Enquête

Welke protestsong over de impact van de mensheid op de natuur of het klimaat spreekt jou het meest aan?

Annihilator – Stonewall
Atheist – Mother Man
Cattle Decapitation – Manufactured Extinct
Disturbed – Another Way To Die
Earth Crisis – Inherit The Wasteland
Gojira – Amazonia
Kamelot – The Human Stain
Kreator – Toxic Trace
Lamb Of God – Reclamation
Megadeth – Countdown To Extinction
Metallica – Blackened
Napalm Death – On The Brink Of Extinction
Nevermore – Matricide
Nuclear Assault – Critical Mass
Ozzy Osbourne – Revelation (Mother Earth)
Parkway Drive – Dark Days
Sacred Reich – Crimes Against Humanity
Saxon – Hole In The Sky
Sepultura – Biotech Is Godzilla
Soundgarden – Hands All Over
System Of A Down – ATWA
Tesseract – Eden
Testament – Greenhouse Effect
Vektor – Dying World
een andere protestsong over milieu- of klimaatproblemen

[ Uitslag | Enquêtes ]

    19 februari:
  • Decapitated, Black Tongue, Archspire en Inferi
  • Gojira, Alien Weaponry en Employed To Serve
  • Katatonia, Sólstafir en SOM
  • Swallow The Sun en Avatarium
  • Tony Macalpine
Kalender
Vandaag jarig:
  • Clive Edwards (UFO) - 69
  • Daniel "Dani" Férnandez (Dark Moor) - 48
  • Jake Fredén (Nostradameus) - 42
  • Jan-Marco Becker (Superior) - 48
  • Jeff Pilson (Dokken) - 57
  • Kazco Hamano (The Black Mages) - 52
  • Peter "Pepe" Lyse Hansen (Hatesphere) - 43
  • Robert Palmer (The Power Station)† - 73
  • Rod Evans (Deep Purple) - 75
Review

Kiss - Destroyer
Jaar van release: 1976
Label: Casablanca Records
Kiss - Destroyer
Kiss komt weer naar Nederland! Weliswaar niet in de klassieke line-up, maar zolang Gene Simmons en Paul Stanley van de partij zijn, blijft het Kiss. Alhoewel ... alleen Simmons is blijkbaar al voldoende. Op 27 juli jongstleden werd de 56-jarige Stanley door hartproblemen gedwongen om zich vlak voor aanvang van een show in het Amerikaanse San Jacinto terug te trekken, waarna de overige bandleden het concert niet afzegden maar als driemansformatie het podium betraden. Laten we hopen dat het op het Arrow Rock Festival zover niet zal komen.

In Nederland is Kiss vooral bekend dankzij de disco hit I Was Made For Lovin’ You. Een heerlijk nummer, maar niet representatief voor de sound van de band. Het echte lijflied van Kiss is Detroit Rock City, de openingstrack van het album Destroyer uit 1976. De langspeler opent met een door nieuwslezer Simmons ingesproken radiobericht over een dodelijk auto-ongeval. Vervolgens flitsen we terug in de tijd naar het moment waarop het toekomstige slachtoffer van huis vertrekt om naar een Kiss-concert te gaan. Hij zet de auto-radio aan en vertrekt. Dan vallen de gitaren van Paul Stanley en Ace Frehley op magistrale wijze in. Dit is het startsein voor een monstersong met een onweerstaanbaar refrein, dat in het Goffert Park door duizenden kelen zal worden meegebruld. Het nummer sluit af met het geluid van het fatale ongeluk.

