Enquête

Welke protestsong over de impact van de mensheid op de natuur of het klimaat spreekt jou het meest aan?

Annihilator – Stonewall
Atheist – Mother Man
Cattle Decapitation – Manufactured Extinct
Disturbed – Another Way To Die
Earth Crisis – Inherit The Wasteland
Gojira – Amazonia
Kamelot – The Human Stain
Kreator – Toxic Trace
Lamb Of God – Reclamation
Megadeth – Countdown To Extinction
Metallica – Blackened
Napalm Death – On The Brink Of Extinction
Nevermore – Matricide
Nuclear Assault – Critical Mass
Ozzy Osbourne – Revelation (Mother Earth)
Parkway Drive – Dark Days
Sacred Reich – Crimes Against Humanity
Saxon – Hole In The Sky
Sepultura – Biotech Is Godzilla
Soundgarden – Hands All Over
System Of A Down – ATWA
Tesseract – Eden
Testament – Greenhouse Effect
Vektor – Dying World
een andere protestsong over milieu- of klimaatproblemen

[ Uitslag | Enquêtes ]

  19 februari:
 • Decapitated, Black Tongue, Archspire en Inferi
 • Gojira, Alien Weaponry en Employed To Serve
 • Katatonia, Sólstafir en SOM
 • Swallow The Sun en Avatarium
 • Tony Macalpine
Kalender
Vandaag jarig:
 • Clive Edwards (UFO) - 69
 • Daniel "Dani" Férnandez (Dark Moor) - 48
 • Jake Fredén (Nostradameus) - 42
 • Jan-Marco Becker (Superior) - 48
 • Jeff Pilson (Dokken) - 57
 • Kazco Hamano (The Black Mages) - 52
 • Peter "Pepe" Lyse Hansen (Hatesphere) - 43
 • Robert Palmer (The Power Station)† - 73
 • Rod Evans (Deep Purple) - 75
Review

Kovenant - In Times Before The Light
Jaar van release: 2002
Label: Hammerheart Records
Kovenant - In Times Before The Light
Verrast was ik..een nieuwe cd van The Kovenant. Nee helaas. Deze cd is een heruitgave van het in 1997 verschenen debuut. Door slechte promotie en de niet erg goede productie is de plaat nooit echt een groot succes geworden. Op zich had die plaat wel de typische Noorse duistere feeling over zich. Aangezien we de oude versie wel ooit hebben besproken , bespreken we deze nieuwe versie toch, omdat er dermate veel verandert is binnen de sound.

Het album is niet alleen opnieuw gemixt en gemastered, nee ze hebben ook nog wat extra's erbij gedaan. Niet in de vorm van bonus tracks of geheime nummers , maar eens wat anders. Ze hebben namelijk opnieuw de keyboards moeten opnemen omdat de orginele partijen niet meer op tape stonden. Daarnaast hebben ze ook enkele nieuwe keyboard arrangementen toegevoegd en samples om een soort mix van de oude black metal gerichte Covenant en de Industriëler klinkende The Kovenant te maken. Mocht je de nieuwe sound van de band uitkotsen dan kun je beter het nog zeer beperkt verkrijgbare orginele debuut aanschaffen.

Wat meteen al opvalt bij het eerste nummer is het verschil in kwaliteit met de nieuwe opnames en de oude gitaarpartijen die slechts zijn opgepoetst. De gitaren klinken vrij zoemerig , maar echt gigantisch storend is het nou ook weer niet. Het nummer dat overigens Towards the crown of Nights heet is zeer pakkend en staat boordevol met keyboards en extreme black metal zang. De duisterheid is er een klein beetje af door het soms ietwat opbeurende keyboardwerk. Als ik na beluistering ook nog even de oude uitgave uit de kast haal valt me het verschil toch op, het geluid is misschien vetter en helderder..het mist die duistere feel die de plaat bijzonder maakte.

Bij mijn persoonlijke favoriet Dragonstorms is dat probleem niet eens aan de orde. Het klinkt allemaal nog erg duister en de heerlijke keyboard melodieën zorgen voor kippenvel. Het nummer is snel en erg pakkend. eigenlijk niets aan toe te voegen.

Song 3 dan die luistert naar de naam The Dark Conquest. Dit nummer is meer mid-tempo en dus echt een stuk langzamer. De gitaren klinken ditmaal wel uitstekend en de krasserige zang weet dit nummer naar grotere hoogten te brengen.

