Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

01-03-2021

Anterior - Echoes Of The Fallen
Jaar van release: 2011
Label: Metal Blade Records
Anterior - Echoes Of The Fallen
Met het in 2007 verschenen debuutalbum This Age Of Silence wist de Engelse formatie Anterior zich direct aardig op de kaart te zetten. Hoewel de band met zijn mengeling van meer op Amerikaanse leest geschoeide metalcore en Europees klinkende melodieuze death metal in muzikaal opzicht weinig vernieuwing bracht, klonk het album strak en zaten de nummers goed genoeg in elkaar om ook na verloop van tijd interessant te blijven. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Anterior bij het relatief grote Metal Blade onderdak vond.

We zijn inmiddels alweer vier jaar later als Anterior met Echoes Of The Fallen zijn tweede wapenfeit presenteert. Hoewel de band dus behoorlijk wat tijd heeft genomen om aan deze plaat te sleutelen, is er in feite niet bijster veel veranderd. Nog altijd schotelt Anterior ons een vakkundig gecomponeerde, modern klinkende mengeling van melodieuze death metal en metalcore voor, die vanaf de eerste luisterbeurt heerlijk weg luistert. Zo wordt het met spetterend gitaarwerk beginnende Blood In The Throne Room gekenmerkt door fraai melodieus gitaarwerk en een mooi uitgerekte solo. Hier is de band dan ook op zijn best.

Het hierop volgende Tyranny hakt er weer wat meer in ‘Amerikaanse stijl’ op los (denk aan Killswitch Engage en Unearth). Toch zijn de momenten waarop de gitaristen naar hartelust soleren de momenten die het meest indruk weten te maken, zoals een niet te versmaden nummer als By Horror Haunted duidelijk maakt. Ook The Evangelist klinkt buitengewoon lekker dankzij zijn pakkende melodielijnen. Hier en daar laat Echoes Of The Fallen ook wat Trivium-invloeden horen. Met name qua zang moet ik regelmatig aan een album als Ascendancy denken. Over de gehele linie neigt Echoes Of The Fallen echter toch meer naar melodieuze death metal dan Trivium doet.

Kortom: de liefhebbers van strak gespeelde, goed in elkaar zittende melodieuze death metal hebben geen enkele reden om Echoes Of The Fallen links te laten liggen. Hoewel het niet het meest originele album van de laatste jaren is, wordt dat gecompenseerd door de strakke sound en de souplesse waarmee wordt gespeeld. Dat maakt Echoes Of The Fallen tot een prima album dat zijn weg naar mijn cd-speler regelmatig zal vinden.

Tracklist:
1. To Live Not Remain
2. Blood In The Throne Room
3. Tyranny
4. Of Gods And Men
5. By Horror Haunted
6. Echoes Of The Fallen
7. The Evangelist
8. Sleep Soundly No More
9. Venomous
10. Senora De Las Sombras

Score: 80 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 5 september 2011

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Anterior - Echoes Of The Fallen
Reactie van Bastiaan op 05-09-2011 om 22:26u
Score: 75 / 100

Ik vind het, ondanks het doodgebloede en inmiddels slaapverwekkende genre, een alleraardigste plaat. Lekkere melodieuze solo's inderdaad.

Anterior - Echoes Of The Fallen
Reactie van Sander op 05-10-2011 om 19:39u
Score: 87 / 100

Ik heb niet zoveel met Trivium.. maar vind dit een steengoed album!