Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

15-05-2021

Messiah's Kiss - Dragonheart
Jaar van release: 2007
Label: SPV / Steamhammer Records
Messiah's Kiss - Dragonheart
De vorige cd van het duitse Messiah's Kiss Metal was niet echt goed ontvangen, zie de review daarvan. Nu moeten ze dus verloren terrein terugwinnen en dat moet gebeuren met de derde langspeler Dragonheart. De band gaat echter wel gewoon verder met spelen van de klassieke vorm van heavy metal. Dat is het enige wat ze het beste doen en wat ze willen spelen, dus niemand die ze tegenhoud! Zolang het allemaal behoorlijk klinkt, vind ik het best. Trouwens, de klus van het maken van de cd was eind 2005 al geklaard. Dus Dragonheart lag alweer een dik jaar op de plank.

Messiah's Kiss wil pure heavy metal maken, zonder echte klonen te zijn. Dat zijn ze dus wel. In elk nummer kruipen ze wel in de huid van een legendarische band. The Ancient Cries en Open Fire zijn Judas Priest, Dragonheart is Accept, Babylon en The Ivory Gates zijn Iron Maiden, City Of Angels Dio, Thunders Of The Night Manowar... en ga zo maar door. Dit mag, want ondanks dat het weer barst van de clichés, wordt het goed vertolkt. Messiah's Kiss is dus weer enigzins hersteld van de lichte deuk in hun imago.

De band bestaat uit een stel goede muzikanten, waarbij zanger Mike Tirelli en gitarist George Kraft de show stelen. Ook met de afwisseling zit het goed. Er zijn namelijk genoeg snelle en mid-tempo-nummers, dus voor ieder wat wils. De nieuwe cd Dragonheart kan dus genoeg boeien voor de echte heavy metal-freak die niet genoeg van dit soort muziek kan hebben. Maar een echte topper in het genre zullen ze niet worden. Daarvoor klinken ze te standaard. Maar wel net ietsjes boven de middenmoot.

Tracklist:
1. The Ancient Cries
2. Babylon
3. Where The Falcons Cry
4. Dragonheart
5. Thunders Of The Night
6. Steelrider
7. City Of Angels
8. Nocturnal
9. Northern Nights
10. Open Fire
11. The Ivory Gates

Score: 75 / 100

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 15 februari 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Thrax op 31-03-2007 om 15:42u

Zelfde artwork als Skylark's Gates of Hell album???

Reactie van Jezus op 07-08-2008 om 15:10u
Score: 85 / 100

Net iets boven de middenmaat?
Heerlijke heavy metal, man :P

Ik ben zeker vrij snel verzadigd als het om de 'standaard' heavy metal gaat, maar met zo'n geweldige zanger en dit fantastische gitaarwerk raak ik toch niet snel uitgeluisterd. Toppertje in het genre.