons hier een portie rauwe black death metal wordt geboden. In die mix heeft men nog de nodige moderne invloeden verwerkt. Het resultaat is helaas bedroevend. Opener 3 maakt gelijk duidelijk waarom. Gruizige en vrij irritante riffjes volgen elkaar in hoog tempo op, zonder dat er echt een vaste lijn te vinden is. De drums schijnen echt te zijn ingespeeld, maar ze klinken zo verdomde iel en eentonig dat ik me afvraag of er geen goedkope drumcomputer is gebruikt. De zang is het volgende minpunt. De zanger heeft nogal een geforceerde stem, waardoor het monotone gekrijs nogal op de zenuwen gaat werken. Qua structuur valt er ook het nodige aan te merken op het nummer, aangezien er vrijwel geen structuur aanwezig is. Men springt van de hak op de tak en slechts zelden is er een aanknopingspunt te vinden.

De nummers worden na de opener al niet veel beter. Slechts heel af en toe wordt een kil machinaal sfeertje geschept, maar vaak vervalt men daarna weer in rommelig spel. In Dying Motion kan aangewezen worden als beste nummer, maar ook hier valt er dankzij de matige productie weinig te genieten. Over het algemeen is er weinig positiefs te vinden op deze EP. Het enige positieve is misschien nog de bassiste die regelmatig een leuk stukje lompheid uit haar instrument weet te toveren.

Het is jammer dat het hier nu net een Nederlandse band betreft, want steun is zeker welkom voor de scene hier. Ik ben echter bang dat Deleterious met deze matige release niet op al teveel bijval hoeft te rekenen.

Tracklist
1. 3
2. Divine Interference
3. In Dying Motion
4. Quip 'n' Quail
5. Death is Just the Way I Composed It

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 5 april 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Defrost op 05-04-2008 om 21:39u
Score: 90 / 100

Lekkere schijf deze! Eigenzinnige mix van black en death die door het onvoorspelbare karakter ervan na meerdere luisterbeurten nog steeds niet verveeld.

Reactie van chiel op 07-04-2008 om 22:00u
Score: 90 / 100

helemaal mee eens defrost, je moet wel de moeite en tijd nemen/gunnen voor deze schijf. prima plaat! zeker de moeite waard.

Reactie van Een Metalfan op 07-04-2008 om 22:02u

Vrienden van de band zeker, die nummers op de myspace voorspellen al weinig goeds. Die cd is al helemaal niets waard.

Reactie van Bo op 26-04-2008 om 18:46u
Score: 75 / 100

Hebben die lui een keer over je heen gezeken ofzo? Zo rampzalig als in de review is het nou allemaal ook weer niet. Gewoon een leuk plaatje voor als je nieuwerwetse oldschool in een modern jasje wel kan waarderen.

Reactie van Harry op 02-05-2008 om 18:27u

Ik denk dat de Nederlandse black-scene meer heeft aan bandjes met een wat meer onconventionele aanpak, dus iets positiever als dit had wel gemogen meneer de azijnpisser van een revieuwer.

Reactie van Jeroen op 02-05-2008 om 19:43u

Kaf van het koren scheiden ;)