Enquête

Deze zomer gaat Iron Maiden in het Gelredome en op Graspop overwegend oude klassiekers spelen. Daarna wil de band echter tijdens een (intiemere) zaaltournee het recente dubbelalbum Senjutsu integraal spelen. Kijk jij daar naar uit?

Ja, ik wil Senjutsu graag in zijn geheel live horen
Heel Senjutsu hoeft van mij niet zonodig, maar ik ga toch wel
Ik moet er nog eens over nadenken of ik naar die tournee wil
Ik zou het op een festival bekijken, maar ga niet naar een aparte zaalshow
Ik vind Iron Maiden live leuk, maar sla de Senjutsu-tour liever over
Ik ga alleen naar shows waarbij Iron Maiden vooral oude nummers speelt
Ik hoef Iron Maiden sowieso niet (meer) live te zien, ongeacht de setlist
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  27 januari:
 • Bullet For My Valentine
 • 29 januari:
 • Ann My Guard en Kingfisher Sky
 • Fleddy Melculy en Rise A Thousand
 • Up The Irons
 • 30 januari:
 • Deathstars
 • 2 februari:
 • Deathstars
 • Harakiri For The Sky
 • Swallow The Sun en Avatarium
  27 februari:
 • Napalm Death, Doom, Siberian Meatgrinder en Show Me The Body
 • Suffocation, Belphegor, Hate, Necrosy en Skaphos
Kalender
Vandaag jarig:
 • Janick Gers (Iron Maiden) - 65
 • Markus Kekoni (Masterstroke) - 40
 • Mike Patton (Faith No More) - 54
 • Scott Leach (Crystal Ball) - 49
Review

I - Between Two Worlds
Jaar van release: 2006
Label: Nuclear Blast Records
I - Between Two Worlds
Je moet ervan houden, een potje rockende metal. Toen ik Between Two Worlds van I voor het eerst opzette, waande ik mij heel even in een moment van Status Quo. Maar dat gold alleen voor de allereerste noten. Alles wat erna komt voert je langs veel meer andere bands uit de jaren zeventig van de twintigste eeuw, met inbegrip van het oude werk van Judas Priest en Motörhead, terwijl de moderne geluiden van het hedendaagse zware metaal niet worden vergeten. De titel van het album zegt wat dat betreft eigenlijk alles: Between Two Worlds is een behoorlijk goed uitgekiende mix van de oude invloeden en de geluiden die we kennen van onder meer At The Heart Of Winter van Immortal. De manier waarop de muziek in elkaar zit en de manier waarop Abbath de teksten uit zijn keel perst, maken dit album iets wat me meermaals doet denken aan het laatste album van Devil Lee Rot, maar dan wat doordachter en meer uitgewerkt.

Het is fijn om te merken hoe gretig men zich op Between Two Worlds stort. Spraakmakende club, dit I. Niet in de laatste plaats door de meest in het oog springende naam in de band: Immortals Abbath is de baas van de kliek en hij is nou eenmaal niet de minste in de wereld van de metal. De teksten zijn van Demonaz, ook al van Immortal (je weet wel, die ene die vroegtijdig moest stoppen met gitaarspelen door een hardnekkige infectie in de arm). Verder zien we bijvoorbeeld Arve Isdal van Enslaved op gitaar, in I “Ice Dale” genaamd.
Jullie zijn kenners en jullie weten dus genoeg. Kwaliteit! Muzikaal vakmanschap ten top en de combinatie rock/heavy metal en black is alleen maar spannend.

Nogmaals, je moet ervan houden, van het resultaat, maar dat er een puik stukje blackened heavy metal in elkaar is geflanst door deze Noren, staat als een paal boven bevroren (hihi) water.

Tracklist:
1. The Storm I Ride
2. Warriors
3. Between Two Worlds
4. Battalions
5. Mountains
6. Days Of North Wind
7. Far Beyond The Quiet
8. Cursed We Are

Score: 85 / 100

Reviewer: Tjitze
Toegevoegd: 8 november 2006

Meer I:

I - Between Two Worlds
Reactie van satyr op 09-11-2006 om 11:41u

aan de review te zien klinkt dit wel lekker

I - Between Two Worlds
Reactie van Dimas op 10-11-2006 om 09:17u

Heerlijk plaatje dit.

I - Between Two Worlds
Reactie van gerrit op 10-11-2006 om 15:55u
Score: 90 / 100

heerlijke schijf is dit. immortal maar wat trager met een snuifje rock ideaaal.

I - Between Two Worlds
Reactie van Een Metalfan op 12-11-2006 om 16:47u

Niet aan mij besteed, geef mij maar Immortal of Motorhead, maar geen mix van beiden.

I - Between Two Worlds
Reactie van Een Metalfan op 15-11-2006 om 09:55u

Ik kan r ook nog echt geen mening over geven, ik hoor liever Immortal, en die komen misschien weer met een nieuwe plaat, als dat maar niet zo wordt, maar gewoon lekker beukend zoals sons of northern darkness

I - Between Two Worlds
Reactie van AVKNDL op 04-12-2006 om 19:53u
Score: 85 / 100

Knappe plaat. Ach ja, er zijn altijd referenties naar oudere bands. Logisch toch ? Vooral de solo's van Ice Dale refereren naar de 80er jaren en dat is niet erg want ze zijn allemaal goed ! Dit is de plaat die Metallica of Maiden zou moeten gemaakt hebben na hun recente rommel ! 't Hoeft niet allemaal

I - Between Two Worlds
Reactie van AVKNDL op 04-12-2006 om 19:55u
Score: 85 / 100

vervolg ...

I - Between Two Worlds
Reactie van Kash op 13-12-2006 om 00:49u
Score: 85 / 100

Heb hem onlangs gekocht in Hof Ter Lo, na afloop van Spoil Engine, Textures en Arch Enemy. Na enkele dagen krijg ik sommige nummers echt niet meer uit mijn hoofd en dat vind ik wel een prestatie. Een van de betere albums van 2006 in ieder geval. Persoonlijk vind ik dat er nog genoeg terug wordt gegrepen naar de black metal stijl maar zoals de review ook al aangeeft is het allemaal wat toegankelijker. Abbath laat direct weten dat hij meer kan dan alleen een kikker na doen met bijv. nr 1 en 5 van het album. Toch hoor je nog steeds duidelijk dat hij het is. Lekker CDtje voor in de auto... want hard moet ie wel staan!

I - Between Two Worlds
Reactie van satyr op 27-12-2006 om 05:55u
Score: 87 / 100

idd heerlyk schyfje,naar myn mening zyn er toch nog enkele stukken die hard aan immortal doen denken(luister maar eens naar de riffs in warriors en cursed we are)ook e vocals van abbath herken je direct perfect!!beste songs zyn the storm i ride,warriors en battalions

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.