Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-10-2021

Ascension Of The Watchers - Numinosum
Jaar van release: 2008
Label: 13th Planet Records
Ascension Of The Watchers - Numinosum
Het is altijd interessant om een afwijkend sideproject te horen van een gekend metalmuzikant. Maar meestal is zo’n sideproject leuk om eens te horen, maar in vergelijking met toppers in het vertolkte genre stelt het eigenlijk weinig voor. En dat geldt eigenlijk ook voor het langverwachte debuutalbum van Ascension Of The Watchers waarvan Fear Factory zanger Burton C. Bell de oprichter is. Geen futuristische metal, eigenlijk helemaal geen metal, maar we krijgen een rustige kabbelplaat waar invloeden van ambient, folk en sfeervolle pop tot een geheel wordt gesmeed.

Langs een kant is het een interessant album met verrassende melodieën, bij vlagen interessante teksten, subtiel gebruik van elektronica (waarvoor John Bechdel verantwoordelijk is) en gedurfde naakte, akoestische momenten. Maar langs de andere kant zijn er veel betere albums in het genre te vinden en als we niet wisten dat Burton in deze band zat, dan zouden we het album wellicht na enkele songs stopzetten en iets anders gaan luisteren. Eerlijk is eerlijk.

Daarnaast heeft Burton natuurlijk ook niet de beste cleane stem, zeker niet als de kunstmatige effecten op zijn zanglijnen worden stopgezet. Dan klinkt het vaak gewoon vals. Toch straalt Numinosum een speciaal en aantrekkelijk sfeertje uit en zal het album wel genietbaar zijn voor een klein publiek. Maar een rasechte aanrader is het absoluut niet geworden.

Tracklist:
1. Ascendant
2. Evading
3. Residual Presence
4. Canon For My Beloved
5. Moon Shine
6. Becoming Mars
7. On The River
8. Violent Morning
9. Like Falling Snow
10. Sounds Of Silence
11. Quintessence

Score: 63 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 10 februari 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]