Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-10-2020

My Dying Bride - A Line Of Deathless Kings
Jaar van release: 2006
Label: Peaceville Records
My Dying Bride - A Line Of Deathless Kings
Het vorige My Dying Bride album Songs Of Darkness, Words Of Light was muzikaal een ware symfonie van ongekende duisternis. De heren en één dame leken wel een of ander geheime muze gevonden te hebben die zorgden voor de spannendste composities van 2004. En tot misschien wel de beste My Dying Bride plaat ooit. Het Engelse doommetal instituut had de moeilijke taak om een opvolger voor dit late magnum opus te openbaren.

Maar het sextet trok zich weinig aan van de verwachtingen van de fans en maakten wederom een album dat zijzelf wilden maken. Dus laat het alvast duidelijk zijn, A Line Of Deathless Kings kan je helemaal niet Songs Of Darkness: Part 2 als bijnaam geven. Hoe diepgravend Songs was, zo toegankelijk is Kings geworden. Geen dramatische en tot diepmentale gekheiddrijvende toetspartijen meer, maar sfeervolle toetstapijten die rustig over de gitaarpartijen liggen gedrapeerd.

En deze gitaarpartijen staan dan ook centraal tijdens de nieuwe songs. De ritmische riffs van Hamish Glencross vormen de basis door hun repeterende en simpele opzet. Dit zorgt ervoor dat ook metalfans die niet wild zijn van een partij doom Kings zullen smaken. De romantische gitaarleads zijn echter gebleven en zullen weer intens worden ervaart door mensen die de zielpijnen van Aaron Stainthorpe begrijpen. Aaron zelf zingt veelal clean en laat zijn ziekelijke en ijselijke klanken, maar ook zijn diepe grunt achterwege. Dit leidt vooral tot beklijvende zanglijnen en minder tot afstotelijke en griezelige passages.

Ach. Ik kan nog uren, zelfs dagen en weken blijven praten over de gevoelens die mijn geest een lichaam ervaren tijdens de nieuwe hersenkronkels van deze intense band, maar daar heeft U niets aan. Want U voelt vast iets anders. Het enige wat ik kan zeggen is dat A Line Of Deathless Kings alvast meer dan de moeite is om aan te schaffen en dat (laten we wel eerlijk zijn) My Dying Bride een van de weinige metalbands is die exact doen wat ze zelf 100 procent willen doen. En dat maakt dit album nog een stuk eerlijker, intenser en machtiger.

Tracklist:
1. To Remain Tombless
2. L'Amour Detruit
3. I Cannot Be Loved
4. And I Walk With Them
5. Thy Raven Wings
6. Love's Intorable Pain
7. One Of Beauty's Daughters
8. Deeper Down
9. The Blood, The Wine, The Roses

Score: 88 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 7 oktober 2006

Koop dit album in

Meer My Dying Bride:

[ Terug naar de Album Reviews ]

My Dying Bride - A Line Of Deathless Kings
Reactie van Ed op 08-10-2006 om 10:28u

[quote] My Dying Bride een van de weinige metalbands is die exact doen wat ze zelf 100 procent willen doen. [/quote] weet je dat zeker? vind dat ze wel heel erg na 34 7888% terug zijn veranderd naar hun oude ding omdat de fans dat wilde (en blijkbaar cd verkocht). Als ze echt deden wat ze wilden dan hadden ze wel die stijl verder doorontwikkeld. Nu worden ze gewoon de Slayer van doom-metal en krijg je precies wat je van ze verwacht (en dat verkoopt).

My Dying Bride - A Line Of Deathless Kings
Reactie van Een Metalfan op 08-10-2006 om 15:53u

Ben ik het totaal niet mee eens, 34.788 % ligt duidelijk als invloed op dit album (vooral op gebied van riffs). Daarnaast lijkt dit album absoluut niet op welk ander mdb album dan ook. shame on you, fucking homo.

My Dying Bride - A Line Of Deathless Kings
Reactie van Kristof op 08-10-2006 om 16:55u

Beste mensen, Let eens op je taalgebruik voor je iemand begint te beledigen. Ik zou het album ook niet met een ander MDB album kunnen vergelijken. Ik hoor elementen van bijna alle MDB albums terug, maar ook weer nieuwe zaken.

My Dying Bride - A Line Of Deathless Kings
Reactie van des duivels op 08-10-2006 om 18:16u

Ik heb het album nog niet gehoord maar ik ga dat zeker zo spoedig mogelijk doen. Ik ben al een lange tijd fan van My Dying Bride en ik weet zeker dan hun nieuwe album ook weer top zal zijn. And i walk with them...........

