Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-10-2021

Made Of Hate - Pathogen
Jaar van release: 2010
Label: AFM Records
Made Of Hate - Pathogen
Het zal toch wel even schrikken geweest zijn voor Made Of Hate toen zij in 2008 hun eerste album uitbrachten. Bullet In Your Head kreeg veel negatieve reacties en de naam van deze Poolse band heb ik sindsdien nergens meer zien opduiken. In ieder geval is de microfoon overgegaan naar Radek Polrolniczak en hebben de heren de moed bijeengeraapt voor hun tweede album dat de naam Pathogen gekregen heeft.

Het debuut is in ieder geval aan me voorbij gegaan, dus daarmee kan ik helaas niet vergelijken. In ieder geval is het lastig om een labeltje te plakken op Made Of Hate. Het geluid zwerft een beetje tussen moderne heavy metal en thrash metal. Dat het gitaarwerk heerlijk fris en subtiel is, hoor je uitstekend op Friend en You, Departed, maar helaas wordt het grondig verpest door het vreselijke, lompe brulwerk van Radek Polrolniczak. Als hij zich dan in Questions al ‘zingende’ afvraagd waarom zijn liefje hem verlaten heeft, heb je weinig fantasie nodig om de reden te bedenken.

Dat is erg jammer, want met een degelijke zanger had hier veel meer ingezeten. Het is zelfs zo erg dat de korte speelduur van ruim een half uur een pluspunt is. Andere factoren als de productie en speelbekwaamheid zijn dik in orde. Maar omdat enkel het gitaarwerk interessant is, is Pathogen je zuurverdiende centen niet waard. Weer een Poolse band die buiten de eigen grenzen geen potten zal breken.

Tracklist:
1. Friend
2. Russian Roulette
3. You, Departed
4. I Can't Believe
5. Lock 'n' Load
6. Pathogen
7. False Flag
8. Questions

Score: 60 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 23 oktober 2010

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Damien op 24-10-2010 om 13:08u

Beetje jammer ook dat ze het lettertype van made of hate een beetje van Hatebreed hebben afgekeken.

Reactie van Skyfire op 16-12-2010 om 22:54u

Heb deze nog niet gehoord, maar zowel de voorganger Bullet in Your Head als The End of Weakness van de eerdere incarnatie van de band, Archeon genaamd zijn goed te pruimen. Bullet in Your Head doet sterk denken aan COB in hun beste dagen (Hatebreeder, Follow The Reaper)