Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-10-2021

Krokus - Hellraiser
Jaar van release: 2006
Label: AFM Records
Krokus - Hellraiser
De iets oudere lezer herinnert zich nog wel hits als Down The Drain en Long Stick Goes Boom van de ooit zo grote hardrockband Krokus. Op hun topperiode haalden ze zelfs platina (meer dan 1000 000 exemplaren dus) in Amerika met hun (beste) elpee Headhunter. Ook deze Zwitsers voelen weer eens de neiging om een nieuw album aan de mensheid te schenken. Geen opnieuw opgenomen oude krakers zoals soortgenoten wel eens durven doen, maar gewoon veertien splinternieuwe hardrocksongs die even goed vijfentwintig jaar geleden geschreven konden zijn.

Het zeer helder geproduceerde album bevat alles wat je wilt horen op een ouderwetse hardrockplaat. Simpele rockers als Hellraiser en Fight On worden afgewisseld met een pareltje als Angel Of My Dreams (niet geheel toevallig de eerste single) en ook een Scorpions-achtige ballade als So Long ontbreekt niet. Doordat het niveau nergens echt daalt en dankzij de uitstekende muzikale en vocale prestaties kan je zelf spreken van een van de betere Krokus albums uit hun zeer lange carrière. En dat mag toch gerust wel een verrassing worden genoemd.

Ben je fan van AC/DC, MSG, Bon Jovi, Nazareth, Dokken of zelfs Saxon? Of vond je Back In The Ring van Vengeance leuk? Dan heb je met Hellraiser een heerlijke feestplaat te pakken. En perslui die menen dat deze muziek anno 2006 helemaal niet meer door de beugel kan, verdienen een enkeltje naar een bergtop in de Alpen.

Tracklist:
1. Hellraiser 2. Too Wired To Sleep
3. Hangman
4. Angel Of My Dreams
5. Fight On
6. So Long
7. Spirit Of The Night
8. Midnite Fantasy
9. No Risk No Gain
10. Turnin’ Inside Out
11. Take My Love
12. Justice
13. Love Will Survive
14. Rocks Off!

Score: 80 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 12 september 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van DC op 12-09-2006 om 18:54u

Reactie van Old Mhb op 13-09-2006 om 17:40u
Score: 80 / 100

Zeer goede review. En volledig akkoord wat betreft Headhunter.