Nummer 4 From the storm of Shadows opent zeer verraderlijk met een vrolijk orgeltje. De overgang is dan een beetje vreemd. Op hoge snelheid gespeelde drums en snerpend gitaarwerk. Mede dankzij de koren die gecreëerd worden met het keyboard is deze song ook kippenvel. Alleen is de orginele versie wel weer een stukje donkerder en typisch Noors.

Als Night of the blackwinds vervolgens losbarst met spookachtige keyboardgeluiden en de kenmerkende zang van toen nog Nagash , nu Lex Icon is het weer duister zoals vroeger. Dat The Kovenant altijd een aparte band is geweets blijkt nu nog maar weer eens.

Daarop volgt The Chasm met een heerlijke opening. Dit is eveneens één van mijn favoriete songs van het album en het doet niet onder voor de orginele opname. Het is zelfs gewoon veel beter. Het niet uit je kop te krijgen deuntje wat onder andere in het begin nog wel eens word gespeeld werkt hier ook aan mee.

Het zeer vrolijk openende zevende nummer Visions of a Lost Kingdom zet je opnieuw eerst op het verkeerde been. Het is niet bepaald een vrolijk nummer. Ook tekstueel. Iedereen weet inmiddels wel dat The Kovenant altijd is blijven vast houden aan de satanische en anti religieuze teksten. Het gekras van Lex Icon zit me ook geen moment in de weg en het enge tussenstukje is ook erg lekker om naar te luisteren.

Through the eyes of the Raven dan. Het klinkt bijna net zoals de vroegere versie ondanks de industriële invloeden. Een redelijk nummer wat een beetje voorbij kabbelt. Niet het sterkste nummer ondanks de versnellingen en mooie melodietjes.

Als numero 9 .wat overigens het titelnummer is van start gaat zijn ze weer helemaal terug na de kleine inzinking. Een pakkend nummer vol verassingen. Alleen het zoemerige gitaargeluid is wat nadelig. Daaruit blijkt maar weer eens dat deze muziek best wel zang- en keyboardgericht is. Absoluut een degelijke song.

Als het slotnummer Monarchs of the Mighty Darkness begint hebben we met opnieuw een uitschieter te maken. Met name door de goede gemixte drums die in andere nummers wat 'plat' over kwamen. Niets aan toe te voegen eigenlijk.

Tot slot wil ik als eindconclusie nog even zeggen dat deze heruitgave erg degelijk is , maar het enorm enge duistere gevoel wat de orginele uitgave opriep is wat verdoezeld geraakt. Ondanks het zoemerige gitaargeluid en de ietwat zwakke drums soms is deze heruitgave goed geworden met name door het buitengewoon mooie keyboardwerk. Hoger dan 85 punten geven gaat me wel iets boven de pet door de eerder vermelde kinderziektes en het missen van het duistere gevoel. Natuurlijk moet ik erbij zeggen dat ik een grote fan van deze band ben en alle cd's in m'n kast heb staan. Ga de cd eerst eens luisteren en vergelijk hem eens met de oude uitgave.

Tracklist
1.Towards The Crown of nights
2. Dragonstorms
3.The Dark Conquest
4.From The Storm of Shadows
5.Night of the Blackwinds
6.The Chasm
7.Visions of a lost kingdom
8.Through the eyes of the Raven
9.In Times before the light
10.Monarchs of the mighty darkness

Score: 81 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 4 oktober 2002

Meer Kovenant:

Kovenant - In Times Before The Light
Reactie van kittie-rulezzz op 07-12-2003 om 13:42u
Score: 88 / 100

Ik vind hun muziek wel leuk mjaawh ik vind ut niewj de beste. Kittie en marlilyn manson zijn beter...=P mjaawh Kovenant is oowk wel cwl

Kovenant - In Times Before The Light
Reactie van Nagash op 14-01-2004 om 22:53u
Score: 100 / 100

Geweldige cd! Ik heb alleen het origineel nog niet gehoord, dus kan t niet vergelijken. Ik probeer nog steeds de originele "In Times Before the Light" te bemachtigen, maar het wil niet echt lukken. Tips? Of mensen die hem verkopen?

Kovenant - In Times Before The Light
Reactie van Een_Metalfan op 19-02-2005 om 17:13u

Kovenant - In Times Before The Light Geplaatst door kittie-rulezzz op 2003-12-07 13:42:47 Score: 88 / 100 -------------------------------------------------------------------------------- Ik vind hun muziek wel leuk mjaawh ik vind ut niewj de beste. Kittie en marlilyn manson zijn beter...=P mjaawh Kovenant is oowk wel cwl sterf, en type normaal nederlands!

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.