Helloween & Hammerfall in Tilburg
Enquête

Op Dynamo Metalfest spelen Death Angel, Dress The Dead, Exodus en Testament uit de Bay Area. Welke song van deze acts of van een band waarbij een lid van de gelegenheidsgroep Bay Area Interthrashional heeft gespeeld, wil jij het liefst op DMF 2022 horen?

D.R.I. – Beneath The Wheel
D.R.I. – The Five Year Plan
Death Angel – Seemingly Endless Time
Death Angel – Thrown To The Wolves
Death Angel – Voracious Souls
Dress The Dead – 1969
Exodus – Bonded By Blood
Exodus – The Toxic Waltz
Exodus – War Is My Shepherd
Forbidden – Chalice Of Blood
Forbidden – Step By Step
Heathen – Death By Hanging
Heathen – Hypnotized
Hirax – Bombs Of Death
Hirax – El Diablo Negro
Machine Head – Davidian
Machine Head – Old
M.O.D. – Get A Real Job
Testament – D.N.R. (Do Not Resuscitate)
Testament – Into The Pit
Testament – Over The Wall
The Boneless Ones – Keg Kept A Flowin'
Toxik – There Stood The Fence
Toxik – World Circus
een andere song van de bovengenoemde bands, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 19-09-2022.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andrea Ferro (Lacuna Coil) - 49
  • Ian Gillan (Deep Purple) - 77
  • Joey Tempest (Europe) - 59
  • John Deacon (Queen) - 71
  • Marco Coti Zelati (Lacuna Coil) - 47
  • Michael Todd (Coheed And Cambria) - 42
  • Steve Grimmett (Grim Reaper)† - 63
  • Steven Sanders (Spoil Engine) - 46
Review

Skinless - Trample The Weak, Hurdle The Dead
Jaar van release: 2006
Label: Relapse Records
Skinless - Trample The Weak, Hurdle The Dead
Waarde lezer, pak een scheermes, een figuurzaag of een kartonschaar, splijt uw huid op essentiele plekken open en trek uw vel maar van de biefstukjes los. Geen fijne bezigheid, maar u kunt deze onderneming beter zelf klaren tot Skinless u komt halen. Bent u gestript, joint u the club. Bent u heelhuids, dan bent u de lul. Want Skinless kent geen genade en wil ook geen genade kennen. Met woest geweld wordt u dus alsnog van uw omhulseltje ontdaan.

Figuurlijk, natuurlijk, voordat u slaaploze nachten krijgt. Maar feit is wel dat Skinless vandaag de dag weer eens op brute toer is. En Skinless behoeft, dunkt me, geen introductie. Skinless is al lang geen nieuwkomer meer in de deathkringen, maar na From Sacrifice To Survival is deze band een gevestigde naam in vele monden geworden. En geheel niet onterecht, daar From Sacrifice To Survival een zeer bovengemiddeld deathmetalexemplaar mocht worden.

Nu is daar Trample The Weak, Hurdle The Dead. Een drietal jaar nadat de voorganger de hogere regionen heeft bereikt is Skinless terug, gewelddadiger dan ooit. Een heel verschil met From Sacrifice To Survival, een album dat niet alleen erg hard maar ook vrij behapbaar bleek te zijn. Skinless wist uitstekend de hardste noten met de felste solo's te combineren waardoor de agressieve herrie zich ondereenbracht met zeer verfijnde geluiden. Bij vlagen zijn de nummers zelfs vrij melodieus.
Van dit alles is op het nieuwe album weinig sprake. Skinless is op oorlogspad en daar horen hele andere klanken bij. De verleidelijke solo's behoren tot het verleden. Tenminste, in de voorgaande hoedanigheid. Want nog steeds is het gitaargeluid aangenaam aanwezig (neem het nummer Spoils Of The Sycophant waarin de snaren vrij prominent doch niet overheersend optreden), maar minder nadrukkelijk en voorgrondelijk. De nadruk ligt overduidelijk op de snoeiharde aanpak van zaken. Het nieuwe werk klinkt rauwer, directer, feller, sneller en agressiever. En zwaarder, dieper. Als deze muziek uit cellen zou bestaan, zou elke cel zich binnenstebuiten moeten keren om dit resultaat te bereiken. Hetgeen geldt ook voor de productie. Drommels, drommels en nog eens drommels. Wat een puik staaltje werk is hier geleverd.

De vocalen worden op Trample The Weak, Hurdle The Dead meer uitgebuit dan op de voorganger. Een onomstotelijke putgrunt krijgt dikwijls bijval van de wat hogere buurman. Geen overdreven of overstuur gedoe, maar het valt wel op dat de band er iets meer mee doet dan voorheen. En het past perfect bij de uiterst toornige sound van de nieuwe cd.
Eveneens een verschil met de voorganger wordt bepaald door het tempo. From Sacrifice To Survival kent tempowisselingen, zelfs rustpunten. Het nieuwe werk is daar veel minder op gericht. Het moet knallen tot iedereen horizontaal ligt en een gepeperd tempo is dan meer dan welkom. En Skinless kan het makkelijk hebben daar de muziek niet onder de eentonigheid van het gaspedaal lijdt. Integendeel. De nieuwe plaat ontpopt zich als een heuse vuurbal die enkel wordt onderbroken door wat "sfeermakende" sampletjes.

Maar toch is de melodie in Skinless niet volledig onder het beton geschoven. Trample The Weak, Hurdle The Dead wordt afgesloten met een cover van Black Sabbath's Wicked World zodat de band alsnog haar melo-ei kwijt kan. Persoonlijk vind ik het geen beste afsluiter van zo'n knallende plaat, maar deze keer laat ik de mierenneukerij onder de warme dekens ronken. Op een plaat als Trample The Weak, Hurdle The Dead moet je simpelweg niet zeiken.

Tracklist
1. Overlord
2. A Unilateral Disgust
3. Deviation Will Not Be Tolerated
4. Trample The Weak, Hurdle The Dead
5. Spoils of The Sycophant
6. Endvisioned
7. Execution of Reason
8. Wicked World (Black Sabbath cover)

Score: 95 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 9 juni 2006

Skinless - Trample The Weak, Hurdle The Dead
Reactie van dfdfds op 09-06-2006 om 21:25u
Score: 9 / 100

beestige plaat. vuistslag in je gezicht als je dit luistert.

Skinless - Trample The Weak, Hurdle The Dead
Reactie van satyr op 06-11-2006 om 12:16u

moordende cd,echt een machtig death metal album

Skinless - Trample The Weak, Hurdle The Dead
Reactie van satyr op 06-11-2006 om 12:16u
Score: 87 / 100

Skinless - Trample The Weak, Hurdle The Dead
Reactie van M op 10-03-2007 om 20:00u
Score: 90 / 100

BEESTACHTIG WAR IS FANTASTIC.

Helloween & Hammerfall in Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.