Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

17-10-2021

Death - Leprosy
Jaar van release: 1988
Label: Century Media Records
Death - Leprosy
Deze tweede cd van Death is een echte metal klassieker. Wederom worden we door Chuck getrakteerd op 8 sterke metal composities die ook weer zijn opgenomen in de Morrissound studio. Deze cd is nog niet zo technisch en progressief als de latere cd’s van deze groep. Maar dat wil niet zeggen dat dit maar wat simpel gerommel is. Integendeel. De nummers zijn weer knap opgebouwd en de riffs en refreinen weer ijzersterk.

De cd opent met het titelnummer. Een uitstekend nummer dat eerst wat tegenvalt maar na enkele luisterbeurten kan je echt genieten van dit nummer. Waarna de klassieker ‘Born dead’ volgt (waar een fantastisch snelle riff in zit), Het derde nummer is mijn favoriet namelijk ‘Forgotten past’ met een refrein dat je niet meer uit je hoofd kan krijgen. Daarna volgt weer een prima nummer namelijk ‘Left to die’ met enkele uitstekende solo’s.

Het vijfde nummer van deze cd (of het eerste van de b-kant voor wie nog het vinyl heeft liggen zoals ik) is de welbekende klassieker ‘Pull the plug’ waar Chuck zijn mening geeft over euthanasie en dat dit zou moeten kunnen in uitzichtloze situaties waarbij de pijn eindeloos is en kans op herstel onmogelijk. Het zesde nummer ‘Open casket’ handelt ook over de dood die plotseling kan opduiken. Deze twee nummers doen je toch eens nadenken over Chuck die zijn strijd verloor tegen zijn ziekte. ‘Open casket’ was een nummer dat eerst wat tegenvalt maar nu behoort het tot mijn favorieten van dit album. Daarna volgt het enige nummer waar Chuck de muziek niet heeft voor geschreven want dit nummer komt uit de koker van 2de gitarist Rick Rozz. Een uitstekend ietwat simpel nummer dat wel goede riffs kent. Misschien wel het agressiefste nummer van de hele cd. En met het laatste nummer van ‘Leprosy’ is ook niets mis mee.

Conclusie; een old school metal klassieker die je gewoon moet hebben!! De eerste keer dat je er naar luistert valt hij misschien wat tegen maar ik heb de cd al vele jaren en luister er nog zeker maandelijks naar en dat kan ik niet zeggen van al mijn cd’s uit mijn collectie!

Tracklist:
1. Leprosy
2. Born dead
3. Forgotten past
4. Left to die
5. Pull the plug
6. Open casket
7. Primitive ways
8. Choke on it

Score: 90 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 26 september 2002

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Solarfall op 28-09-2002 om 17:40u
Score: 80 / 100

Zeker een goeie cd, Chuck laat zich echt van z'n beste kant horen.

Reactie van Een_Metalfan op 10-02-2003 om 21:23u
Score: 100 / 100

klassieker

Reactie van metalfan op 21-08-2006 om 14:17u
Score: 98 / 100

Reactie van Keassels op 12-11-2007 om 11:15u
Score: 95 / 100

Zeer goed album. Elke metalfan moet hem hebben.

Reactie van CARLO op 26-01-2013 om 18:14u

Erg goed album.....a CLASSIC !!!!!!