Het zwakke punt van Kiss is de grote wisselvalligheid in de kwaliteit van hun studio-materiaal, maar Destroyer is een relatief consistent album. Dat is voor een belangrijk deel de verdienste van producent Bob Ezrin, die meeschreef aan zeven van de songs op deze plaat en eerder met Alice Cooper al enkele klassieke elpees afleverde. Zo herinnert Great Expectations muzikaal sterk aan de ballads die Alice Cooper in die jaren uitbracht, al is de tekst typisch (macho) Kiss en is Cooper een veel betere zanger dan Gene Simmons. Op het zware, duivelse God Of Thunder levert Simmons daarentegen een puike prestatie. Dit nummer is net als Detroit Rock City een favoriet tijdens Kiss-concerten.

Aan het einde van het album vinden we nog drie uitschieters. Shout It Out Loud is een heerlijke meezinger. Beth is een gevoelige, op breekbare wijze door drummer Peter Criss voorgedragen ballad met piano en violen. Het leverde het viertal hun grootste Amerikaanse hitsingle op. Afsluiter Do You Love Me? geeft op treffende wijze de twijfel weer van een succesvolle muzikant. Houden de mensen om me heen echt van me, of komen ze louter af op mijn roem en geld? Het nummer besluit een sterk album op passende wijze. Uiteindelijk heeft Kiss de grote reputatie en populariteit echter niet zozeer te danken aan de studio-albums, maar aan de spectaculaire live optredens. Op 15 juni aanstaande kun je dat in Nijmegen zelf (opnieuw) ervaren.

Tracklist:
1. Detroit Rock City
2. King Of The Night Time World
3. God Of Thunder
4. Great Expectations
5. Flaming Youth
6. Sweet Pain
7. Shout It Out Loud
8. Beth
9. Do You Love Me?

Score: 93 / 100

Reviewer: Gilbert
Toegevoegd: 11 februari 2008

Meer Kiss:

Kiss - Destroyer
Reactie van peetn op 11-02-2008 om 18:51u
Score: 95 / 100

ik voel me terug 14 jaar als ik aan die plaat terug denk,heb kiss 2 maal live gezien in orginele bezetting en dit was echt genieten.Hun meesterwerk vind ik nog altijd kiss alive 2 is me dat een kraker zeg.Van mij mogen ze nog jaren doorgaan,alleen jammer dat peter en ace er niet meer bij zijn.Ik betrap er mezelf op als ik een oude schijf van kiss beluister dat ik aan het wegdromen ben van die goeie ouwe tijd.

Kiss - Destroyer
Reactie van Edwynn op 11-02-2008 om 19:34u
Score: 90 / 100

Prima review. Destroyer weet bij mij ook altijd wel wat los te maken. Eén puntje willde ik nog wel maken en dat is dat hét Kiss lijflied nog altijd Rock And Roll All Nite is en niet Detroit Rock City zoals hier gesteld wordt. Maar goed, dat is muggenziften.

Ik vind de huidige bezetting met Tommy Thayer en Eric Singer misschien wel sterker dan de originele bezetting. Ace Frehley en Peter Criss konden al duidelijk niet meer mee komen na de Psycho Circus tour. Dus laat maar komen!

Kiss - Destroyer
Reactie van Kees op 12-02-2008 om 17:39u
Score: 70 / 100

Normaal hou ik wel van old-school rock, maar kiss heeft nooit zoveel voor me kunnen betekenen. Eric singer is wel een van mijn drum-idolen!

Groetjes,
Kees

Kiss - Destroyer
Reactie van Fabian op 12-02-2008 om 23:06u
Score: 95 / 100

Ben sinds mijn 10e jaar fan van Kiss (was in 1984), Kiss ontdekt door de jaren 80 platen waar vooral Paul Stanley zorgde voor de sterke nummers en Gene voor de waardeloze. Daarna de jaren 70 LPs gekocht waar Gene gelukkig bewees toch ook aardige nummers te schrijven. Maar blijf toch vooral een Paul Stanley fan, Destroyer alle nummers sterk behalve het zeiknummer Great Expectations vandaar geen 100 punten.

