Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

28-10-2020

Diablo Swing Orchestra - The Butcher's Ballroom
Jaar van release: 2007
Label: Candlelight Records
Diablo Swing Orchestra - The Butcher's Ballroom
Het gebeurt eigenlijk zelden dat een reviewer zijn wenkbrauwen fronst en luidop zegt hé, dat is toch eens iets anders. Met het debuut van het Zweedse Diablo Swing Orchestra gebeurde het me echter. The Butcher’s Ballroom mixt namelijk substijlen muziek die ik nog niet eerder in combinatie met elkaar heb gehoord.

De songs zijn pakkend en dat ondanks dat deze band vrouwelijke operavocalen mixt met avantgarde metal, swing boogie, jazz en zelfs mariachi. Maar bandleider Daniel omschrijft zijn muziek zelf als riot opera. Het grootste gedeelte van de songs is erg fijn, de songs zijn uitstekend uitgevoerd (dit zijn absoluut goede muzikanten en hun zangeres is duidelijk geschoold) en het gecreëerde geschifte ‘achttiende eeuwse operagevoel’-sfeertje krijgt u er gratis bij. En u had vast al door dat het erg afwisselend is en nergens saai wordt.

Candlelight Records heeft er weer een interessante band bij en voor een debuut is dit erg origineel, verrassend en tot in de puntjes verzorgd. Een serieuze kandidaat voor de eindejaarslijstjes dat hier nog vaak voor vertier zal zorgen. En ga het nu maar eens gewoon luisteren, want dat zegt veel meer dan mijn omschrijving.

Tracklist:
1. Balrog Boogie
2. Heroines
3. Poetic Pitbull Revolutions
4. Rag Doll Physics
5. D'Angelo
6. Velvet Embracer
7. Gunpowder Chant
8. Infralove
9. Wedding March For A Bullet
10. Qualms Of Conscience
11. Zodiac Virtues
12. Porcelain Judas
13. Pink Noise Waltz

Score: 85 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 10 oktober 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Diablo Swing Orchestra - The Butcher's Ballroom
Reactie van Belphegor op 10-10-2007 om 20:22u
Score: 95 / 100

Ik vind dit ook een geweldige schijf. Hij boeit en verrast van begin tot einde. Je moet het inderdaad horen want het correct beschrijven is moeilijk. Diablo swing Orchestra is voor de Gothic metal wat Sigh voor de black metal is.