Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

23-11-2020

King Diamond - Give Me Your Soul... Please
Jaar van release: 2007
Label: Massacre Records

King Diamond - Give Me Your Soul... Please

De komende tijd wordt het weer moeilijk om in slaap te komen, want de meester van de horrorverhalen King Diamond is terug om een nieuw zenuwslopend verhaaltje te vertellen over moord, doodslag en meer zaken die het daglicht niet verdragen. De nieuwste creatie heet Give Me Your Soul…Please en zal te herkennen zijn aan het bebloede meisje van de cover.

Een album van King Diamond is pas goed met het scheurende gitaargeweld van Andy La Rocque, liters bloed, en de vocalen van King Diamond zelf die ettelijke octaven omvatten. Gelukkig zijn die elementen ook op dit nieuwe album weer veelvuldig vertegenwoordigd in de dertien nummers die dit album rijk is met uitschieters in de vorm van het titelnummer en The Girl in The Bloody Dress waarin goed te horen is hoe King Diamond op dit moment klinkt.

Helaas is de falsetzang van King Diamond zelf minder en minder vertegenwoordigd op zijn latere werk, en dat geldt dus ook voor deze nieuwste creatie. Hoge uithalen zijn er nog wel, maar worden nu bijna altijd ondersteund door spookachtige damesvocalen, en zijn niet meer puur de door merg en been gaande schreeuwen van de man zelf, die inmiddels ook alweer de vijftig gepasseerd is.

Give Me Your Soul…Please is een album dat The Puppet Master overtreft, en zeker een van de beste King Diamond albums van de afgelopen jaren. Beangstigender, helderder qua muziek en zang, en beter qua compositie, is dit een album dat je als metalfan dit jaar niet mag missen.

Tracklist:
1. The Dead
2. Never Ending Hill
3. Is Anybody Here?
4. Black of Night
5. Mirror Mirror
6. The Cellar
7. Pictures in Red
8. Give Me Your Soul
9. The Floating Head
10. Cold As Ice
11. Shapes of Blackb
12. The Girl in The Bloody Dress
13. Moving On

Score: 87 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 24 juni 2007

Koop dit album in

Meer King Diamond:

[ Terug naar de Album Reviews ]

King Diamond - Give Me Your Soul... Please
Reactie van Jeffrey op 24-06-2007 om 22:38u

Mooi had ook geen slecht album verwacht na het horen van Never Ending Hill. Gaat weer geld kosten, maar dat is de King wel waard!

King Diamond - Give Me Your Soul... Please
Reactie van Rinus op 24-06-2007 om 22:46u
Score: 90 / 100

Geweldige plaat. Ouderwets gezellig! Prima recensie.

King Diamond - Give Me Your Soul... Please
Reactie van danny op 25-06-2007 om 10:30u
Score: 100 / 100

king diamond heeft weer een lekker album gemaakt maar vindt moving on en give me your soul tog echt de beste nummers van het album en die dames stemmen erdoor heen is echt goed gedaan dan wordt het meteen spookachtiger en sfeervoller.
en andy bewijst tog wel dat hij 1 van de beste gitaristen is van dit moment.
ik hoop ook dat andy nog lang blijft doorgaan met king diamond het is echt een goed koppel king en andy.

King Diamond - Give Me Your Soul... Please
Reactie van Een Metalfan op 25-06-2007 om 19:20u

geweldige album titel :)

King Diamond - Give Me Your Soul... Please
Reactie van harley op 30-06-2007 om 07:43u
Score: 90 / 100

Dit is in 15 jaar het beste KD album!!
Niet vernieuwend maar wel weer goeie songs die af zijn en veel mooie solos.
Op Symphony X na cd van het jaar.

King Diamond - Give Me Your Soul... Please
Reactie van king fan op 02-07-2007 om 22:07u
Score: 90 / 100

Mooi album.
beste toch al in jaren.
Moving On ==> echt topnummer.

