Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-09-2021

Firewind - Allegiance
Jaar van release: 2006
Label: Century Media Records
Firewind - Allegiance
Powermetal zoals powermetal hoort te zijn: dat is Firewind! Allegiance is het beste werk van de Grieken tot nu toe, van begin tot eind is dit werkje een retesterke plaat die geen seconde verveelt. De voorganger Forged By Fire is ook al een sterk album, maar wist zich nog niet tot zulke hoogtes te tillen als Allegiance nu doet. Voor elke fan van een stevige portie heavy/power metal is dit laatste Firewind meesterwerk een must-have.

Voor diegene die nog niet overtuigd is, volgt de rest van het relaas. Firewind draait voornamelijk om het prachtige, geniale en strakke gitaarwerk van (nu al gitaarheld) Gus G. De rest van de muziek kan het best als lekker stevig omschreven worden. Zeker de eerste helft van het album weet flink te beuken. Zodra de opener (heel origineel) Allegiance genaamd, door je speakers schalt, weet je dat dit een sterk album is. Gelukkig blijft dat zo met Insanity, Falling to Pieces (na Allegiance mijn persoonlijke favoriet) en Ready to Strike. Yes, powermetal van de bovenste plank.

De tweede helft van het album lijkt een beetje in te kakken, maar dat ligt niet aan de muzikaliteit van de heren. De songs worden wat rustiger, catchier en lieflijker. Op zich niet slecht, maar geef mij maar een beukende plaat. Toch zijn nummers als Till The End Of Time en Where Do We Go From Here uitermate aangenaam om te luisteren. Zeker door het overheersende gitaarspel van Gus G., maar ook de zang van Apollo Papathanasio ligt lekker in het gehoor.

Firewind bewijst met Allegiance divers te zijn. Alle songs zitten goed in elkaar en zullen niet snel vervelen; Firewinds vierde full-length album is absoluut een blijvertje. Trouwens, voor de echte fans: probeer de Japanse release te pakken te krijgen. Die spleetogen hebben altijd geluk als het aankomt op bonustracks; dit album telt er welliefst twee!

Tracklist:
1. Allegiance
2. Insanity
3. Falling To Pieces
4. Ready To Strike
5. Breaking The Silence
6. Deliverance
7. Till The End Of Time
8. Dreamchaser
9. Before The Storm
10. The Essence
11. Where Do We Go From Here?

Score: 89 / 100

Reviewer: Inge
Toegevoegd: 31 juli 2006

Koop dit album in

Meer Firewind:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Een Metalfan op 01-08-2006 om 14:38u

2 covers van Queensryche erop? en eentje van faith no more, en Opeth. Leuk cdtje hoor, hehe

Reactie van Een Metalfan op 01-08-2006 om 14:38u

2 covers van Queensryche erop? en eentje van faith no more, en Opeth. Leuk cdtje hoor, hehe

Reactie van Een Metalfan op 01-08-2006 om 18:50u

Wat is dat voor een stomme opmerking

Reactie van DragonforcE op 03-08-2006 om 17:16u
Score: 92 / 100

Je neemt me de woorden uit de mond Inge, wat een geniale plaat! Strak openingsnummer, maar ik vind Falling To Pieces toch net iets beter. The Essence vind ik ook erg goed, met Before The Storm als 'intro'.

Reactie van Rocktom op 21-10-2006 om 15:02u
Score: 95 / 100

Heerlijk album! Ik ben het roerend eens met de recensie, niets meer aan toe te voegen. Enne, niks geen covers van andere bands, hoor! Het was even wachten maar ik heb nu de Japanse versie met de 2 bonusnummers binnen. En die zijn ook niet verkeerd. Vooral Healing Tool is een erg goed en lekker snel nummer. Demon Nights is wat langzamer maar heeft wel een hele vette gitaarsolo. Mijn favoriete nummers zijn Till The End Of Time, Dreamchaser, Falling To Pieces en Healing Tool.

Reactie van windir op 02-02-2007 om 01:24u
Score: 90 / 100

breaking the silence heerst wel!!