Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

28-10-2020

Carnal Forge - Testify For My Victims
Jaar van release: 2007
Label: Candlelight Records
Carnal Forge - Testify For My Victims
De Zweden van Carnal Forge proberen sinds 1997 een plaatsje te veroveren in metalencyclopedieën met hun melodeath/neothrash. Dat leidde onder andere tot het vermakelijke Please…Die. De opvolger van het coherente Aren’t You Dead uit 2004 werd Testify Your Victims gedoopt en het is de eerste studioprestatie van nieuwbakken zanger Jens C. Mortensen die je wel al kent van Carnal Forge concerten.

Ik had verwacht dat dit nieuwe album een keiharde metalplaat ging zijn en zodoende was ik verbaasd met de weg die Carnal Forge op dit album is ingeslagen. Je moet geen groot analist zijn om te concluderen dat ze hun knieval voor commercie hebben gemaakt. Ze hebben duidelijk naar de laatste twee succesvolle In Flames albums geluisterd en zonder enige schaamte hebben ze met Burning Eden zo getrouw mogelijk een nieuwerwetse In Flames hit proberen schrijven. Uiteraard hebben ze voor deze song ook al een videoclip opgenomen. Geen slechte song en zeer pakkend, maar een ziel heeft het niet. Dat Arch Enemy ook veel platen verkoopt, hebben de heren ook gemerkt en dus integreren ze ook maar wat variaties van Arch Enemy riffs in hun nieuwe songs. Sterker nog, de song Godsend Gods End begint letterlijk met de zin I’m Arch Enemy, I’m Your Nemesis. Ben ik nu paranoia of schamen ze zich plots nergens meer voor?

Objectief is Testify For My Victims een aardige moderne metalplaat met goed ingespeelde en geproduceerde songs. En subjectief? Kom maar eens kijken naar mijn wc-pot die tijdens het luisteren van dit album liters kots heeft verwerkt.

Tracklist:
1. Testify For My Victims
2. Burning Eden
3. Numb (The Dead)
4. Godsend Gods End
5. End Game
6. Questions Pertaining The Ownership Of My Mind
7. Freedom By Mutilation
8. Subhuman
9. No Longer Bleeding
10. Biological Waste Matter
11. Lost Legion
12. Ante Mori

Score: 63 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 5 mei 2007

Koop dit album in

Meer Carnal Forge:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Carnal Forge - Testify For My Victims
Reactie van trooper op 06-05-2007 om 21:03u

Gone mainstream... Ik had al zo'n voorgevoel toen ik het vorige album hoorde...

Carnal Forge - Testify For My Victims
Reactie van kledur op 07-05-2007 om 15:00u

Die video van Burning Eden voorspelde al niet veel goeds nee. Opzich een prima nummer; maar de verschroeiende, waanzinnige agressie die de band in hun nummers pompte op met name de eerste 3 platen is nu dus helemaal weg. Dat maakte die band voor mij juist zo vet. Jammer, erg jammer.....

Carnal Forge - Testify For My Victims
Reactie van hypnos op 09-05-2007 om 16:13u
Score: 49 / 100

het gaat steeds verder bergaf... Firedemon en dan niks meer