Kiss - Destroyer
Reactie van Fred op 13-02-2008 om 13:13u
Score: 100 / 100

Goede review..
Ik ben pas fan geworden bij het uitkomen van the "creatures of the
night" lp. Vooral het titelnummer en I love it loud spraken me aan.
Vanaf die tijd heb ik alle lp's en cd's gaan verzamelen. Ook bootlegs
naturlijk!! Verder kijk ik nog altijd of ik toffe shirts van de band kan
vinden. En vanzelfsprekend heb ik ze een aantal malen live gezien.
Kortom, Kiss is en blijft boeiend...

Kiss - Destroyer
Reactie van Fred op 13-02-2008 om 13:13u
Score: 100 / 100

Goede review..
Ik ben pas fan geworden bij het uitkomen van the "creatures of the
night" lp. Vooral het titelnummer en I love it loud spraken me aan.
Vanaf die tijd heb ik alle lp's en cd's gaan verzamelen. Ook bootlegs
naturlijk!! Verder kijk ik nog altijd of ik toffe shirts van de band kan
vinden. En vanzelfsprekend heb ik ze een aantal malen live gezien.
Kortom, Kiss is en blijft boeiend...

Kiss - Destroyer
Reactie van dennis op 14-02-2008 om 17:49u
Score: 27 / 100

waardeloze band dat kiss,slechte zanger(s),matige songs en n over het paard getilde bassist,het gitaarwerk is ondermaats en alles draait bij deze rukkers om geld en show,nou hoeft dat geen probleem te zijn (slipknot weet tenminste nog hoe je je instrument moet bespelen) maar kiss is voor mij de minst boeiende troep uit het rock/metal genre.waarvan akte.

Kiss - Destroyer
Reactie van Fred op 15-02-2008 om 13:11u
Score: 100 / 100

Beste Dennis.
Nee Slipknot heeft goede gitaristen!!
Deze clowns kunnen niet in de schaduw staan van Kiss...
Slipknot is de meest overgewaardeerde band die ik ken..
Posers...
Fred-Kiss Army

Kiss - Destroyer
Reactie van Rinus op 15-02-2008 om 18:29u
Score: 45 / 100

Kiss kan mij eigenlijk ook niet zo boeien. Over de hele linie moet ik dennis eigenlijk wel gelijk geven. Op die slipnot na dan.
Het zijn inderdaad graaiers. Ik zag Gene simmons laatst nog bij MTV cribs.
Wat een sukkel zeg. Maar goed het gaat niet om de personen, maar om de muziek.
Kiss fans hebben het vaak over de geweldige show. Zou dit zijn om de aandacht
van de matige muziek af te leiden?

Kiss - Destroyer
Reactie van Edwynn op 16-02-2008 om 18:17u

Wat een onzin zeg! Omdat je niet gecharmeerd bent van Kiss zijn het direct maar matige muzikanten?
Vandaar dat ze al veertig jaar meedraaien. En dat ze er geld mee verdienen is waar maar niet relevant.
Complexe muziek heeft Kiss nooit gemaakt. In plaats daarvan hebben ze een hele stapel albums met fantastisch eenvoudige liedjes gemaakt. Soms zijn de teksten wat banaal. Maar het gaat Kiss dan ook alleen maar om feesten.
Eén serieuze poging in de vorm van The Elder werd door de wereld niet begrepen. Dit album liet wel zien dat het behoorlijk getalenteerde muzikanten zijn.
Om over de kwaliteit van albums als Creatures Of The Night en Revenge nog maar te zwijgen. Die staan vol met briljante riffs en solo's verpakt in goede nummers met kop en staart.

