Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-04-2021

Battlelore - Evernight
Jaar van release: 2007
Label: Napalm Records

Battlelore - Evernight

Met het een naam als Epic Fantasy Metal kun je met grote zekerheid door J.R.R. Tolkien geïnspireerde muziek tegen komen; iets wat gezien de grote populariteit van de Lord Of The Rings boeken niet geheel onlogisch is. Dat de originaliteit er al lang vanaf is lijkt veel bands (en fans) echter niet te deren, waardoor we nu met alweer het vierde album van de Finse elvenliefhebbers Battlelore worden opgescheept.

Zowel de teksten als de muziek zijn weinig origineel te noemen. Het idee van een vrouwelijk ‘beauty’ en een mannelijke ‘beast’ is een tot in den treuren uitgevoerd concept dat gezien de matige capaciteiten van beide vocalisten bepaald geen hoge ogen zal gooien. Kaisa Jouhki heeft een mooie stem, maar gebruikt hem op een dusdanig eentonige en saaie manier dat hij vrij onopvallend blijft. De mannelijke grunts klinken daarentegen naast eentonig te geforceerd en geven zodoende weinig interessant tegenwicht.

Muzikaal gezien hangen de nummers aan elkaar van de clichés met semi folk deuntjes, koortjes, enkele blastbeats en natuurlijk een hoop symfonische (keyboard) bombast. De meeste nummers gaan voorbij zonder echt te blijven hangen, met Into The New World en Longing Horizon als enige uitzonderingen. Gewoon het zoveelste standaard gothic fantasy plaatje met folk invloeden, niet afgrijselijk, maar verre van interessant. Hoogstens een aanrader voor de zware Tolkien fans.

Tracklist:
1. House Of Heroes
2. Ocean’s Elysium
3. Summon The Wolves
4. We Are The Legions
5. Into The New World
6. Longing Horizons
7. Mask Of Flies
8. The Cloack And The Dagger
9. Beneath The Waves

Score: 60 / 100

Reviewer: Lennert
Toegevoegd: 5 maart 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]