My Dying Bride - A Line Of Deathless Kings
Reactie van Ed op 08-10-2006 om 21:45u

Beledigen doet die alleen wanneer ik me aangesproken voelt en van een lompe boer die me homo noemt voel ik me aangesproken :) Ik hoor ook wel wat nieuwe dingen erin maar heb niet echt het gevoel dat hun hart erin ligt, het komt allemaal op mij over als een broodwinning, daarom ook die vergelijking met Slayer. Het klinkt allemaal wel leuk en aardig maar de ziel is wel een beetje uit de muziek en ik ben echt niet de enige die dat vind. Heb ook reviews gelezen die het ook hadden over de herhalingen van teksten en riffs. Heb het ook niet alleen bij My dying bride maar bij meerdere bands, als je nou kijkt naar een band als Deicide, staat een vent van boven de 40 over Satan te schreeuwen, heb je jezelf dan nooit verder ontwikkeld dan een jochie van 16 of is het gewoon broodwinning? Maargoed ieder zijn eigen mening...

My Dying Bride - A Line Of Deathless Kings
Reactie van Een Metalfan op 09-10-2006 om 16:31u

Broodwinning is het sowieso niet voor MDB. Ze hebben allen werk en verdienen bijna niets aan MDB.

My Dying Bride - A Line Of Deathless Kings
Reactie van Een Metalfan op 10-10-2006 om 20:53u

Ik sta te popelen om het album te kopen! Maakt niet uit wat MDB uitbrengt, het album heeft altijd wel iets unieks en pakkend. En dat zal deze keer niet anders zijn wanneer ik deze kanjer uit de rekken haal! ik zou ook willen benadrukken dat ...%...Complete GEEN experiment was! Deze band heeft namelijk altijd gedaan waar ze zelf goesting in heeft (de clip van The prize of beauty buiten beschouwing gelaten..).

My Dying Bride - A Line Of Deathless Kings
Reactie van TranQuillum op 20-10-2006 om 19:20u
Score: 80 / 100

Lekker weer ouderwets doomen :). Ik vind het eigenlijk helemaal niet zo boeiend of ze het voor de kost doen of met gevoel, gaat erom of ik me er mee vermaak. Ik moet wel zeggen dat bands die hun ziel er inleggen live wel beter uit de verf komen. Niets is zo vervelend om een paar zandzakken op het podium te zien met het motto: ogja ik verdien toch wel. (ik noem een Slayer of een Metallica)

My Dying Bride - A Line Of Deathless Kings
Reactie van Nathou op 28-10-2006 om 00:12u
Score: 5 / 100

Het spijt mij zeer. Heb de meeste MDB cd's origineel (behalve dreadfull) maar de muziek die ze nu maken spreekt misschien een 16 jarig gothic meisje wel aan maar mij zeker niet. Ik vond de Dimmu Borgir rifjes op dreadfull slaapverwekkend maar deze toegankelijkere cd is al helemaal niet voor mij weggelegd. 1 laatste minuut waar ze zich laten gaan. Die laatste minuut verklapt hun opzet. Voor een lichtpuntje: de cleane zang van Aaron vond ik best goed met oude death metal riffs op de achtergrond. Jammer dat hij verder bijna geen andere stem opzet terwijl hij juist dat allemaal kan (of kon).

My Dying Bride - A Line Of Deathless Kings
Reactie van Therion op 12-11-2006 om 21:34u
Score: 90 / 100

Grappig al die uiteenlopende meningen. Ik vind dit namelijk echt een geweldig album en veel beter dan hun laatste 3 albums. Geen plichtmatige overbodige deathgrunt-passages meer, geweldige melodien/riffs en zelfs een lekker opzwepend en vlotter nummer (the blood the wine the roses). Een echt goed album en niet alleen goed bij momenten zoals hun laatste 3 albums. Ik had nooit verwacht dat ze dit nog zouden maken. En toegankelijk? Omdat er nauwelijks gegrunt wordt ofzo? Of omdat eindelijk weer vrijwel alle nummers blijven boeien ook na heel vaak luisteren? Ik noem dat eerder diepgang...

My Dying Bride - A Line Of Deathless Kings
Reactie van reinier op 15-02-2007 om 21:03u
Score: 10 / 100

wat en geweldige cd is dit.

My Dying Bride - A Line Of Deathless Kings
Reactie van the fallen op 09-08-2007 om 21:36u
Score: 100 / 100

ben van mening dat er in dit genre geen betere band bestaat en zal bestaan. De laatste 4 MDB albums zijn zowat de standaard van het genre. Wat zeg ik? MDB is een genre op zich. Vernieuwen doen ze zichzelf niet. Maar fuck, wat zooooo goed is, vol emoties, agressie, passie, spiritueel, sfeermakend ... hoeft niet te veranderen. Cd na CD wordt beter. 34 en zoverder % is een naar mijn mening een miskleun waar iedere band recht op heeft, hoewel er ook een paar nummers op staan die de moeite ook waard zijn.

Wat een band...