Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2020

Pain - Psalms Of Extinction
Jaar van release: 2007
Label: Roadrunner Records
Pain - Psalms Of Extinction
Twee jaar geleden was Pain de afsluiter van het gezellige Duitse Summerbreeze Festival. Dit zijproject van Hypocrisy’s hoofdman Peter Tägtgren liet toen een groot publiek bestaande uit metalfans, gothics en punkers dansen op de beats van zijn aanstekelijke industrialact. In het verleden kwamen er al vier aangename albums uit waarbij dance, industrial, metal en pop op aanstekelijke wijze werden gecombineerd. Psalm Of Extinction is de vijfde worp en het debuut voor Roadrunner Records.

Peter verklaart zelf in de biografie waarom de muziek van Pain zo aanstekelijk is. Hij neemt eerst een pompende riff op en zet daaronder een elektronische AC/DC-achtige beat. Daarna integreert hij verschillende samples en keyboardlijnen en om het geheel af te maken, probeert hij zo pakkend mogelijke zanglijnen en refreinen te schrijven. Op deze manier wordt de luisteraar zowel aangesproken door de aantrekkelijke beat als door de beklijvende melodielijnen. Een mooie analyse van deze deathmetal legende die perfect het Pain-verhaal samenvat.

De nieuwe songs liggen in het verlengde van het oudere werk. Niet beter of interessanter. Maar ook niet minder of saaier. Gewoon meer van hetzelfde. En dat is uiterst aangenaam. Verrassing deze keer is een cover van de Björk klassieker Play Dead. Hopelijk breekt Peter’s Pain dankzij Roadrunner Records nu wel door naar een groter publiek. Het verbaast me dan ook niet dat Pain dit jaar opnieuw een van de hoofdacts op Summerbreeze is. Maar jammer genoeg blijven grote Nederlandse festivalorganisatoren heel conservatief vastkleven aan steeds dezelfde grote bands. Misschien een leuke band voor Waldrock?

Tracklist:
1. Save Your Prayers
2. Nailed To The ground
3. Zombie Slam
4. Psalms Of Extinction
5. Clouds Of Ecstasy
6. Play Dead
7. Does It Really Matter
8. Computer God
9. Just Think Again
10. Walking On Glass
11. Bottle's Nest
12. Bitch

Score: 80 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 11 april 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Pain - Psalms Of Extinction
Reactie van jvvv op 30-06-2007 om 10:18u
Score: 90 / 100

geweldige plaat!!!! (vooral de nummers Save your prayers, Zombie Slam, Computer God rocken echt).

Alleen de review is niet echt goed, want er staat niets duidelijks in over dit album.

Pain - Psalms Of Extinction
Reactie van carlo op 29-04-2010 om 14:42u

Vette plaat ,met nummers als Save your prayers ,Zombie slam ,Does it really matter ,Walking on glass en Bitch kan dit album gewoon niet stuk !!!!! Peter Tagtgren rules !!!!!

Pain - Psalms Of Extinction
Reactie van carlo op 15-05-2010 om 14:19u

PAIN is een van mijn favoriete bands , dit album samen met Nothing remains the same , Dancing with the dead en Cynic paradise zijn mijn favoriete PAIN albums !!!!!

Pain - Psalms Of Extinction
Reactie van carlo op 03-06-2010 om 15:51u

Dom van mij , hoe kon ik Rebirth nou vergeten !!!!!