Helloween & Hammerfall in Tilburg
Enquête

Op Dynamo Metalfest spelen Death Angel, Dress The Dead, Exodus en Testament uit de Bay Area. Welke song van deze acts of van een band waarbij een lid van de gelegenheidsgroep Bay Area Interthrashional heeft gespeeld, wil jij het liefst op DMF 2022 horen?

D.R.I. – Beneath The Wheel
D.R.I. – The Five Year Plan
Death Angel – Seemingly Endless Time
Death Angel – Thrown To The Wolves
Death Angel – Voracious Souls
Dress The Dead – 1969
Exodus – Bonded By Blood
Exodus – The Toxic Waltz
Exodus – War Is My Shepherd
Forbidden – Chalice Of Blood
Forbidden – Step By Step
Heathen – Death By Hanging
Heathen – Hypnotized
Hirax – Bombs Of Death
Hirax – El Diablo Negro
Machine Head – Davidian
Machine Head – Old
M.O.D. – Get A Real Job
Testament – D.N.R. (Do Not Resuscitate)
Testament – Into The Pit
Testament – Over The Wall
The Boneless Ones – Keg Kept A Flowin'
Toxik – There Stood The Fence
Toxik – World Circus
een andere song van de bovengenoemde bands, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Kalender
Vandaag jarig:
  • Justin Broadrick (Godflesh) - 53
  • Louis Svitek (Ministry) - 59
  • Sander Gommans (After Forever) - 44
Review

Merrimack - Of Entropy And Life Denial
Jaar van release: 2006
Label: Moribund Records
Merrimack - Of Entropy And Life Denial
Eerlijk gezegd weet ik niet of jullie nou zitten te wachten op de laatste van Merrimack: Of Entropy And Life Denial. Toen ik hem in huis kreeg en hem opzette, vond ik hem aardig klinken. Aardig, op de manier dat Merrimack krachtig klinkt. Het geluid is “in your face”, luid en duidelijk en de jaren van ervaring lekken uit je speakers. En dat de Fransen nummers kunnen schrijven lijdt geen twijfel; ook ervaring, dat hoor je.

De black die Merrimack presenteert, moet je plaatsen in het straatje Marduk, Watain. Van vooral die laatste band hoor je nogal wat geluiden. Vooral wat betreft stem, tempo’s en opbouw van de nummers. Een verhaal over niet origineel zijn laat ik achterwege, want de muziek die Merrimack maakt is gewoon goed, punt. Wat wel zo is, is dat als Merrimack deze weg blijft volgen, de band nooit veel verder zal komen dan een redelijk vermakelijk bandje voor vroeg op de avond wanneer een stel geweldenaren optreedt. Men blijft enigszins (let wel: enigszins) onopvallend en dat is jammer. Met een geluid waarmee de band meer een eigen smoel toont, zou Merrimack wellicht verder komen dan in de middenmoot.
Maar wie zijn wij om te bepalen wat een eigen gezicht is en wat niet? We hebben per slot van rekening te maken met een band die sinds 1994 meedoet en ik heb me bij het luisteren naar hun muziek, of tijdens een optreden nooit echt verveeld of zo. Overigens is Of Entropy And Life Denial pas de tweede full length van Merrimack. De band heeft vaak van zich doen horen door middel van splits, demo’s en ep’s.

Merrimack is een goede, agressief klinkende black metalband uit Frankrijk, die geen nummer hetzelfde laat klinken en de band is en blijft geïnspireerd. Ik zou zeggen, houden zo.
Als je zweert bij bands als Marduk en Watain en dergelijke, moet je Merrimack ook hebben. Of Entropy And Life Denial zit gewoon puik in elkaar en ik dacht toch dat kwaliteit erg belangrijk was, of niet soms?

Tracklist:
1. ...
(of ashes and purification)
2. Seraphic Conspiracy
(of the angels and their mission)
3. Melancholia Balneam Diaboli
(of Acedia and her daughters)
4. Redeem Restless Souls
(of Asmodaï and his takeover)
5. Insemination
(of Procreation And Its consequences)
6. The Birth Of A Life’s Sacerdoce
(of nascency and ineluctability)
7. Descension From Life
(of spiritual discipline and metaphysical gravity)
8. Subcutaneous Infection
(of flesh and its decay)
9. Consecration Of The Temple
(of the world and its impalement)

Score: 70 / 100

Reviewer: Tjitze
Toegevoegd: 9 augustus 2006

Helloween & Hammerfall in Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.