Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-10-2021

Winger - Live
Jaar van release: 2007
Label: Frontiers Records
Winger - Live
Na de demo Anthology had ik Winger weer even in een hoger aanzien staan. Het comeback-album van even geleden vond ik toch wel een ramp. Nu laat men zien wat Winger anno 2007 live voorstelt. Deze release zijn er eigenlijk twee; de ene is een dubbelcd en de andere een DVD, die uitsluitend separaat verkocht worden. Je mag dus kiezen. Hoera.

Muzikaal gezien ziet het er zonnig uit. Er wordt uitstekend gespeeld, en zoals te verwachten was bestaat de tracklist uit voornamelijk oudere nummers en een paar nieuwe. Dat laatste is een beetje jammer in muzikaal opzicht, want IV was compositorisch niet echt hoogstaand. Afgezien van deze frustratie valt verder nog te melden dat het vreemd is dat een band als Winger het nodig heeft om een gitaarsolo (ook al is die van een uitstekende Reb Beach) en een drumsolo op cd/dvd te kwakken.

De duidelijke mengeling van oud en nieuw materiaal is op zich wel verfrissend. Je merkt de verschillen ook in het publiek dat af en toe redelijk massaal meezingt (met de oudere nummers dus) maar of ze nou glamrocknummers of de wat modernere nummers spelen, het staat als een huis.

De DVD dan nog even; opgenomen met 10 camera's, en gelukkig (afgezien van een enkel shot in zwart-wit) met een regisseur die verstand heeft van wanneer laat ik welke muzikant zien. De band oogt statisch op het podium; dan is het verrassend dat je een DVD uitbrengt, maar het gekke is dat door de afwisseling je je eigenlijk geen moment verveelt.

Leuke release. De mengeling van Ratt, Poison en Toto (om maar eens wat te noemen) zou liefhebbers van deze soort rock wellicht kunnen verleiden een poging tot aanschaf te doen.

Tracklist:

CD
1. Blind Revolution Mad
2. Loosen Up
3. Easy Come Easy Go
4. Your Great Escape
5. Down Incognito
6. Rainbow In the Rose
7. Generica
8. Junk Yard Dog
9. Right Up Ahead
10. Reb’s Guitar Solo
11. You Are The Saint, I Am The Sinner
12. Rod’s Drum Solo
13. Headed For A Heartbreak
14. Can’t Get Enough
15. Seventeen
16. Who’s The One
17. Miles Away
18. Madalaine
19. Blue Suede Shoes (Acoustic Version)

DVD (in afwijking van de cd)
18. Hungry
19. Madalaine

Score: 80 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 12 november 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]