Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-10-2021

Dark At Dawn - Dark At Dawn
Jaar van release: 2006
Label: AFM Records
Dark At Dawn - Dark At Dawn
Een power metal-band met een drummer en gitarist in één... hoe doen ze dat in godsnaam op het podium??? Tenminste, dat dacht ik toen ik de bandfoto en de credits op de promo van deze zelfgenaamde Dark At Dawn zag. Torsten Sauerbrey drumt én speelt gitaar op deze cd. Dan zal hij voor zichzelf wel moeten afvragen welk instrument hij het liefst bespeeld. Als ik op foto's van de website van Dark At Dawn afga, zie ik toch een volwaardige band op het podium. Misschien dat ze op album nummer vier gewoon weer last hadden van line-up perrikelen. Want als de geschiedenis van de band zo lees, dan is het een komen en gaan van muzikanten.

Diezelfde Torsten Sauerbrey is inmiddels ook alweer vertrokken.

Als ik de release Dark At Dawn zo beluister, dan zal het echte gemis zanger Torsten Kohlrausch zijn. Als hij de band verlaat, is er helemaal niks van het karakterestieke geluid over. Dark At Dawn speelt enigzins donkere power metal en Torsten zingt met een kaasraspstem ala Grave Digger's Chris Boltendahl . Love it or hate it, maar het geeft de muziek wel een lekkere dramatiek met zich mee.

Er zit lekker veel variatie op de plaat om genoeg te boeien, hoewel we de composities toch wel vaak ergens anders van kennen. Het is het ronkende geluid, het donkere gothic-sfeertje, de lichte NWOBHM-invloeden en de dramatische zang wat deze plaat onderscheid van andere power metal-releases.

Tracklist:
1.The Alliance
2. Dark And Dawn
3. Avalon
4. Crossbreed
5. Roses Of Light
6. Road To Eternity
7. Fearless
8. The Passage
9. The Ones With Fiery Eyes
10. Glorious Duty
11. Sons Of The Sea

Score: 75 / 100

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 12 november 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van speedfreak op 27-12-2006 om 20:54u
Score: 90 / 100

Lekkere plaat. De nummers zitten goed in elkaar. Maar de zanger zal gemist worden.