Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-10-2020

Asrai - Pearls In Dirt
Jaar van release: 2007
Label: Season of Mist
Asrai - Pearls In Dirt
Een paar jaar terug had Asrai met Pale Light een kleine hit. De clip behorende tot het nummer kwam op woensdagavond regelmatig langs tijdens On The Roxx, op de destijds nog interessante clipzender The Box. Maar na het Transmission-fiasco zag de toekomst er korte tijd minder rooskleurig uit. Voor de bekendere bands op het label, After Forever en Epica, was het een koud kunstje om een nieuw label te vinden en zij belandden dan ook allebei bij het grote Nuclear Blast. Toch vond ook Asrai een nieuw thuis. Met hun derde album Pearls In Dirt debuteert de gothic rockformatie namelijk bij het Franse Seasons Of Mist.

Al 22 jaar zetten de zussen Margriet (zang) en Karin de Mol (drums) hun donkere gedachten om in, veelal met zware gitaren en mystieke synths gevulde, gothic rock. Die twee decennia aan ervaring klinken op Pearls In Dirt zeker door. Vooral Margriet klinkt zeer zelfverzekerd en maakt met haar soms emotionele, soms theatrale zang een goede indruk. De eerste single van dit album is Sour Ground en ligt (zoals je van een single zou verwachten) gemakkelijk in het oor. Dat geldt echter niet voor alle nummers. Sommige nummers zijn een mix tussen gothic en industrial (het prachtige Your Hands So Cold), anderen hebben een meer creepy uitstraling door toegevoegde gesproken stukken (Chain Me) en in de vorm van Something I Said vinden we ook een ballad terug. En dan heb je nog het freaky Go, met een heuse cheerleader-yell. Pearls In Dirt is dus een gevarieerde plaat en dat is zeer welkom in een tijd waarin afwisseling voor veel bands toch een probleem blijkt.

Als je zoals Asrai bijna een kwart eeuw je ziel en zaligheid in de muziek legt, verdien je veel respect. Of dat betekent dat Pearls In Dirt veelvuldig over de toonbank zal gaan weet ik niet. Wat mij betreft hoeft Asrai zich daar ook helemaal niet druk om te maken, want men mag trots zijn op dit veelzijdige album dat weigert te vervelen. Een groot compliment is dan ook op z'n plaats.

Tracklist:
1. Delilah’s Lie
2. Your Hands So Cold
3. Stay With Me
4. Go
5. Lost
6. Something I Said
7. Awaken
8. Sour Ground
9. Roses
10. Chain Me

Score: 82 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 1 december 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Asrai - Pearls In Dirt
Reactie van ZardoZ op 01-12-2007 om 17:51u

Asrai verdient een breder publiek dan ze nu hebben.

Wat ik echter gemist heb is het "Transmission-fiasco". Ik begrijp dat het label failliet is? Hoe heeft het zover kunnen komen en wanneer is dit gebeurd? En After Forever was toch al een tijdje weg? In de online en de geschreven media heb ik er eigenlijk niets van meegekregen, behalve kort geleden toen ik het las in een interview met Asrai. Vreemd, want Transmission was toch een redelijk draaiend label dacht ik?

Asrai - Pearls In Dirt
Reactie van Belphegor op 02-12-2007 om 23:17u

Ik heb Asrai gezien op de Mindview beurs in beveren en ik moet zeggen dat dat zowat de meest crappy band aller tijden is. Ik heb die eerste CD ooit gekocht, mijn god wat is dat voor rotzooi. En ik was duidelijk niet de enige die dat toen vond. Deze nieuwe CD heb ik nog niet gehoord, dus daar kan ik niet over oordelen, maar ja, NOG slechter dan hetgeen ik reeds gehoord heb is geheel ondenkbaar.