Enquête

Welke protestsong over de impact van de mensheid op de natuur of het klimaat spreekt jou het meest aan?

Annihilator – Stonewall
Atheist – Mother Man
Cattle Decapitation – Manufactured Extinct
Disturbed – Another Way To Die
Earth Crisis – Inherit The Wasteland
Gojira – Amazonia
Kamelot – The Human Stain
Kreator – Toxic Trace
Lamb Of God – Reclamation
Megadeth – Countdown To Extinction
Metallica – Blackened
Napalm Death – On The Brink Of Extinction
Nevermore – Matricide
Nuclear Assault – Critical Mass
Ozzy Osbourne – Revelation (Mother Earth)
Parkway Drive – Dark Days
Sacred Reich – Crimes Against Humanity
Saxon – Hole In The Sky
Sepultura – Biotech Is Godzilla
Soundgarden – Hands All Over
System Of A Down – ATWA
Tesseract – Eden
Testament – Greenhouse Effect
Vektor – Dying World
een andere protestsong over milieu- of klimaatproblemen

[ Uitslag | Enquêtes ]

  27 januari:
 • Bullet For My Valentine
 • 29 januari:
 • Ann My Guard en Kingfisher Sky
 • Fleddy Melculy en Rise A Thousand
 • Up The Irons
Kalender
Vandaag jarig:
 • Daniel González (Darksun) - 41
 • Heikki Pöyhiä (Twilightning) - 41
 • Huddie "Lead Belly" Ledbetter† - 134
 • Jarpen (Elvenking) - 44
 • Kita (Lordi) - 48
 • Louie Clemente (Testament) - 57
 • Melissa Bonny (Ad Infinitum) - 29

Vandaag overleden:
 • Jimmy Bain (Dio) - 2016
Review

Interitus - Der Traum Von Menschenleerer Schönheit
Jaar van release: 2007
Label: Fog Of The Apocalypse

Interitus - Der Traum Von Menschenleerer Schönheit

Interitus is niet bepaald een band die grote bekendheid geniet in ons land. Deze Duitse black metalband heeft drie jaar geleden hun debuutalbum The Journey uitgebracht; een album waarop de heren heerlijke, rauwe black metal deden versmelten met een meer melodieuze variant, zonder daarbij gebruik te maken van het keyboard. Hierin slaagden ze wonderbaarlijk goed. Het album zat vol emotie, waarvan ook agressie in ruime mate vertegenwoordigd was en had een heerlijk melancholisch sfeertje. Ik kan me voorstellen dat Interitus hierdoor in de smaak zal vallen bij liefhebbers van bands als Lunar Aurora, Geist en Helrunar.

Enkele weken geleden kwam ik er tot mijn verrassing achter dat Interitus met een nieuw album op de proppen was gekomen. Met Der Traum Von Menschenleerer Schönheit slaat Interitus grofweg dezelfde weg in als met The Journey, maar daarmee is ook alles gezegd. Hoewel de basis hetzelfde is, is de uitwerking heel anders. Waar The Journey een melancholisch en razend stukje black was, is Der Traum Von Menschenleerer Schönheit meer luchtiger van toon; de melodieën treden meer op de voorgrond en tragiek heeft deels plaats gemaakt voor frisse en enthousiaste muziek. Wie hiermee denk dat dit tweede album te braaf is geworden, komt voor een verrassing te staan. Door deze aanpak komen de snelle, rauwe passages een stuk harder om de hoek zetten. Een nadeel van deze aanpak is echter dat de muziek op sommige momenten te frivool en zweverig wordt.

Zoals nummers als de opener Eiswind en het titelnummer duidelijk maken, is de muziek van Interitus op dit album veel directer en opzwepender dan op hun debuut. Pakkende riffs zorgen voor begeleiding bij de rauwe krijsen die door Rimtautas geuit worden. Regelmatige terugvallen naar langzame sfeerpassages zijn op strategische plekken toegevoegd, waardoor de meer agressieve stukken een grotere impact hebben. In andere nummers is de opbouw geleidelijker en wordt steeds een klein beetje meer felheid in de muziek gebracht. Dat Interitus naast echte klappers ook rustige nummers kan schrijven, bewijzen ze met nummers als Kalte Klarheit en Vom Ruin In Die Leere; melodieuze ‘passages’ om het tempo er even uit te halen. Eigenlijk heeft dit album te veel verrassends te bieden om in een stukje van één A4tje samen te vatten.

Tot mijn grote spijt hebben de leden van Interitus besloten dat hun wegen zich na Der Traum Von Menschenleerer Schönheit zullen scheiden, omdat ze te ver uit elkaar gegroeid zijn. Uitsluiten dat ze nog eens iets samen opnemen, doen ze echter niet, dus laten we hopen dat het ooit nog eens zover komt. In de tussentijd hebben we twee prachtige albums om van te genieten.

Tracklist:
1. Eiswind (mp3)
2. Distortion
3. Kalte Klarheit
4. Perfide Existenzen
5. Vom Ruin In Die Leere
6. Verwesung
7. Der Traum Von Menschenleerer Schönheit
8. Interitus Hominis Sapientis

Score: 85 / 100

Reviewer: Erik
Toegevoegd: 7 december 2007

Meer Interitus:

Interitus - Der Traum Von Menschenleerer Schönheit
Reactie van Baldurs Tod op 16-12-2007 om 17:50u
Score: 86 / 100

Naar aanleiding van deze review het album eens beluisterd en dat viel me zeker niet tegen. Vet album, zeg. Nu het debuut eens opsporen.

Interitus - Der Traum Von Menschenleerer Schönheit
Reactie van Erik op 16-12-2007 om 18:24u

Oh ja, dat moet je zeker eens doen. Dat album is wat ruwer en duisterder. Beter dan deze, vind ik.

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.