Kiss - Destroyer
Reactie van stephan op 18-02-2008 om 20:14u
Score: 90 / 100

Als opvolger van Dressed to Kill klonk Destroyer een stuk volwassener.
Het geluid op deze plaat / cd is "voller" en de nummers geven het een soort concept-achtig idee. Het is alsof de hele plaat een verhaal vertelt,
net als later bij The Elder.
Tijdens een gemiddeld concert van Kiss komen van deze plaat meestal wel 5 nummers langs.
Na het supersucces van de eerste liveplaat "Alive1" was Destroyer een waardige opvolger om de naam Kiss uit te bouwen en om aan de kwaliteit van de nummers te blijven werken.
Sinds de bijdrage van Tommy Thayer tijdens de concerten vanaf 2003 is de kwaliteit er live op vooruit gegaan. Toen later Eric Singer het van Peter Criss overnam zien we een gereviseerde Kiss dat weer jaren mee kan.
Op Arrow Rock gaan we genieten van een muzikaal veel sterkere Kiss dan we gewend waren. De jonkies houden de oudjes in vorm.
Wie een voorproefje wil hebben van de huidige Kiss, moet maar eens kijken naar de DVD Rock the Nations uit 2004. ( ook op youtube)
Het ziet er allemaal goed uit en het klinkt strak.
Exact wat we op 15 juni mogen en kunnen verwachten.
Als dan om 23.00 u alle bommen en granaten zijn geknald en de rook is opgeklaard, dan weten we het weer.
Rock and Roll all Nite, party every day ! KISS !!!!!!!
is

Kiss - Destroyer
Reactie van Rinus op 22-02-2008 om 18:47u

@ Stephan.
Mooi geschreven. Moet je wat mee doen.

Kiss - Destroyer
Reactie van stephan ten brink op 03-03-2008 om 20:38u

@ Rinus

Beste Rinus,

Bedankt voor je positieve reactie, betreffende mijn bijdrage.
Je bent niet direct een Kiss-fan, en dat is natuurlijk prima.
Smaken verschillen en dat moeten we natuurlijk ook zo houden.
Ik vind het wel erg prettig om te vernemen dat je mijn verhaaltje mooi geschreven vindt.
Ik krijg wel vaker van dit soort reacties als ik ergens een geschreven reactie op geef.
Schrijven is dan ook een heerlijke bezigheid.
Met een lekker stukje rock muziek op de achtergrond.
Dat mag Kiss zijn, maar mijn smaak is breed en luister ook graag naar andere bands.
Nogmaals, ik vind het heerlijk om dit soort positieve reacties te krijgen.
En, wat een ander van Kiss vindt, dat mag gezegd worden.
Meestal moet ik daar dan weer erg om lachen !

Rock on !
Stephan

Noot voor de redactie:
Nog ruimte voor een getalenteerde recensent ?

Kiss - Destroyer
Reactie van Gilbert op 03-03-2008 om 22:38u

Beste Stephan. Heb je interesse om reviewer te worden bij metalfan.nl? Stuur ons dan je sollicitatie, dus met motivatie, wat informatie over jezelf, en enkele voorbeelden van hoe jij een album reviewt. Of heb je vragen? Mail dan gerust naar info@metalfan.nl.

Kiss - Destroyer
Reactie van Erwin op 27-02-2010 om 12:14u
Score: 80 / 100

Dit is mijn kennismaking met hardrock/metal. Het zijn simpele nummers, maar ze klinken wel rock 'n roll.

Kiss - Destroyer
Reactie van danny op 13-05-2010 om 15:30u
Score: 80 / 100

kiss- destroyer , het debuutalbum v kiss , en music from the elder zijn wel o.k maar de rest is erg matig

Kiss - Destroyer
Reactie van Daan op 31-05-2010 om 13:15u
Score: 100 / 100

Ik snap somige mensen hier niet, Er is niks mis met de KISS muziek, je gaat geen cd's kopen als je de muziek crap vind ;) Daar kan make-up en show niks aan veranderen hoor, dus als er wereld wijd al 80 miljoen cd's verkocht zijn, dan moet je toch nog eens goed naar KISS luisteren want de muziek is top! Deze cd kicks ass en KISS still fucking rulsss!!!! Ik ga morgen voor de 2e keer naar KISS in Oberhausen :D:D

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.