Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-02-2021

PsyOpus - Our Puzzling Encounters Considered
Jaar van release: 2007
Label: Metal Blade Records
PsyOpus - Our Puzzling Encounters Considered
Kan het nog gekker?” vroeg ik mij 2 jaar terug af bij het beluisteren van Ideas of Reference. Het debuutalbum van de Amerikanen van PsyOpus was in één klap direct één van de meest extreme platen in het zogenaamde mathcore genre tot op dat moment.
En, ik had het ook niet verwacht, het kan dus kennelijk nog gekker. Luister maar eens naar Our Puzzling Encounters Considered.

Waar (voormalige) collega’s als The End, Dillinger Escape Plan en Cephalic Carnage redelijk experimentele en soms zelfs toegankelijke albums uitbrachten gaat PsyOpus op dit tweede album, en hun debuut voor Metal Blade, verder waar ze met Ideas of Reference gebleven waren. Dit album is dan ook een 38 minuten lang (de 28 minuten lange afsluiter niet meetellend) durende duizelingwekkende stortvloed van chaotische, dissonante en spastische ‘tech metal’ . Het mag duidelijk zijn dat deze heren extreem goed met hun instrumenten overweg kunnen want wat ze presteren is ongelooflijk knap. Veel muzikanten zullen dan ook met open mond luisteren naar deze plaat. Echter is dat voor mij als simpele recensent ook gelijk het grote euvel. Want op twee instrumentale nummers na staat het album vooral vol met onnavolgbare halsbrekende toeren die zelfs de die hard muziekfreaks verward achter zal doen laten. Aangezien PsyOpus naar mijn mening bijna compleet de songstructuren vergeten is is het erg lastig om hier nog een touw aan vast te kunnen knopen.

Ondanks dat wat de heren presteren ongelooflijk indrukwekkend is, is het ook gelijk hun grote zwakte. Het zal zelfs voor de getrainde oren van ervaren luisteraars een hele taak worden om te begrijpen wat er precies gaande is op dit album. Het cijfer hieronder is mijn persoonlijke waardering, mensen waarvoor het niet gek en technisch genoeg kan kunnen er gerust 20 punten bij optellen.

Traclist:
1. The Pig Keeper's Daughter
2. 2
3. Scissor Fuck Paper Doll
4. Whore Meet Liar
5. Insects
6. Imogen's Puzzle Part II
7. Play Some Skynard
8. Kill Us
9. Siobhan's Song
10. Happy Valentines Day
11. Our Puzzling Encounters Considered

Score: 70 / 100

Reviewer: Armand
Toegevoegd: 10 maart 2007

Koop dit album in

Meer PsyOpus:

[ Terug naar de Album Reviews ]

PsyOpus - Our Puzzling Encounters Considered
Reactie van stefan op 02-07-2007 om 15:31u
Score: 100 / 100

deze staat in mijn top 5 beste cd's ooit...
een 70 maar....
deze gasten zijn zo goed!!!