Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

19-10-2020

Death SS - The 7th Seal
Jaar van release: 2006
Label: Regain Records
Death SS - The 7th Seal
Death SS is elk opzicht altijd al een beetje een foute band geweest. De bandnaam, al staat die volgens de Italianen zelf voor In Death Of Steve Sylvester, is natuurlijk al verkeerd. Maar ook de teksten en muziek zijn bij vlagen zo over the top dat je jezelf afvraagt waarom deze band na bijna dertig jaar nog steeds bestaat.

The 7th Seal combineert op lichtjes gestoorde wijze alle stijlen die Death SS ooit heeft gespeeld. Dus er wordt zowel gerefereerd aan pure heavy metal, gothic, industrial, pop als aan shockrock. En zelfs een scepticus als ondergetekende moet toegeven dat deze mengelmoes soms tot leuke dingen leidt. Maar soms leidt het ook tot zeer vervelende deuntjes, valse zang en totaal misplaatste geluidjes. En dit in combinatie met de apenpakjes en de overdreven occulte liveshows zorgt ervoor dat veel mensen geen boodschap zullen hebben aan de muziek van Death SS.

Liefhebbers van deze groep zullen met deze goed geproduceerde plaat wel weer aan hun trekken komen. Maar ondanks dat er enkele refreintjes de komende maanden niet meer uit mijn hoofd te branden zijn, zal The 7th Seal wegens een net te grote irritatiegrens nooit meer in mijn cd-speler verblijven. Goed luisteren voor aanschaf dus.

Tracklist:
1. Give'Em Hell
2. Venus'Gliph
3. Der Golem
4. Shock Treatment
5. Absinthe
6. Another Life
7. Psycosect
8. Heck Of A Day
9. S.I.A.G.F.O.M.
10. The Healer
11. Time To Kill
12. The 7th Seal

Score: 65 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 14 juni 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]