Helloween & Hammerfall in Tilburg
Enquête

Op Dynamo Metalfest spelen Death Angel, Dress The Dead, Exodus en Testament uit de Bay Area. Welke song van deze acts of van een band waarbij een lid van de gelegenheidsgroep Bay Area Interthrashional heeft gespeeld, wil jij het liefst op DMF 2022 horen?

D.R.I. – Beneath The Wheel
D.R.I. – The Five Year Plan
Death Angel – Seemingly Endless Time
Death Angel – Thrown To The Wolves
Death Angel – Voracious Souls
Dress The Dead – 1969
Exodus – Bonded By Blood
Exodus – The Toxic Waltz
Exodus – War Is My Shepherd
Forbidden – Chalice Of Blood
Forbidden – Step By Step
Heathen – Death By Hanging
Heathen – Hypnotized
Hirax – Bombs Of Death
Hirax – El Diablo Negro
Machine Head – Davidian
Machine Head – Old
M.O.D. – Get A Real Job
Testament – D.N.R. (Do Not Resuscitate)
Testament – Into The Pit
Testament – Over The Wall
The Boneless Ones – Keg Kept A Flowin'
Toxik – There Stood The Fence
Toxik – World Circus
een andere song van de bovengenoemde bands, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Kalender
Vandaag jarig:
  • Justin Broadrick (Godflesh) - 53
  • Louis Svitek (Ministry) - 59
  • Sander Gommans (After Forever) - 44
Review

Disarmonia Mundi - Mind Tricks
Jaar van release: 2006
Label: Scarlet Records
Disarmonia Mundi - Mind Tricks
Ja, ik weet het, ik weet het. In mijn vorige recensie had ik u een plechtige wederkeer der lijken, liters bloed en gehaktmolens vol menselijke resten in het vooruitzicht gesteld. En waarde lezer, hand op mijn hart, ze komen. Echt ze komen. Ze liggen voor u klaar, ontbindend, stinkend en weerzinwekkend. Ware het niet dat er nog een aantal spoedeisende zaken zich met gierende banden voor het abbatoir manifesteren. Dus ik doe beroep op uw geduld en vraag ondertussen eveneens uw aandacht voor Disarmonia Mundi.

De ijveritalianen zijn inmiddels alweer aan een derde album toe. Ten tijde van het debuut Nebularium werd Disarmonia Mundi met name bekend middels het elektro-getinte, snelle en zeer melodieuze deathmetalvariant. Toen was de tijd rijp voor Fragments Of D-Generation die de overtollige elektronica uit de aderen verdreef, en anno 2006 swingen we op de tonen van het kersverse Mind Tricks. En daar lijken doorgaans maar weinig swingen blijven ze dus ook deze keer maar even under the stairs...

Mind Tricks luisteren is ongeveer hetzelfde als "Friends" kijken. Weinig diepgang maar een hoop souplesse en aangename, luchtige entertainment, goed spel en een toegankelijke formule. Vergelijkingen, daar heb ik, om eerlijk te zijn, een broertje dood aan, maar als je iets moet aandragen, dan zou ik dit album van Gothenburgse melodie, Linkinparkse toegankelijkheid en metalcoorse felheid willen betichten. Ohja, en een vleugje The Elysian Fields, want hoewel Disarmonia Mundi met de in het verleden veelvuldig voorgrondse synths heeft afgerekend, zijn o.a. Celestial Furnace, Process Of Annihilation en Parting Ways toch nog met een druppel elektrometal besprenkeld.

Verder is Mind Tricks vooral erg vol, druk, weinig ingewikkeld maar toch aangenaam manouvrerend. Hoewel dit album werkelijk vol staat met muziek en nauwelijks ruimte vrijhoudt voor rust of een pilsje en een afwasje, lopen de instrumenten elkaar niet in de weg, evenals de vokalen die veelal een complementair samenspel kennen van clean en krijs. De sfeer is gemoedelijk, zonnig, ontspannen.
De muziek staat ondertussen bol van goed uitgevoerde solo's, aanvullend zweverige toetsgeluiden en beukende drums. En dat allemaal in een behoorlijke versnelling, zodat Mind Tricks een soepele draaikolk der snelheid en melodie wordt. En naar adem happen zit er niet bij, dus neem een flinke teug, waarde lezer, alvorens u onder water vedwijnt.

Uiteindelijk is deze cd wel wat aan de lange kant. Na een nummertje of 7-8 weten we het wel, daar de formule gedurende de hele schijf exact hetzelfde is (evenals het tempo), de nummers voorspelbaar en weinig verrassend worden. Hoewel er op spel en productie weinig aangemerkt kan worden ben ik geen voorstander van lange ritten op dit niveau, daar de verveling nog wel eens toe wil slaan op het moment dat het zoveelste nummer uit dezelfde componenten, riffjes en intervalletjes is opgebouwd. Zelfs het Pantera-cover Mouth For War gaat zo in het geheel op dat je deze nauwelijks opmerkt.

Al met al geen slechte plaat, mocht u er voor in de stemming zijn. Een opgewekte, olijke maar redelijk nietszeggende stemming waarop u trek krijgt in loos doch aangenaam vermaak.. Disarmonia Mundi at your service.

Tracklist:
1. Resurrection Code
2. Mindtricks
3. Celestial Furnace
4. Nihilistic Overdrive
5. Parting Ways
6. Venom Leech And The Hands of Rain
7. Liquid Wings
8. Process Of Annihilation
9. Last Breed
10. A Taste Of Collapse
11. Mouth For War (Pantera cover)

Score: 70 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 24 juni 2006

Meer Disarmonia Mundi:

Disarmonia Mundi - Mind Tricks
Reactie van Erik K. op 01-07-2006 om 00:15u

god oh god, Wat schrijf jij beroerde reviews zeg. Allejezus, ik kan heel veel dingen opnoemen waar ik het niet mee eens ben. Maar de opmerking dat het niet technisch in elkaar zit, slaat toch echt als kanker op mn longen. Met een beetje vooronderzoek kom je er namelijk achter dat 1 iemand alle instrumenten heeft ingespeeld. Wat voor mij toch echt een technisch hoogstaand kunstje is .... zo .. nu weer terug naar de speeltuin. Ik kom in ieder geval nooit meer op metalfan.nl !!

Disarmonia Mundi - Mind Tricks
Reactie van Erik k op 01-07-2006 om 00:17u

Ow, ik had even naar de medewerker info gekeken, wie of wat je nu eigenlijk bent. En dat verklaart een hele boel. Vooral een erg brede smaak qua muziek zeg..zozo ..jij weet wel van wanten... hierbij mijn excuses. Erik K

Helloween & Hammerfall in Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.