Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-11-2020

Kreator - At The Pulse of Kapitulation (dvd)
Jaar van release: 2008
Label: SPV / Steamhammer Records

Kreator - At The Pulse of Kapitulation (dvd)

De Duitse thrashmetal band Kreator behoeft na ruim twintig jaar muziek geen introductie meer. Het is simpelweg een van de beste thrashbands uit Duitsland ooit en staat ook hoog in het lijstje van internationale thrash. In 2008 doen ze het wat rustiger aan met een bescheiden aantal optredens om te werken aan een nieuw album dat begin volgend jaar uit moet gaan komen. Om de fans toch zoet te houden brengen ze Live in East Berlin als DVD opnieuw uit, en dat samen in een pakketje met de horror film Hallucinative Comas. Daarnaast zit er nog een cd’tje bij waarop het concert ook alleen te horen is zonder dat je voor de buis hoeft te gaan hangen. De titel van het geheel is At The Pulse of Kapitulation, een titel waarvan de betekenis goed duidelijk wordt gemaakt in de documentaire over de val van de Berlijnse muur en het belang daarvan voor de Duitse metalscene.

Het concert Live in East Berlin 1990 omvat materiaal van Kreator’s eerste vier albums, Endless Pain, Pleasure To Kill, Terrible Certainty en Extreme Aggression. De live performance van de band is geweldig zoals dat nu ook altijd nog het geval is: bruisend van de energie, retestrak en vooral keihard. Ondanks dat de opnames al bijna twintig jaar oud zijn, zijn ze dankzij wat modern vernuft aardig opgepoetst en nog erg goed te bekijken en te beluisteren. Uiteraard zie je dat het geen nieuwe recente opnames zijn, maar de pogingen om toch aan de huidige standaarden van live-opnames te voldoen hebben hun vruchten afgeworpen. Dat is dan ook niet gek met het productiegenie Andy Sneap aan de knoppen. Het concert is dan ook zeker de moeite waard wanneer je in het oog houdt dat het hier oud materiaal betreft.

Naast de liveregistratie is de horror film Hallucinative Comas ook op deze DVD terug te vinden. Deze minifilm was bedoeld als begeleiding bij het Coma of Souls album waar we klassiekers als People of The Lie en natuurlijk het titelnummer op terug kunnen vinden. De film is een director’s cut waar regisseur Andreas Marshall nog wat extra scènes aan heeft toegevoegd die toendertijd niet door de beugel konden. Een aardig filmpje, maar meer als clip bij de muziek van Kreator dan als op zich staand geheel met beelden die perfect samengaan met bijvoorbeeld het eerdergenoemde People of The Lie.

Tot slot bevat deze DVD nog een documentaire over de val van de Berlijnse muur en het eerste metalfestival in het voormalige Oost-Duitsland, boordevol anekdotes van mensen die er bij waren. Interessant zijn de verhalen over hoe metalbladen per pagina werden verkocht, hoe mensen aan de toen peperdure merchandise kwamen om er toch ook maar bij te horen, en hoe het concert uiteindelijk verlopen is. Zeer de moeite waard.

Als geheel is At The Pulse of Kapitulation een zeer complete en hoogwaardige release van Kreator voor zo even tussendoor die veel fans zeker zal kunnen bekoren. Het lange wachten op nieuw materiaal in januari 2009 wordt zo iets minder lang.

Tracklist:
Gelijk voor CD en DVD
Live in East Berlin 1990:
1. Some Pain Will Last
2. Extreme Aggression
3. Under The Guillotine
4. Toxic Grace
5. Bringer of Torture
6. Pleasure To Kill
7. Flag of Hate
8. Drum Solo
9. Terrible Certainty
10. Riot of Violence
11. Love Us Or Hate Us
12. Behind The Mirror
13. Betrayer
14. Awakening The Gods
15. Tormentor

Kreator Horror Movie: Hallucinative Comas

Documentaire: The Past and Now

Score: 87 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 26 maart 2008

Koop dit album in

Meer Kreator:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Kreator - At The Pulse of Kapitulation (dvd)
Reactie van dennis op 26-03-2008 om 22:24u
Score: 85 / 100

KREATORRRRRRRRRRRR,wereldband en deze dvd is super omdat Mille hier nog met zn snerpende stem zingt,gaaf!!!! nu hoop ik nog op de dvd van SABBAT die ook op dit festival speelden.