Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

01-03-2021

Anterior - This Age Of Silence
Jaar van release: 2007
Label: Metal Blade Records
Anterior - This Age Of Silence
Een muziekstijl die de afgelopen jaren goed scoorde was een mix van metalcore, thrash en ouderwetse heavy metal. Bands als Trivium en Bullet For My Valentine zagen hun cd’s als warme broodjes over de toonbank vliegen en bereikten bij de nieuwe generatie metalliefhebbers in no time een heldenstatus. Anterior uit Wales gooit het over dezelfde boeg als eerdergenoemde bands en hoopt zo spoedig aan naamsbekendheid te winnen.

En aan hun debuut This Age Of Silence te horen zou het best snel kunnen gaan voor het trio dat spoedig hoopt een kwartet te worden door een nieuwe bassist aan te stellen. Feitelijk doet Anterior niet zo heel veel anders dan Trivium ten tijde van hun tweede album Ascendancy, of het moet de minimale toevoeging van death metal-elementen (denk aan In Flames) zijn.

Stevige thrash-riffs worden afgewisseld met melodieuze solo’s. Zanger Luke Davies hanteert over het algemeen een schreeuwerige zang, die wel past bij de muziek, maar ook weer niet heel veel indruk maakt. Wat wél indruk maakt, is dat This Age Of Silence zeer professionele klinkt voor een stelletje gasten wiens leeftijd rond de 20 ligt.

Anteriors grootste minpunt is momenteel dat het te veel heeft gegluurd hoe Trivium groot is geworden. Niks mis mee in principe, maar op een volgend album hoop ik toch een meer eigen geluid te horen. Dat deze jongens een aardig potje metal kunnen spelen en veel potentie hebben staat in ieder geval als een paal boven water. This Age Of Silence is overigens voor een leuk prijsje verkrijgbaar. Doe er je voordeel mee.

Tracklist:
1. Ghosts Of Dawn
2. The Silent Divide
3. Dead Divine
4. Days Of Deliverance
5. Human Hive
6. Stir Of Echoes
7. Scar City
8. Seraph
9. This Age Of Silence

Score: 80 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 25 augustus 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]