Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-10-2020

Devious - Domain
Jaar van release: 2007
Label: Deity Down Records
Devious - Domain
God Dethroned, Callenish Circle, Gorefest, Severe Torture en Katafalk. Ik noem hier spontaan vijf bands op. Wat hebben ze gemeen? Dat ze uit Nederland komen! Daar heb je gelijk in. Dat ze allen een vorm van death metal spelen? Dat is ook correct. Dat ze alle vijf uit Nederland komen, een vorm van death metal spelen en minstens één professionele cd hebben afgeleverd? Bingo!

Op basis van dit tweede album getiteld Domain hoort Devious ook in dit rijtje thuis. Dit album is namelijk tot de puntjes verzorgd. Van artwork tot teksten, van een bijhorende (uitstekende!) videoclip tot de songs zelf. Devious speelt een strakke vorm van death metal met veel groove, de nodige thrashinvloeden en slimme hooklines. Als ik een poging zou moten wagen om de sound van Devious te moeten omschrijven in bandnamen kom ik op het volgende uit: de kille death van Yrkoon vermengt met de eerste worp van The Haunted gebracht met een uitstekende droge Pungent Stench productie die toch dynamisch klinkt. Ach, ga gewoon zelf luisteren op hun MySpace.

Is er nog ruimte voor verbetering? Dat is bij bijna elke band van toepassing. Maar bij Devious moeten enkel de details nog een stukje scherper. Een originele gitaarsolo of een jazzy drumstukje zou de muziek naar een hoger plateau tillen. Maar dat is voor volgende keer, laat eerst maar eens een reeks concerten passeren.

Tracklist:
1. Entrance...
2. Room 302
3. Incantation Of The Earthbound
4. Boundless domain
5. Misanthropic Entities
6. Suoived Pt. II
7. The Repentance
8. Third World Suicide
9. Days Of Disorder
10. Dead Cannibal Civilization
11. Shibito
12. Lowest In The Foodchain

Score: 82 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 3 april 2007

Koop dit album in

Meer Devious:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Devious - Domain
Reactie van Kees op 03-04-2007 om 12:48u
Score: 80 / 100

Pas als voorprogramma van Cannibal Corpse gezien en het klonkt zeer puik. Keep up the good work! mvg, Kees