Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Made Of Hate - Bullet In Your Head
Jaar van release: 2008
Label: AFM Records
Made Of Hate - Bullet In Your Head
Made Of Hate vist uit dezelfde vijver als Children Of Bodom en Arch Enemy, met een geluid dat het midden houdt tussen power, thrash en melodieuze death metal. De Poolse formatie bracht onder de naam Archeon in 2005 reeds het album End Of The Weakness uit. Door het gebruik van keyboards af te zweren is het geluid en de samenstelling van de band in de tussentijd wel veranderd, dus dat rechtvaardigt wellicht de naamswijziging.

Wat gebleven is, is de nadruk op het vrolijke, neo-klassieke spel van zanger en leadgitarist Michal Kostrzynski. Vooral in het nummer Hidden is goed te horen dat de 22-jarige snarentovenaar beïnvloed is door klassieke componisten als Bach en Brahms. Kostrzynski’s zang heeft een beperkter bereik dan zijn gitaarspel, maar zijn schorre stem is lekker rauw en de vocalen zijn duidelijk verbeterd ten opzichte van End Of The Weakness.

Bullet In Your Head biedt veertig minuten luisterplezier en zal nog heel wat rondjes in mijn cd-speler maken. Hoogtepunten zijn het titelnummer, My Last Breath (beide te vinden op Made Of Hate’s myspace pagina) en On The Edge, al doen de negen songs weinig voor elkaar onder. Alleen de uitbundige gitaarsolo’s maken iedere track al de moeite waard.

Tracklist:
1. Bullet In Your Head
2. An Eye For An Eye
3. On The Edge
4. My Last Breath
5. Mirror Of Sins
6. Hidden
7. Judgement
8. Deadend
9. Fallout

Score: 86 / 100

Reviewer: Gilbert
Toegevoegd: 21 februari 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]