KIng diamond ==> doe zo voort

King Diamond - Give Me Your Soul... Please
Reactie van Arjan op 03-07-2007 om 09:57u
Score: 85 / 100

The Eye was het album waardoor ik alle voorgaande en vervolgens alle nakomende cd's heb aangeschaft. Soms werd ik teleurgesteld, maar Give me your soul hoort bij de betere, vooral het titelnummer is een meesterstuk. Soms zouden de gitaren wel wat meer mogen piepen en kraken, net als bij de eerste Mercyful Fate opnamen. De gestileerde sound van nu geeft de soms ongehoord lekkere gitaarriffs niet de nadruk die ze verdienen. Desondanks zeer gelukkig. Mijn ziel was ook al lang verkocht.

King Diamond - Give Me Your Soul... Please
Reactie van Pino op 04-07-2007 om 12:11u

Hoewel een goed album begin ik The King een beetje saai te vinden.

King Diamond - Give Me Your Soul... Please
Reactie van Wilmar op 04-07-2007 om 15:50u
Score: 5 / 100

Ik sluit mij aan bij Pino. Hoewel er een paar sterke songs op staan, vind ik het album niet de moeite waard. En zeker niet dat verschrikkelijk zeikerige 'Moving on'. Dat doet me denken aan 'So Sad' van de poepertmeester, daar werd ik idd 'Sad' van . Gezeik over die vlinder.

Maar zonder gekheid: in tegenstelling tot eerdergenoemde poepertmeester heeft dit album mij wel een paar keer doen opkijken vanuit mijn overpeinzingen. Dat was toen het nummer 'Give me your Soul' begon, en ik weer een glimp hoorde van King Diamond uit zijn gloriedagen. En hier en daar hoorde ik een paar stukjes in de nummers die ik zeker de moeite waard vond. Wat ik graag had willen horen is dat de CD die kwaliteit constant had. Want iedereen vind 'Never Ending Hill' zo te gek, maar niemand is het opgevallen dat het nummer een regelrechte kopie is van 'The Storm' of 'Black Hill Sanitarium'.
Het livealbum kon mij al niet overtuigen, want ik geloof echt niet dat het live is (en dat komt met name door King zelf) en deze wordt ook niet in de collectie opgenomen. Deze download gaat weer van de schijf (wat dat betreft is internet geweldig), en besteed ik mijn zuurverdiende centjes liever aan de CD van Diablo Swing Orchestra!

King Diamond - Give Me Your Soul... Please
Reactie van jeroen op 04-07-2007 om 17:39u
Score: 80 / 100

Klasse album, king of the kings man !!!

King Diamond - Give Me Your Soul... Please
Reactie van king op 13-07-2007 om 14:24u
Score: 100 / 100

moving on lijkt in de verste verte niet op so sad moving on zit wel wat meer vaart in dus een kutvergelijking.
vindt moving on juist 1 van de betere nummers van de cd
en so sad zit een vreselijke mooie solo in

King Diamond - Give Me Your Soul... Please
Reactie van namen_zijn_voor_watjes op 15-05-2009 om 19:50u
Score: 78 / 100

gewoon weer een goed king diamond album, niet meer, niet minder. hij heeft beter gedaan maar het is absoluut niet slecht.

King Diamond - Give Me Your Soul... Please
Reactie van Dennie op 13-09-2013 om 20:08u
Score: 65 / 100

Bij King kan het vriezen en dooien. Het oude werk is ronduit geniaal! Vanaf 'The Spiders Lullabye' is het de ene keer wel en de andere keer niet raak. 'Give me your soul' vind ik géén geweldige plaat. Op een paar nummers na ('Give me your soul', 'The girl in the bloody dress') komt het album op mij over als een vrij ongeïnspireerde herhalingsoefening van eerder werk.
Geen topper dus, maar 't blijft natuurlijk King Diamond; echt slecht zal het nooit worden!